Εν αναμονή εξελίξεων για τα ακίνητα της Ektasis και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εν αναμονή εξελίξεων για τα ακίνητα της Ektasis και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές

Ως ημέρα… «αποσφράγισης των φακέλων», υπό κανονικές συνθήκες, για τους διαγωνισμούς εκποίησης των «φιλέτων» τη «Ektasis», ύψους 100-110 εκατ. ευρώ, έχει οριστεί η σημερινή με τα ακίνητα που προορίζονται για επαγγελματική χρήση να αποτελούν και μεγάλο δέλεαρ για τους υποψήφιους «μνηστήρες».

Η διαδικασία προέβλεπε ότι οι φάκελοι με τις προσφορές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι για τους 15 διαφορετικούς διαγωνισμούς για τα ακίνητα της εταιρείας που βγήκαν προς πλειστηριασμό από την ειδική διαχειρίστρια Βασιλική Τσιάτα, με την τεχνική υποστήριξη της PwC, θα αποσφραγιστούν σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, μένει να φανεί αν η διαδικασία της αποσφράγισης πραγματοποιηθεί κανονικά λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες με σφοδρότητα και την Αττική, ενώ σημειώνεται ότι η Ektasis προσπαθούσε, ανεπιτυχώς μέχρι πρότινος, μέσω ασφαλιστικών μέτρων να παγώσει τη διαδικασία.

Πάντως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποσφράγιση των προσφορών ίσως αναβληθεί λόγω των μέτρων προστασίας από πλειστηριασμούς εν μέσω πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, και πέραν των… καιρικών φαινομένων, οι πληροφορίες έκαναν λόγο τις προηγούμενες ημέρες για σημαντικότατο ενδιαφέρον από ΑΕΕΑΠ, ξένα funds και άλλα ονόματα του real estate, και όχι μόνο, που φημολογήθηκε ότι κατέθεσαν φάκελο ενδιαφέροντος έως την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 για τα ακίνητα της «Ektasis Development». Τα οποία βγήκαν σε πλειστηριασμό καθώς η εταιρεία ακινήτων βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο και σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να έχουν ενδιαφερθεί, αν και όλα θα αποδειχθούν προσεχώς, είναι και οι Prodea, Dimand, Noval, το fund Brook Lane, το Fortress, η Ten Brinke, η Grivalia και άλλοι, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα του ομίλου Μυτιληναίου (ίσως για ιδία χρήση;), μέχρι και της… ΑΒ Βασιλόπουλος (που μισθώνει κάποια ακίνητα).

Θεωρήθηκε από παίκτες της αγοράς ότι υπάρχουν ευκαιρίες, ιδίως σε ακίνητα που έχουν μισθωτές σουπερ μάρκετ, επιχειρήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών κ.λπ. καθώς υπάρχει έτοιμος πελάτης, άρα και έσοδα.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέρεται να έχει το κτίριο του εργοστασίου της KODAK, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε συγκρότημα γραφείων, και όχι μόνο, με σύγχρονες υποδομές. Πρόκειται για το οικόπεδο συνολικής επιφανείας 16.907 τ.μ., επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου στο οποίο υπάρχει ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak.

Στα γνωστά ακίνητα που πωλούνται ως ομάδα είναι αυτά στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Καλυφτάκη, στη συμβολή της Λ. Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. Πρόκειται για οικόπεδο άνω των 4 στρεμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Κηφισιάς με ημιτελές κτίσμα συνολικής επιφάνειας 7.800 τ.μ., το οποίο πωλείται ως ομάδα μαζί με γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με επιφάνεια 570 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider