Κίνα: Υποχώρησαν οι τιμές καταναλωτή τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Υποχώρησαν οι τιμές καταναλωτή τον Ιανουάριο

Σε αποπληθωριστική περιοχή διολίσθησαν οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα τον περασμένο μήνα, ενώ οι τιμές παραγωγού άρχισαν να ανατιμούνται έπειτα από 11 διαδοχικούς μήνες πτώσης.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας επέστρεψε σε θετικό έδαφος στην αρχή του έτους, σημειώνοντας άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, έναντι πτώσης 0,4% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

Οι τιμές παραγωγού της Κίνας άρχισαν να υποχωρούν έναν χρόνο πριν καθώς η πανδημία του κορονοϊού σάρωσε πρώτα την εγχώρια οικονομία και μετά τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου. Η ζήτηση και η παραγωγή στον βιομηχανικό κλάδο δέχτηκαν πλήγμα, επηρεάζοντας τις τιμές των εμπορευμάτων.

Βρίσκοντας τώρα στήριξη στη βελτιωμένη εγχώρια ζήτηση και στις ολοένα και αυξανόμενες τιμές για το αργό πετρέλαιο, το σιδηρομετάλλευμα και άλλους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, οι τιμές παραγωγού της Κίνας σημείωσαν άνοδο 1% τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση. Με την βιομηχανική παραγωγή και ζήτηση να εξακολουθούν να βελτιώνονται, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας θα παραμείνει πιθανότατα σε θετική περιοχή για το υπόλοιπο του έτους, εκτιμά ο Zhang Ning, οικονομολόγος της UBS.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σχεδόν ανάλογα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider