Η Δανία χαλαρώνει το lockdown - Ξανανοίγουν τα σχολεία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Δανία χαλαρώνει το lockdown - Ξανανοίγουν τα σχολεία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η Δανία θα κάνει το πρώτο βήμα προς τη χαλάρωση του lockdown κατά του νέου κορονοϊού την επόμενη εβδομάδα, ξανανοίγοντας τα σχολεία για τους μικρότερους μαθητές, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας.

Η Δανία, που βρίσκεται σε σκληρό lockdown από τον Δεκέμβριο, κατέγραψε μείωση στον αριθμό των νέων μολύνσεων κορωνοϊού και των νοσηλειών τον Ιανουάριο, έπειτα από μια μεγάλη αύξηση τον περασμένο μήνα.

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν για τα παιδιά από την πρώτη έως την τετάρτη τάξη την επόμενη Δευτέρα, είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μάγκνους Χένικε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Πρόκειται για μια μικρή, προσεκτική και ελεγχόμενη επαναλειτουργία», επισήμανε ο υπουργός.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, συνεχίζει να αυξάνεται στη Δανία.

«Μπορούμε μονάχα να προχωρήσουμε σε αυτό (την επαναλειτουργία των σχολείων), εάν κρατήσουμε τη δραστηριότητα στην υπόλοιπη κοινωνία στο ελάχιστο», τόνισε ο Χένικε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Τι αλλάζει για επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και τρίτεκνους, επιχειρήσεις

Τι είναι ο «κλειστός κουμπαράς για τη νέα γενιά» και πώς διπλασιάζει το ποσό της αποταμίευσης - Όλα τα μέτρα για τις οικογένειες

Πότε θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» και το Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο - Στα 1.000€ ο κατώτατος το 2028

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider