Νταβούτογλου: Κάποιοι θέλουν να βγάλουν από τη μέση τον Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νταβούτογλου: Κάποιοι θέλουν να βγάλουν από τη μέση τον Ερντογάν

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αρχηγού το κόμματος του Μέλλοντος, του πρώην πρωθυπουργού και πρώην ΤΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό κανάλι Κarar TV. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί περίεργες επιθέσεις από ομάδες αγνώστων στοιχείων, εναντίον πολιτικών, δικηγόρων και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Παρασκευή δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του ο αντιπρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος, Σελτζούκ Οζντάγ, από αγνώστους οπλισμένους με όπλα και ξύλα. Ο Οζντάγ νοσηλεύτηκε για 48 ώρες στο νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος το σαββατοκύριακο. Δυο από τους δράστες συνελήφθησαν και σήμερα θα γίνει η αναγνώρισή τους από το θύμα.

Υπάρχει η εντύπωση ότι η κατάσταση θυμίζει την ατμόσφαιρα πολιτικής πόλωσης του ΄90 και το ρόλο του βαθέως κράτους. Η αντιπολίτευση αφήνει αιχμές για ύποπτο ρόλο του ακροδεξιού κόμματός του Ντεβλέτ Μπαχτσελί κυβερνητικού εταίρου του ΑΚΡ. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι υπήρξε μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς τον Μποζντάγ ο οποίος δέχτηκε ευχές για ανάρρωση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Το μόνο κόμμα που δεν ευχήθηκε στον Μποζντάγ ήταν το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Μπαχτσελί.

Στη συνέντευξή του ο Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ένας πυρήνας υπερσυντηρητικών στοιχείων στην Τουρκία που αφού απέτυχε η προσπάθειά τους να επικρατήσουν με το πραξικόπημα του 2016, σχεδιάζουν τώρα να «βγάλουν από τη μέση» τον Ερντογάν, και προέβλεψε ότι θα υπάρξει ένα νέο αυταρχικό πολίτευμα που θα διαδεχτεί το ΑΚΡ.

Μάλιστα προέβη σε προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου με αυτά τα λόγια :

Και τώρα προειδοποιώ τον κ. Ερντογάν από εδώ. Τα μέλη του (κυβερνώντος) κόμματος ΑΚΡ και όσους έχουν τα λογικά τους μέσα στο ΑΚΡ. Την επόμενη φορά (γιατί το πραξικόπημα το 2016 ήταν η πρώτη φάση), θα τον «βγάλουν από τη μέση» τον Ερντογάν και θα διαμορφωθεί ένα νέο αυταρχικό πολίτευμα που οι συντηρητικοί –τους ονομάζω έτσι, διότι οι μεγάλες κοινωνικές μάζες έχουν απαιτηθεί πολλές φορές- δεν θα μπορούν ποτέ πια να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να εμποδίσουν το κόμμα του Μέλλοντος, διότι το κόμμα του Μέλλοντος είναι αυτό που θα εμποδίσει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider