Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Η επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων στην χώρα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της επιτροπής των ειδικών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να «λυθεί» ο γρίφος του ανοίγματος των σχολείων. Η επιτροπή είχε συνεδριάσει την προηγούμενη Τρίτη και δεν είχε λάβει κάποια τελική απόφαση, για το πότε θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία. Ωστόσο, είχε καθορίσει ως νέα ημερομηνία επανεξέτασης των δεδομένων τη σημερινή.

Πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είχαν αναφέρει ότι η πλειονότητα των επιστημόνων είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων το συντομότερο δυνατόν, εφ' όσον όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, εξηγώντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την τρέχουσα εβδομάδα, έχει να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider