Η Tesla και ακόμα 7 κορυφαίες εταιρείες αφήνουν τη Silicon Valley για το Τέξας

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Tesla και ακόμα 7 κορυφαίες εταιρείες αφήνουν τη Silicon Valley για το Τέξας

Η Silicon Valley αποτελεί εδώ και δεκαετίες το επίκεντρο της τεχνολογικής βιομηχανίας, ξεκινώντας από το 1983, όταν ο Μπιλ Χιούλετ και το Ντέιβιντ Πάκαρντ, της γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους από ένα γκαράζ στο Πάλο Άλτο.

Όμως πλέον, αυτό φαίνεται πως αλλάζει και μάλιστα δραστικά, καθώς πλειάδα επιχειρήσεων αφήνουν πίσω τους την Καλιφόρνια και μετακομίζουν σε πιο «φιλόξενες» περιοχές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, ένας από τους δισεκατομμυριούχους που επιλέγουν να φύγουν από τη Silicon Valley είναι η Tesla, με τον ιδρυτή της να αποκαλύπτει πως σκοπεύει να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πολιτεία του Τέξας. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το χρονικό πλαίσιο για τη «μετακόμιση» είναι όμως κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ετοιμάζει μεγάλες εγκαταστάσεις έξω από το Όστιν.

Δείτε ποιες είναι τα 7 τοπ ονόματα που ακολουθούν την Tesla και τον Έλον Μασκ στο Τέξας, μέσα στο 2021:

Η QuestionPro προσφέρει online λογισμικό ερευνών, η οποία έχει ανακοινώσει επίσης τη μεταφορά της στη νέα τεχνολογική «κυψέλη» των ΗΠΑ, στο Όστιν του Τέξας. 

Η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών DZS Inc. θα παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της από την πόλη του Πλάνο, στο Τέξας.

Στο Όστιν μετακόμισε και η FileTrail, ήδη από τον Απρίλιο του 2020, από όπου παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της για λογισμικό διαχείρισης σε δικηγορικές εταιρείες. 

Ο CEO της The Dropbox έχει πλέον στην κατοχή του ένα νέο σπίτι στο Όστιν του Τέξας και σχεδιάζει να το κάνει τη μόνιμη κατοικία του, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την εταιρεία της οποίας ηγείται.  

Ακόμα μία εταιρεία που μετακομίζει στο Όστιν, είναι η 8VC.

Η Oracle ακολουθεί τα βήματα της Tesla και ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει την έδρα της από την Καλιφόρνια στο Όστιν του Τέξας. 

«Πιστεύουμε πως αυτή η κίνηση θα τοποθετήσει την Oracle στη καλύτερη δυνατή θέση ανάπτυξης και προσφέρει στο προσωπικό μας περισσότεροι ευελιξία για το μέρος και τον τρόπο που επιθυμούν να εργάζονται» έχει δηλώσει σχετικά η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπορα Χέλινγερ. 

Η Hewlett Packard Enterprises, νωρίτερα μέσα στο μήνα ανακοίνωσε τα σχέδια της να μεταφέρει τις δραστηριότητες της στο Σαν Χοσέ του Τέξας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:25

«Κλείδωσε» η λίστα για τη μείωση τιμών σε βασικά προϊόντα

10:22

Η Ευρώπη «λιώνει» για παγωτό: 3,44 δισ. λίτρα σε έναν χρόνο

10:20

Καιρός: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας διαρκείας «που θα κουράσει»

10:05

ΕΛΑΣ: Να απαντήσει η κυβέρνηση στον τουρκικό αναθεωρητισμό

09:40

Τι δείχνουν οι πτήσεις του Αυγούστου για την τουριστική κίνηση και τις καθυστερήσεις

09:30

Ο Κατς λέει πως ο Ερντογάν «σέρνει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία»

09:27

Ράλι στα crypto με «καύσιμο» Τραμπ και ομόλογα

08:58

Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα διαθέτει από 80 ως 120 πυρηνικά όπλα

08:40

Τουρισμός για Όλους: Προθεσμία έως την Παρασκευή για αιτήσεις

08:24

Το νέο πλεονέκτημα των ξενοδοχείων

08:12

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

08:08

Υπόθεση Evergrande: Ισόβια στον ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού - Χάνει όλη την περιουσία του

08:01

Γιατί ο Τζεφ Μπέζος «βάζει γκολ» στο Άνφιλντ

07:54

Φθηνό καλοκαίρι, ακριβός χειμώνας;

07:54

Το χρέος των ΗΠΑ έσπασε το φράγμα των 40 τρισ. δολαρίων - «Βουνό» ο λογαριασμός των τόκων

07:48

Copernicus: Ο δεύτερος θερμότερος Ιούλιος στον πλανήτη - Η Ελλάδα και ο «εκρηκτικός» συνδυασμός για τις πυρκαγιές

07:43

ΜΕΤΚΑ: Πώς έχουν ενισχυθεί παραγωγική «μηχανή», μεγέθη και ανεκτέλεστο

07:41

Καύση απορριμμάτων: Μπαίνει στο ευρωπαϊκό «χρηματιστήριο ρύπων» - Τι αλλάζει και τι σημαίνει για την Ελλάδα

07:33

«Πράσινο φως» για το Μητροπολιτικό Πάρκο Φαλήρου (ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ)

07:28

Ο Τραμπ κήρυξε «οικονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου» στο Ιράν

07:21

Ακίνητα: Διπλή παρέμβαση στον ΦΠΑ για να «ξεκλειδώσουν» νέες κατοικίες - Τι αλλάζει για νέα και προσιτά σπίτια

07:17

Ο Μητσοτάκης ανεβάζει στροφές - Ο ΑΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ - Η Αριστερά μετρά δυνάμεις

07:09

Οι νίκες και οι «κόφτες» του νέου χωροταξικού - Το μεγάλο παζάρι των δασμών - Η δίψα για «τεχνολογία του μέλλοντος»

23:50

Ουκρανία-Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε επιθέσεις

23:47

Νετανιάχου: Στείλαμε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τη Συρία

23:40

Ελβετία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1951 η στάθμη της λίμνης της Ζυρίχης

23:35

Ισπανία: Νέα πυρκαγιά δυτικά της Μαδρίτης

23:19

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

23:12

Wall Street: Τέλος στο αρνητικό σερί με βοήθεια από τα ομόλογα - «Απογείωση» +177% της Moderna

22:54

Η Ελβετία θα ζητήσει από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider