Διεθνή
03-01-2021 | 09:14

Η Tesla και ακόμα 7 κορυφαίες εταιρείες αφήνουν τη Silicon Valley για το Τέξας

Χρυσάνθη Στέτου
Μοιράσου το
Η Tesla και ακόμα 7 κορυφαίες εταιρείες αφήνουν τη Silicon Valley για το Τέξας

Η Silicon Valley αποτελεί εδώ και δεκαετίες το επίκεντρο της τεχνολογικής βιομηχανίας, ξεκινώντας από το 1983, όταν ο Μπιλ Χιούλετ και το Ντέιβιντ Πάκαρντ, της γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους από ένα γκαράζ στο Πάλο Άλτο.

Όμως πλέον, αυτό φαίνεται πως αλλάζει και μάλιστα δραστικά, καθώς πλειάδα επιχειρήσεων αφήνουν πίσω τους την Καλιφόρνια και μετακομίζουν σε πιο «φιλόξενες» περιοχές των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το CNN, ένας από τους δισεκατομμυριούχους που επιλέγουν να φύγουν από τη Silicon Valley είναι η Tesla, με τον ιδρυτή της να αποκαλύπτει πως σκοπεύει να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πολιτεία του Τέξας. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το χρονικό πλαίσιο για τη «μετακόμιση» είναι όμως κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ετοιμάζει μεγάλες εγκαταστάσεις έξω από το Όστιν. 

Δείτε ποιες είναι τα 7 τοπ ονόματα που ακολουθούν την Tesla και τον Έλον Μασκ στο Τέξας, μέσα στο 2021:

 

Η QuestionPro προσφέρει online λογισμικό ερευνών, η οποία έχει ανακοινώσει επίσης τη μεταφορά της στη νέα τεχνολογική «κυψέλη» των ΗΠΑ, στο Όστιν του Τέξας. 

Η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών DZS Inc. θα παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της από την πόλη του Πλάνο, στο Τέξας.

Στο Όστιν μετακόμισε και η FileTrail, ήδη από τον Απρίλιο του 2020, από όπου παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της για λογισμικό διαχείρισης σε δικηγορικές εταιρείες. 

Ο CEO της The Dropbox έχει πλέον στην κατοχή του ένα νέο σπίτι στο Όστιν του Τέξας και σχεδιάζει να το κάνει τη μόνιμη κατοικία του, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την εταιρεία της οποίας ηγείται.  

Ακόμα μία εταιρεία που μετακομίζει στο Όστιν, είναι η 8VC.

Η Oracle ακολουθεί τα βήματα της Tesla και ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει την έδρα της από την Καλιφόρνια στο Όστιν του Τέξας. 

«Πιστεύουμε πως αυτή η κίνηση θα τοποθετήσει την Oracle στη καλύτερη δυνατή θέση ανάπτυξης και προσφέρει στο προσωπικό μας περισσότεροι ευελιξία για το μέρος και τον τρόπο που επιθυμούν να εργάζονται» έχει δηλώσει σχετικά η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπορα Χέλινγερ. 

Η Hewlett Packard Enterprises, νωρίτερα μέσα στο μήνα ανακοίνωσε τα σχέδια της να μεταφέρει τις δραστηριότητες της στο Σαν Χοσέ του Τέξας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.