ΗΠΑ: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων της Moderna από τις κρατικές αποθήκες - Αύριο το πρώτο εμβόλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων της Moderna από τις κρατικές αποθήκες - Αύριο το πρώτο εμβόλιο

Τα φορτία με το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19 άρχισαν να μεταφέρονται από τις αποθήκες νωρίς την Κυριακή, με προορισμό τις εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης διανομής του δεύτερου εγκεκριμένου εμβολίου του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή το εμβόλιο έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), ένα καλοδεχούμενο νέο για μια χώρα που θρηνεί πάνω από 307.000 ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία.

Η διανομή του εμβολίου της Moderna σε περισσότερες από 3.700 τοποθεσίες στις ΗΠΑ θα διευρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού Μόνσεφ Σλάουι δήλωσε πως το πιθανότερο το πρώτο εμβόλιο της Moderna θα γίνει αύριο το πρωί.

"Ανυπομονούμε για το εμβόλιο. Θα είναι λίγο ευκολότερη η διανομή του, επειδή δεν απαιτεί χαμηλές θερμοκρασίες όπως εκείνο της Pfizer", επισήμανε ο Σλάουι μιλώντας στο CNN.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 5,9 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna και 2 εκατομμύρια της Pfizer αυτήν την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider