Το επενδυτικό συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το επενδυτικό συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη
Με κεντρικό θέμα «Ελλάδα: Ατενίζοντας το Μέλλον με Αυτοπεποίθηση», το επενδυτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.

Με το βλέμμα στραμμένο στις νέες οικονομικές ευκαιρίες, που θα αναδυθούν μετά το πέρας της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σε ψηφιακή μορφή το 22o «Annual Capital Link Invest in Greece Forum» στη Νέα Υόρκη την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Με κεντρικό θέμα «Ελλάδα: Ατενίζοντας το Μέλλον με Αυτοπεποίθηση», το επενδυτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Capital Link, «σε διάρκεια 2 ημερών, με 31 ενότητες και 107 ομιλητές, το συνέδριο θα προβάλλει επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες σε κύριους κλάδους και τομείς της οικονομίας, καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη στροφή της οικονομίας σε ένα νέο, βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα του αύριο. Μίας οικονομίας με αυτοπεποίθηση: παραγωγικής, τεχνολογικά προηγμένης, καινοτόμου, εξωστρεφούς, έξυπνης και ανταγωνιστικής, γεγονός το οποίο διέψευσε τους απαισιόδοξους και προσέλκυσε την αναγνώριση των Ευρωπαίων εταίρων μας και τους επαίνους τους».

Το συνέδριο αναμένεται ότι θα έχει έντονη κυβερνητική παρουσία, καθώς αναμένεται ότι θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Επιπλέον, αναμένεται ότι θα μιλήσει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, το φετινό Φόρουμ θα επικεντρωθεί:

  • στις κυβερνητικές και ιδιωτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι οποίες έχουν ως στόχο την επιστροφή σε μια βιώσιμη οικονομία ανάπτυξης και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
  • στις τάσεις, στις εξελίξεις, και στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους κύριους τομείς της οικονομίας.

«Η κρίση του κορονοϊού και η βραχυπρόθεσμη ανακατάταξη της αγοράς δημιούργησαν μοναδικές ευκαιρίες εισόδου για επενδύσεις σε διεθνείς επενδυτές και αρκετές σημαντικές επενδύσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Επιπλέον, οι ελληνικές οικονομικές προοπτικές αναβαθμίστηκαν πρόσφατα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, θα διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Ελλάδος–Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» στις 15 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελληνικών συμφερόντων εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα χτυπήσουν το «καμπανάκι της λήξης των εργασιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider