Παραμένει το αδιέξοδο για το Brexit - Νέα επικοινωνία Τζόνσον - Φον ντερ Λάιεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένει το αδιέξοδο για το Brexit - Νέα επικοινωνία Τζόνσον - Φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με κοινό τους ανακοινωθέν αργά σήμερα δήλωσαν ότι η επισφράγιση μιας νέας εμπορικής συμφωνίας είναι αδύνατη αυτή τη στιγμή «λόγω των εναπομεινασών διαφορών σε κρίσιμα θέματα».

«Ζητήσαμε από τους επικεφαλής διαπραγματευτές μας να προετοιμάσουν μια επανεξέταση των εναπομεινασών διαφορών για να συζητηθούν κατ' ιδίαν τις επόμενες ημέρες», ανέφεραν.

Oι δύο πολιτικοί συμφώνησαν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία να συναντηθούν αυτοπροσώπως τις επόμενες ημέρες για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με τον Μπόρις Τζόνσον κάναμε απολογισμό των διαπραγματεύσεων. Οι όροι για μια συμφωνία δεν υπάρχουν λόγω διαφορών σε κρίσιμα ζητήματα. Ζητήσαμε από τους Επικεφαλείς Διαπραγματευτές μας να ετοιμάσουν μια επισκόπηση των διαφορών για μια κατ' ιδίαν συζήτηση τις επόμενες ημέρες» ανέφερε σε μήνυμα της στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider