Μητσοτάκης: Για τον μαζικό εμβολιασμό, χρειάζονται αρκετοί μήνες – Ανοσία μετά τα τέλη Φεβρουαρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Για τον μαζικό εμβολιασμό, χρειάζονται αρκετοί μήνες – Ανοσία μετά τα τέλη Φεβρουαρίου
«Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν επιτρέπεται να περάσουμε από τρίτο κύμα».

«Υπάρχει στον ορίζοντα η αισιοδοξία του εμβολίου αλλά για να πετύχουμε τον μαζικό εμβολιασμό, χρειάζονται αρκετοί μήνες», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «όλες οι ιχνηλασίες έδειξαν ότι κατά τη νυχτερινή διασκέδαση υπάρχει μεγάλη μετάδοση του κορονοϊού», συμπληρώνοντας ότι «ο κλάδος θα στηριχθεί και το 2021». «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός δεδομένου ότι «κάποια στιγμή» θα πάμε σε κάποιο άνοιγμα πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα. Για την Πάρνηθα είπε ότι «ήταν λάθος ότι δέχτηκα να φωτογραφικό χωρίς μάσκα», όχι ότι πήγα για γυμναστική. Κάνω την αυτοκριτική μου και βάζω τον πήχη ψηλά.

Ερωτηθείς αν υπήρξε καθυστέρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι πιθανόν να έπρεπε να κλείσει μια εβδομάδα νωρίτερα η Βόρεια Ελλάδα, αλλά κανείς δεν το είχε εισηγηθεί.

«Είναι λάθος να αμφισβητούμε την αξία των δεδομένων», δήλωσε. Είναι βέβαιο ότι έπαιξε ρόλο ο χειμώνας. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται στα χωριά, όπου εκ των πραγμάτων η αστυνόμευση είναι πιο χαλαρή. «Κάνω έκκληση να αποφευχθούν οι μετακινήσεις σπίτι-σπίτι».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε κάτι από τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν.

Τόνσε ότι «θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους κλάδους».

Ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση, είπε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάδοσης του ιού. «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» προσέθεσε.

«Με τη γνώση του χρόνου, θα κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Τον Ιούλιο θα ήμουν πολύ πιο αυστηρός στο δημόσιο μήνυμα ότι η πανδημία θα επανέλθει. Επαναπαυθήκαμε με την επιτυχία στο πρώτο κύμα και αιφνιδιαστήκαμε με την ένταση του δεύτερου. Δεν έχουμε στοιχεία για συσχέτιση ανοίγματος του τουρισμού με την αύξηση των κρουσμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν επιτρέπεται να περάσουμε από τρίτο κύμα. Αυτό που προέχει είναι να κρατήσουμε το Ε.Σ.Υ. όρθιο και να δώσουμε ανάσες σε γιατρούς και νοσηλευτές. Έχουμε προσλάβει 7.000 γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται παντού. Αυξήσαμε τα κρεβάτια εντατικής από 557 σε 1250, εκ των οποίων κάποια είναι μόνιμα. Ταυτόχρονα, προσθέσαμε και δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα, όποτε αυτό κρίθηκε απαραίτητο. Έχουμε συνεργαστεί καλά με τον ιδιωτικό τομέα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης, χαρακτηρίζοντάς το τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία. Αργεί γιατί έχουμε κάποιες δυσκολίες με δύο χώρες, είπε και εκτίμησε ότι τα ζητήματα αυτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επιλυθούν. Εκταμιεύσεις θα έχουμε από το 2021, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει το σχέδιο της στην ΕΕ και πως έχει πάρει πολύ καλές κριτικές. Έχουν γίνει υποδείξεις άλλες χώρες ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει σχέδιο εφαρμόσιμο, προσέθεσε και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να έρθουν τα χρήματα με την ταχύτητα που οι περιστάσεις απαιτούν.

Εστιάζοντας στην έκθεση Πισσαρίδη, είπε πως συνολικά είναι συνολικό εγχειρίδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που η χώρα έχει ανάγκη και προσέθεσε: «Συμφωνώ με πάρα πολλά από τα συμπεράσματά της. Δεν αποτελεί προγραμματικό πολιτικό κείμενο, δεν είναι μανιφέστο της κυβέρνησης. Υπάρχει κοινός τόπος σε πολλούς συμπολίτες μας για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνει η χώρα για να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας».

Κατέστησε σαφές πως πρόθεση του είναι να πατήσει γκάζι στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider