Γιατί οι πλούσιες οικογένειες στις ΗΠΑ «τρέχουν» να γλιτώσουν από μια «σαρωτική» νίκη του Μπάιντεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί οι πλούσιες οικογένειες στις ΗΠΑ «τρέχουν» να γλιτώσουν από μια «σαρωτική» νίκη του Μπάιντεν
Το φορολογικό νομοσχέδιο του Τζο Μπάιντεν απαιτεί υψηλότερους φόρους για τη μεταβίβαση των περιουσιών και τις κληρονομιές.

Σε δικηγορικά γραφεία σπεύδουν πλούσιες οικογένειες στις ΗΠΑ προκειμένου να μεταβιβάσουν άμεσα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα - και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο - στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το CNBC καθώς οι πιθανότητες για μια σαρωτική επικράτηση του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αυξάνονται, οικογένειες με εκατομμύρια και δισεκατομμύρια σε περιουσίες επιταχύνουν τα όποια σχέδια είχαν για τη μεταβίβαση των περιουσιακών τους στοιχείων στα παιδιά τους πριν από το τέλος του έτους. Το φορολογικό νομοσχέδιο του Τζο Μπάιντεν απαιτεί υψηλότερους φόρους για τη μεταβίβαση των περιουσιών και τις κληρονομιές. Έτσι, οι πλουσιότερες οικογένειες προσπαθούν ακόμη να εκμεταλλευτούν το φορολογικό καθεστώς που ισχύει με την προεδρία Τραμπ, ώστε να μην φορτωθούν με πολύ υψηλότερους φόρους.

Φυσικά, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τη μάχη για τον προεδρικό θώκο ή αν οι Ρεπουμπλικάνοι κρατήσουν ή αυξήσουν τη θέση τους στη Γερουσία, οι ισχυρές οικογένειες στις ΗΠΑ πιθανότατα θα επανέλθουν στα αρχικά τους σχέδια. Ωστόσο, οι φορολογικοί σύμβουλοι αναφέρουν στο CNBC πως θα είναι τόσο απασχολημένοι αν υπάρξει ένα «μπλε κύμα» (το blue wave είναι η πιθανή επικράτηση των Δημοκρατικών σε όλα τα πεδία -Κογκρέσο, Γερουσία, Προεδρία) το Νοέμβριο που δεν θα μπορούν να επεξεργαστούν εγκαίρως όλα τα αιτήματα. Έτσι, οι οικογένειες με υψηλές περιουσίες κάνουν από τώρα τα πρώτα τους βήματα, προετοιμάζοντας μια τεράστια μεταφορά περιουσιών, αν χρειαστεί.

Η εξοικονόμηση από τους φόρους θα μπορούσε να είναι σημαντική σύμφωνα με το CNBC. Με βάση τις φορολογικές μειώσεις που υπήρξαν το 2017, οι πλούσιοι γονείς μπορούν να αφήσουν έως και 11,58 εκατ. δολάρια έκαστος ή 23,2 εκατ. δολάρια ανά ζευγάρι στα παιδιά τους χωρίς να πληρώσουν φόρο μεταβίβασης περιουσίας. Ο Μπάιντεν θα μειώσει αυτό το όριο σε 7 εκατ. δολάρια και θα αυξήσει τον τρέχοντα φορολογικό συντελεστή από 40% σε 45%.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν απαλλάσσει από αυτό που είναι γνωστό στις ΗΠΑ ως βάση ενίσχυσης, το οποίο επιτρέπει προς το παρόν στις οικογένειες να αποφεύγουν την καταβολή κεφαλαιακών κερδών από εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται ή δίνονται μετά το θάνατο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider