Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας
Πέρα από τη χρήση της μάσκας θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Μετρώντας ήδη πάνω από 670.000 νεκρούς παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να ανατρέψει πολλά δεδομένα στη ζωή όλων. Ένας από αυτά είναι η εκτεταμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας αφορά πρωτίστως στην προστασία των άλλων από τα δικά μας μικρόβια, περισσότερο από την προστασία μας από την εξάπλωση των μικροβίων, όπως αναφέρει το Business Insider. Παράλληλα η μάσκα από μόνη της δεν αρκεί για να παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας. Θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας δημιουργεί κάποιες δυσκολίες.

Ποιες είναι αυτές - και πώς μπορείτε να τις ξεπεράσετε - σύμφωνα με το Business Insider:

Το κατά πόσο ένα παιδί πρέπει να φορά μάσκα εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με το CDC, τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου, όπως και τα άτομα που έχουν δυσκολία στην αναπνοή.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε μέρη όπου πρέπει να φορούν μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα», δήλωσε η παδίατρος Dipesh Navsaria. «Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσει κανείς το παιδί του και τον εαυτό σου από οποιαδήποτε αναπνευστική λοίμωξη είναι να μένει στο σπίτι».

Οι πόνοι που εντοπίζονται από πολλούς στα αυτιά από τη χρήση της μάσκας μπορούν εύκολα να αποφευχθούν.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη μάσκας από οργανικό βαμβάκι, που δένουν πίσω από το κεφάλι σας, ώστε να προσαρμόζονται εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει κανείς τα σημάδια στα αυτιά.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι όταν πρόκειται για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, το υλικό της μάσκας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η πυκνότητα. Όσο πιο συμπαγές είναι το ύφασμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία που παρέχει η μάσκα.

Το βαμβάκι τείνει να είναι πιο σφικτό ύφασμα από άλλα και είναι επίσης ένα σημαντικό υλικό στο θέμα ότι «αναπνέει» καλύτερα, χωρίς να επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό το αναπνευστικό σύστημα υπό έντονη ζέστη.

Σύμφωνα με τις συστάσεις από το Αμερικανικό Κολλέγιο Άσθματος και Ανοσολογίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας επιδεινώνει το άσθμα, αν και ορισμένα άτομα με άσθμα μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν αρκετές αναπνοές.

Εάν κάποιος με άσθμα αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει αρκετά καλά με τη χρήση μάσκας, το Αμερικανικό Κολλέγιο προτρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για όσους έχουν άσθμα ή δυσκολία στην αναπνοή, ο καλύτερος τρόπος για πρόληψη του κορονοϊού είναι να αποφύγουν την έκθεση στον ιό. Έτσι, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η παραμονή στο σπίτι είναι δύο ισχυρά προληπτικά μέτρα.

Ένα από τα προβλήματα που παραθέτει το δημοσίευμα είναι το ζήτημα της επικοινωνίας, καθώς στην περίπτωση που ένας εκ των συνομιλητών είναι κωφός τότε δεν θα μπορεί να καταλάβει τι λέμε φορώντας τη μάσκα.

Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί ειδικές μάσκες -που ωστόσο δεν εμπίπτουν στη προϋποθέσεις του αμερικανικού CDC- που στο σημείο του στόματος έχουν διαφανές πλαστικό επομένως είναι ευκολότερο για τους κωφούς ή τα άτομα με προβλήματα ακοής να διαβάζουν τα χείλη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών πρώην πρόεδρος της Ονδούρας

23:45

Συμμετοχή Γεραπετρίτη στη Σύνοδο ΥΠΕΞ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ

23:35

Η φον ντε Λάιεν φιλοξενεί αύριο τη Συμβουλευτική Επιτροπή Νέων της Προέδρου

23:25

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ

23:18

Μεγάλου (Πειραιώς): Το μέλλον είναι ψηφιακό, βιώσιμο και βαθιά ανθρώπινο

23:12

Wall Street: Bitcoin και τεχνολογία «έσπρωξαν» προς τα πάνω τους δείκτες

22:59

Μαρινάκης: Η παραπληροφόρηση και οι προεκτάσεις της είναι μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της εποχής μας

22:56

4ο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο: Υψηλό το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για την Ελλάδα

22:47

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% εν μέσω νέων γεωπολιτικών εντάσεων για το Ουκρανικό

22:38

Περού: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές

22:31

Πιτσιλής: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό - Νέες υπηρεσίες και εργαλεία

22:25

Γερμανία: Φορτίο με 20.000 φυσίγγια της Bundeswehr εκλάπη κατά τη μεταφορά του

22:14

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,8 εκατ. ευρώ

22:07

Τραμπ: Σύντομα επιθέσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας

21:53

Υποχώρησαν από τα χθεσινά υψηλά χρυσός και ασήμι - Το βλέμμα στη Fed

21:40

Εσπερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

21:35

ΥΠΑΑΤ: Ασφαλή τα τρόφιμα στην ελληνική αγορά - Τι έδειξαν οι έλεγχοι

21:30

Μυτιληναίος: Η τεχνολογία μεταμορφώνει την ενέργεια και τη βιομηχανία και καθορίζει τη στρατηγική της Metlen

21:20

Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα

21:09

Γερμανία: «Η οικονομία βιώνει τη βαθύτερη κρίση της ιστορίας», προειδοποιούν οι βιομήχανοι

21:02

Στη Βουλή το ν/σ για ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας - Πώς θα κόβονται τα πρόστιμα

20:50

Ζελένσκι: Η ταχύτητα των συνομιλιών και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκαλούν αισιοδοξία

20:46

Πιερρακάκης: Η ένταξη του ΧΑ στην Euronext ενισχύει τη διεθνή θέση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς

20:42

Χατζηδάκης: Ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις

20:39

Κίεβο: Συνεχίζονται οι μάχες στο Ποκρόβσκ - Η Μόσχα διαβεβαιώνει πλήρη έλεγχο

20:32

Βραζιλία: Επικοινωνία Λούλα - Τραμπ για δασμούς, οργανωμένο έγκλημα

20:24

Starbucks: Θα καταβάλει 39 εκατ. δολάρια για παραβιάσεις κοινωνικών δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη

20:11

Χρυσοχοϊδης: «Δεν υπάρχει ούτε βία ούτε καταστολή στα αγροτικά μπλόκα»

19:59

Συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Αισιοδοξία από τις ΗΠΑ, κρίσιμη η στάση της Μόσχας

19:55

ESM: «Πράσινο φως» για πρόωρη αποπληρωμή 5,29 δισ. ευρώ ακριβών διακρατικών δανείων από το α' μνημόνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider