Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας
Πέρα από τη χρήση της μάσκας θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Μετρώντας ήδη πάνω από 670.000 νεκρούς παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να ανατρέψει πολλά δεδομένα στη ζωή όλων. Ένας από αυτά είναι η εκτεταμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας αφορά πρωτίστως στην προστασία των άλλων από τα δικά μας μικρόβια, περισσότερο από την προστασία μας από την εξάπλωση των μικροβίων, όπως αναφέρει το Business Insider. Παράλληλα η μάσκα από μόνη της δεν αρκεί για να παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας. Θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας δημιουργεί κάποιες δυσκολίες.

Ποιες είναι αυτές - και πώς μπορείτε να τις ξεπεράσετε - σύμφωνα με το Business Insider:

Το κατά πόσο ένα παιδί πρέπει να φορά μάσκα εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με το CDC, τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου, όπως και τα άτομα που έχουν δυσκολία στην αναπνοή.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε μέρη όπου πρέπει να φορούν μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα», δήλωσε η παδίατρος Dipesh Navsaria. «Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσει κανείς το παιδί του και τον εαυτό σου από οποιαδήποτε αναπνευστική λοίμωξη είναι να μένει στο σπίτι».

Οι πόνοι που εντοπίζονται από πολλούς στα αυτιά από τη χρήση της μάσκας μπορούν εύκολα να αποφευχθούν.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη μάσκας από οργανικό βαμβάκι, που δένουν πίσω από το κεφάλι σας, ώστε να προσαρμόζονται εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει κανείς τα σημάδια στα αυτιά.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι όταν πρόκειται για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, το υλικό της μάσκας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η πυκνότητα. Όσο πιο συμπαγές είναι το ύφασμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία που παρέχει η μάσκα.

Το βαμβάκι τείνει να είναι πιο σφικτό ύφασμα από άλλα και είναι επίσης ένα σημαντικό υλικό στο θέμα ότι «αναπνέει» καλύτερα, χωρίς να επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό το αναπνευστικό σύστημα υπό έντονη ζέστη.

Σύμφωνα με τις συστάσεις από το Αμερικανικό Κολλέγιο Άσθματος και Ανοσολογίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας επιδεινώνει το άσθμα, αν και ορισμένα άτομα με άσθμα μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν αρκετές αναπνοές.

Εάν κάποιος με άσθμα αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει αρκετά καλά με τη χρήση μάσκας, το Αμερικανικό Κολλέγιο προτρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για όσους έχουν άσθμα ή δυσκολία στην αναπνοή, ο καλύτερος τρόπος για πρόληψη του κορονοϊού είναι να αποφύγουν την έκθεση στον ιό. Έτσι, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η παραμονή στο σπίτι είναι δύο ισχυρά προληπτικά μέτρα.

Ένα από τα προβλήματα που παραθέτει το δημοσίευμα είναι το ζήτημα της επικοινωνίας, καθώς στην περίπτωση που ένας εκ των συνομιλητών είναι κωφός τότε δεν θα μπορεί να καταλάβει τι λέμε φορώντας τη μάσκα.

Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί ειδικές μάσκες -που ωστόσο δεν εμπίπτουν στη προϋποθέσεις του αμερικανικού CDC- που στο σημείο του στόματος έχουν διαφανές πλαστικό επομένως είναι ευκολότερο για τους κωφούς ή τα άτομα με προβλήματα ακοής να διαβάζουν τα χείλη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:19

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφουν στη Βρετανία

15:18

Κομισιόν: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο

15:06

Φωτιά τώρα στη Λακωνία - Επιχειρούν 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο

15:00

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών: Στην Αττική τα πρωτεία του ιού Δυτικού Νείλου

14:50

Μία νεκρή και εκτεταμένες ζημιές από σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους σε περιοχές της Γερμανίας

14:48

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα - Και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «γκριζάρει» το Αιγαίο

14:45

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Στέγαση και χαμηλοί μισθοί κρατούν τους νέους στο πατρικό

14:42

Καύσωνας στην Ευρώπη: 14.000 θάνατοι στη Γερμανία και 4.500 στην Ισπανία συνδέονται με τη ζέστη

14:27

Bundesbank: Σε τροχιά ανάκαμψης η γερμανική οικονομία

14:23

Walmart: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα, αναβαθμίζει το ετήσιο guidance - Γιατί πέφτει 6% η μετοχή

14:02

Μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ - Μεταφορά 10 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως

13:57

Η σπάνια κρίση που δοκίμασε την Αθήνα το 1933

13:53

ΕΒΕΠ: Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού πρέπει να περάσει από τους δείκτες στο ράφι και το καλάθι

13:39

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περισσότερους από δέκα βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα

13:31

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Ψυχικό

13:27

Σε υψηλό άνω του 1,5 έτους το φοινικέλαιο λόγω βιοκαυσίμων και Ελ Νίνιο

13:26

«Βουτιά» 75% στα κέρδη της Alibaba μετά την αύξηση δαπανών ΑΙ

13:20

Πυρκαγιές: Το νέο «μάτι» της Πολιτικής Προστασίας - Κάμερες, drones και δορυφόροι

13:04

Τουλάχιστον 13 νεκροί στο Κίεβο, με τον Ζελένσκι να καταγγέλλει «κλιμάκωση»

12:51

Οι νέοι και οι νέες τομεάρχες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

12:41

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Αθηναίων: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές με voucher ΕΣΠΑ

12:39

Η Morgan Stanley βλέπει νέο κύκλο αναβαθμίσεων στις ευρωτράπεζες

12:36

Ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ ο τζίρος στο λιανεμπόριο το β΄ τρίμηνο - Αύξηση 2,8%

12:32

Aύξηση 19,6% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούνιο

12:23

Ετήσια μείωση 10,1% στους εγγεγραμμένους ανέργους στη ΔΥΠΑ τον Ιούλιο

12:12

Έχασε και την τελευταία εξωτερική γραμμή ηλεκτροδότησης ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

12:07

Σουηδία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Riksbank, πιθανή μία αύξηση φέτος

12:06

Προς νέο εξειδικευμένο πλαίσιο για τα 3 μη κρατικά πανεπιστήμια - Δεν χάνεται η χρονιά

11:51

ΤτΕ: «Σωσίβιο» ο τουρισμός για το ισοζύγιο - Άνοδος 15% σε αφίξεις και εισπράξεις στο εξάμηνο

11:45

Υπεγράφη η σύμβαση για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε περιοχές του Π. Φαλήρου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider