Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας
Πέρα από τη χρήση της μάσκας θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Μετρώντας ήδη πάνω από 670.000 νεκρούς παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να ανατρέψει πολλά δεδομένα στη ζωή όλων. Ένας από αυτά είναι η εκτεταμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας αφορά πρωτίστως στην προστασία των άλλων από τα δικά μας μικρόβια, περισσότερο από την προστασία μας από την εξάπλωση των μικροβίων, όπως αναφέρει το Business Insider. Παράλληλα η μάσκα από μόνη της δεν αρκεί για να παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας. Θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας δημιουργεί κάποιες δυσκολίες.

Ποιες είναι αυτές - και πώς μπορείτε να τις ξεπεράσετε - σύμφωνα με το Business Insider:

Το κατά πόσο ένα παιδί πρέπει να φορά μάσκα εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με το CDC, τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου, όπως και τα άτομα που έχουν δυσκολία στην αναπνοή.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε μέρη όπου πρέπει να φορούν μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα», δήλωσε η παδίατρος Dipesh Navsaria. «Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσει κανείς το παιδί του και τον εαυτό σου από οποιαδήποτε αναπνευστική λοίμωξη είναι να μένει στο σπίτι».

Οι πόνοι που εντοπίζονται από πολλούς στα αυτιά από τη χρήση της μάσκας μπορούν εύκολα να αποφευχθούν.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη μάσκας από οργανικό βαμβάκι, που δένουν πίσω από το κεφάλι σας, ώστε να προσαρμόζονται εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει κανείς τα σημάδια στα αυτιά.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι όταν πρόκειται για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, το υλικό της μάσκας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η πυκνότητα. Όσο πιο συμπαγές είναι το ύφασμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία που παρέχει η μάσκα.

Το βαμβάκι τείνει να είναι πιο σφικτό ύφασμα από άλλα και είναι επίσης ένα σημαντικό υλικό στο θέμα ότι «αναπνέει» καλύτερα, χωρίς να επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό το αναπνευστικό σύστημα υπό έντονη ζέστη.

Σύμφωνα με τις συστάσεις από το Αμερικανικό Κολλέγιο Άσθματος και Ανοσολογίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας επιδεινώνει το άσθμα, αν και ορισμένα άτομα με άσθμα μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν αρκετές αναπνοές.

Εάν κάποιος με άσθμα αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει αρκετά καλά με τη χρήση μάσκας, το Αμερικανικό Κολλέγιο προτρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για όσους έχουν άσθμα ή δυσκολία στην αναπνοή, ο καλύτερος τρόπος για πρόληψη του κορονοϊού είναι να αποφύγουν την έκθεση στον ιό. Έτσι, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η παραμονή στο σπίτι είναι δύο ισχυρά προληπτικά μέτρα.

Ένα από τα προβλήματα που παραθέτει το δημοσίευμα είναι το ζήτημα της επικοινωνίας, καθώς στην περίπτωση που ένας εκ των συνομιλητών είναι κωφός τότε δεν θα μπορεί να καταλάβει τι λέμε φορώντας τη μάσκα.

Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί ειδικές μάσκες -που ωστόσο δεν εμπίπτουν στη προϋποθέσεις του αμερικανικού CDC- που στο σημείο του στόματος έχουν διαφανές πλαστικό επομένως είναι ευκολότερο για τους κωφούς ή τα άτομα με προβλήματα ακοής να διαβάζουν τα χείλη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:41

Exxon Mobil: Δεν έχουμε δει ακόμη το πλήρες σοκ στην προσφορά πετρελαίου - Προειδοποιεί για άνοδο τιμών

23:28

Πρωτομαγιά με δύο νέα ρεκόρ στην Wall Street

23:10

Γερμανία: Πρώτη μέρα της εφαρμογής έκπτωσης του φόρου στα καύσιμα -Πώς πήγε;

22:51

Πτώση για το πετρέλαιο μετά το «παράθυρο» διαπραγμάτευσης που άνοιξε στο Ιράν

22:24

Τι απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

21:45

UBS: Μειώνει τις προβλέψεις για το ασήμι λόγω ασθενέστερης ζήτησης

21:32

Σαουδική Αραβία: Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική επίσημη κάβα της χώρας

21:15

Τραμπ: Πιθανή συμμετοχή στη G7 εν μέσω εντάσεων για Ιράν και εμπόριο

20:54

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

20:41

Ο Τραμπ διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Αβάνας

20:31

Bitcoin: Ισχυρό ράλι τον Απρίλιο, αλλά με «εύθραυστα» θεμέλια

20:12

Κατασχέθηκαν πάνω από 500 κιλά κάνναβης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

19:58

Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων σε ΑΙ το 2027 - Απογειώνονται τα κέρδη στη Wall Street

19:38

Τραμπ: Δεν είμαι ικανοποιημένος με την τελευταία πρόταση του Ιράν

19:12

Ο Τραμπ θα αυξήσει στο 25% τους δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

19:06

Το Πεντάγωνο κατέληξε σε συμφωνία με κορυφαίες εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης

18:59

Βουτιά 25% για τις βρετανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ από την «Ημέρα Απευλευθέρωσης»

18:33

Αδιέξοδο στη διάσωση της Spirit Aviation, καταρρέει η μετοχη

18:18

Βρέθηκε το αγαλματίδιο Όσκαρ για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin»

18:05

SOS από την Chevron για τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

17:46

Δεν αποκλείεται να δούμε μια μεγάλη αλλαγή στις Magnificent 7

17:30

Πυροσβεστική: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, ποιες είναι οι ποινές για τους παραβάτες

17:09

«Χτίζει» πάνω στο ρεκόρ της η Wall Street με τη βοήθεια της Apple

16:55

Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT

16:35

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα

16:22

Ακρίβεια: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην αγορά, νέο κύμα ανατιμήσεων «βλέπει» η βιομηχανία τροφίμων

16:07

Υπ. Κλιματικής Κρίσης για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, οι ποινές για τους παραβάτες

15:50

Ιράν: Έστειλε νέα πρόταση, μέσω Πακιστάν, για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - «Ουδέν σχολιο» από τον Λ. Οίκο

15:31

ΟΗΕ: Ο νέος νόμος για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ διαιωνίζει τη φυλετική διάκριση

15:16

Estee Lauder: Σχεδιάζει έως και 3.000 ακόμη απολύσεις, αναβαθμίζει την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider