Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που δημιουργεί η χρήση μάσκας
Πέρα από τη χρήση της μάσκας θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Μετρώντας ήδη πάνω από 670.000 νεκρούς παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να ανατρέψει πολλά δεδομένα στη ζωή όλων. Ένας από αυτά είναι η εκτεταμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας αφορά πρωτίστως στην προστασία των άλλων από τα δικά μας μικρόβια, περισσότερο από την προστασία μας από την εξάπλωση των μικροβίων, όπως αναφέρει το Business Insider. Παράλληλα η μάσκα από μόνη της δεν αρκεί για να παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας. Θα πρέπει παράλληλα να τηρούνται και άλλα μέτρα προστασίας, όπως η φυσική απόσταση και η υγιεινή των χεριών.

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας δημιουργεί κάποιες δυσκολίες.

Ποιες είναι αυτές - και πώς μπορείτε να τις ξεπεράσετε - σύμφωνα με το Business Insider:

Το κατά πόσο ένα παιδί πρέπει να φορά μάσκα εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με το CDC, τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου, όπως και τα άτομα που έχουν δυσκολία στην αναπνοή.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε μέρη όπου πρέπει να φορούν μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα», δήλωσε η παδίατρος Dipesh Navsaria. «Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσει κανείς το παιδί του και τον εαυτό σου από οποιαδήποτε αναπνευστική λοίμωξη είναι να μένει στο σπίτι».

Οι πόνοι που εντοπίζονται από πολλούς στα αυτιά από τη χρήση της μάσκας μπορούν εύκολα να αποφευχθούν.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη μάσκας από οργανικό βαμβάκι, που δένουν πίσω από το κεφάλι σας, ώστε να προσαρμόζονται εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει κανείς τα σημάδια στα αυτιά.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι όταν πρόκειται για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, το υλικό της μάσκας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η πυκνότητα. Όσο πιο συμπαγές είναι το ύφασμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία που παρέχει η μάσκα.

Το βαμβάκι τείνει να είναι πιο σφικτό ύφασμα από άλλα και είναι επίσης ένα σημαντικό υλικό στο θέμα ότι «αναπνέει» καλύτερα, χωρίς να επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό το αναπνευστικό σύστημα υπό έντονη ζέστη.

Σύμφωνα με τις συστάσεις από το Αμερικανικό Κολλέγιο Άσθματος και Ανοσολογίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας επιδεινώνει το άσθμα, αν και ορισμένα άτομα με άσθμα μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν αρκετές αναπνοές.

Εάν κάποιος με άσθμα αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει αρκετά καλά με τη χρήση μάσκας, το Αμερικανικό Κολλέγιο προτρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για όσους έχουν άσθμα ή δυσκολία στην αναπνοή, ο καλύτερος τρόπος για πρόληψη του κορονοϊού είναι να αποφύγουν την έκθεση στον ιό. Έτσι, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η παραμονή στο σπίτι είναι δύο ισχυρά προληπτικά μέτρα.

Ένα από τα προβλήματα που παραθέτει το δημοσίευμα είναι το ζήτημα της επικοινωνίας, καθώς στην περίπτωση που ένας εκ των συνομιλητών είναι κωφός τότε δεν θα μπορεί να καταλάβει τι λέμε φορώντας τη μάσκα.

Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί ειδικές μάσκες -που ωστόσο δεν εμπίπτουν στη προϋποθέσεις του αμερικανικού CDC- που στο σημείο του στόματος έχουν διαφανές πλαστικό επομένως είναι ευκολότερο για τους κωφούς ή τα άτομα με προβλήματα ακοής να διαβάζουν τα χείλη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

ΑΑΔΕ: Παρουσίασε στη Ν. Υόρκη τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους Έλληνες του εξωτερικού

23:45

Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης από την ΕΕ

23:30

Βρετανία: Περισσότερα από 600 αντικείμενα «σημαντικής πολιτιστικής αξίας» κλάπηκαν από μουσείο στο Μπρίστολ

23:26

ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν την έρευνα βομβαρδισμού δημοσιογράφων στον νότιο Λίβανο το 2023

23:12

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow-S&P 500, «βάρυνε» τον Nasdaq η Oracle

23:00

Μειώνεται και γερνάει o πληθυσμός της Γερμανίας

22:42

ChatGPT: Μήνυση συνδέει για πρώτη φορά την Τεχνητή Νοημοσύνη με φόνο

22:30

Χρυσός: Σε υψηλό άνω του ενός μηνός - Νέο ρεκόρ για το ασήμι

22:15

Ουκρανία: Οι ηγέτες της «Συμμαχίας των Προθύμων» συζήτησαν για τη χρήση των ρωσικών assets

22:07

Η ξεκάθαρη αλλαγή πίστας και η (πολύ) μεγάλη ευκαιρία

21:50

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη στρατευμάτων σε 5 πόλεις έχει στοιχίσει πάνω από 340 εκατ. δολ.

21:41

Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ - Μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

21:31

Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό - Είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στους Θεσμούς

21:28

Πετρέλαιο: Απώλειες 1,5% με Βενεζουέλα και Ουκρανία στο επίκεντρο

21:12

Ο ξένος Τύπος για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Πού ήταν η Ελλάδα και πού έφτασε

21:07

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Πιερρακάκη από Κόστα - Λάιεν

21:00

Reuters: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κατασχέσουν περισσότερα τάνκερ στην Βενεζουέλα

20:54

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να τελειώσει το καθεστώς της ατιμωρησίας - Κάλεσμα για γενναία αναθεώρηση του άρθρου 86

20:41

Παπαθανάσης: Ιστορική απόφαση για την Ελλάδα η Προεδρία του Eurogroup από τον Κυριάκο Πιερρακάκη

20:34

Ζελένσκι: Το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

20:31

AKTOR: Ορόσημο στην ιστορία του oμίλου η υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου

20:24

Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με τους αγρότες της Κρήτης

20:04

Το Κογκρέσο μπλοκάρει τον Τραμπ και θωρακίζει την Ευρώπη με πακέτο - μαμούθ 900 δισ. δολαρίων

20:04

Πιερρακάκης: Το πρώτο μήνυμα ως πρόεδρος του Εurogroup - Ανάγκη ενότητας και συνεργασίας για τα κοινά συμφέροντα της ΕΕ

20:00

Ευρωαγορές: Κέρδη στον απόηχο των αποφάσεων Fed και SNB

19:42

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση εργασιών έως τις 15 Φεβρουαρίου 2026 αποφάσισε η εξεταστική

19:39

Πολωνός Υπ. Δικαιοσύνης: Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι πιο κοντά στη Μόσχα παρά στις Βρυξέλλες

19:37

Τασούλας για εκλογή Πιερρακάκη: Αποτελεί αναγνώριση του κύρους της χώρας μας

19:33

Μαρινάκης για εκλογή Πιερρακάκη: Αντανακλά την αναγνώριση της προόδου της χώρας και τη δικαίωση των θυσιών των πολιτών

19:30

Hellenic Cables: Αναλαμβάνει το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα του έργου BC-Wind της Ocean Winds στην Πολωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider