Ειδήσεις | Διεθνή
09-05-2020 | 10:18

ΗΠΑ: Oι 5 πολιτείες που το λιανεμπόριο δέχθηκε βαρύ πλήγμα

Μοιράσου το
ΗΠΑ: Oι 5 πολιτείες που το λιανεμπόριο δέχθηκε βαρύ πλήγμα

Προκειμένου να υπολογίσει τις πολιτείες των ΗΠΑ που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη μείωση πωλήσεων, το Business Insider εξέτασε ποιες από αυτές έχουν υψηλότερο μερίδιο φόρων επί των πωλήσεων.

Ακόμη κι αν αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σταδιακά σε άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής, οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Οι περισσότερες πολιτείες έχουν ήδη εφαρμόσει περιορισμούς όσον αφορά στη χωρητικότητα στα καταστήματα που άνοιξαν καθώς και αυστηρούς κανόνες για την παραλαβή των εμπορευμάτων. Ωστόσο οι φόροι επί των πωλήσεων αποτελούν μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων και οι μειωμένες πωλήσεις θα αποτελέσουν βαρύ πλήγμα.

Το Buiseness Insider, υπολόγισε ποιες πολιτείες θα επηρεαστούν περισσότερο από τις μειώσεις των πωλήσεων με βάση τα έσοδα που προέρχονται από φόρους επί των πωλήσεων.

Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση-ρεκόρ τον Μάρτιο στο 8,7%, η οποία θα επηρεάσει τους κρατικούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με το ινστιτούτο Poynter

Για να υπολογίσει τις πολιτείες που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη μείωση των πωλήσεων λόγω του κορανοϊού, το Business Insider εξέτασε ποιες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόρων επί των πωλήσεων.

 

Η Ουάσινγκτον βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 66%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Τενεσί, με ποσοστό επίσης 63%

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φλόριντα με ποσοστό 63%.

Το Τέξας με ποσοστό 61% βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Νότια Ντακότα με ποσοστό 60%.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.