Συνολικά 89 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνολικά 89 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα
Ανεβαίνει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα.

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο και σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, πρόκειται για χρηματιστή, σε γνωστή εταιρεία.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, του 66χρονου που ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο κ. Τσιόδρας, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε τέσσερα κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς. Γίνεται ιχνηλάτηση επαφών τους η οποία είναι σε εξέλιξη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «παρότι η νόσος έχει σε μεγάλο ποσοστό ήπια συμπτωματολογία, θέτει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά κι αναπνευστικά νοσήματα, με διαβήτη, με χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής. Είναι υποχρέωση όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αυτό σημαίνει πως δεν χωρεί καμία ανευθυνότητα, σημαίνει πως δεν αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και των ειδικών. Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να μείνουν στο σπίτι τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ζητώ υπευθυνότητα για να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου στη χώρα».

Επιβεβαιωμένο κρούσμα και στο Deree

Κρούσμα κοροναϊού επιβεβαιώθηκε και στο Deree στην Αγία Παρασκευή, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες προκειμένου να γίνει απολύμανση.

«Κλειστές θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του Deree στην Αγία Παρασκευή σήμερα 10 και αύριο 11 Μαρτίου για όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό προκειμένου να γίνει απολύμανση εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο Deree», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider