Ζεεχόφερ για μεταναστευτικό: Κίνδυνος για χειρότερο «2015»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζεεχόφερ για μεταναστευτικό: Κίνδυνος για χειρότερο «2015»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο κ. Ζεεχόφερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «χειρότερης κατάστασης από ό,τι το 2015» και χαρακτήρισε την κατάσταση «κρίσιμη».

«Η Ελλάδα κάνει σημαντική δουλειά και η Γερμανία θα την στηρίξει όπου είναι εφικτό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ κατά την διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που επικαλείται το περιοδικό Stern.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Ζεεχόφερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «χειρότερης κατάστασης από ό,τι το 2015» και χαρακτήρισε την κατάσταση «κρίσιμη».

«Εάν κάνουμε τώρα λάθος, δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε. Πρέπει να ελέγξουμε το θέμα, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με 2015+», φέρεται να δήλωσε ο γερμανός υπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά». Ζήτησε δε από τους βουλευτές να αποφεύγουν να μιλούν για ενδεχόμενη υποδοχή προσφύγων από την Γερμανία, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα».

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο κ. Ζεεχόφερ φέρεται ακόμη να συμφώνησε με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ότι η Κοινή Δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό πρέπει να σταθεροποιηθεί, ενώ, όπως δήλωσαν συμμετέχοντες στην συνεδρίαση, επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καθυστέρηση στην επεξεργασία της νέας νομοθεσίας ασύλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αίρεται από 30 Ιουνίου το πλαφόν - Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για μειώσεις τιμών

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Όλα τα «κλειδιά» για την πληρωμή των 150 ευρώ - Γιατί θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ τα νεογέννητα

Πλάτη με... μέτρο στην ακρίβεια - «Ευλογημένοι» μισθοί - Ποιος φλερτάρει τον Κυριάκο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider