Ειδήσεις | Διεθνή
19-02-2020 | 08:49

Αυτοί είναι οι 5 «Μίδες» της Ευρώπης

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 «Μίδες» της Ευρώπης

Πρόκειται για τη «Midas List Europe» που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Forbes.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις, το Brexit και οι εμπορικές σχέσεις της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο έφεραν μικρές αλλαγές στην κατάταξη των επενδυτών με το... άγγιγμα του Μίδα, που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τη «Midas List Europe» που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Forbes. Σε συνεργασία με την εταιρεία TrueBridge Capital Partners, το Forbes συγκεντρώνει σε μία λίστα τους επενδυτές που έκαναν τις πιο τολμηρές και επιτυχημένες κινήσεις το 2019.

Κάθε χρόνο το Forbes και η TrueBridge εξετάζουν τα οικονομικά δεδομένα εκατοντάδων επενδυτών στην Ευρώπη και αξιολογούν την απόδοση των επενδύσεων τους.

Δείτε ποιοι βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις της «Midas List Europe», σύμφωνα με το Forbes:

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.
 

Στην κορυφή της κατάταξης του Forbes με τους «Μίδες» της Ευρώπης βρίσκεται ο Γιαν Χάμερ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χάρη στις επενδύσεις του σε fintech εταιρείες όπως η Alan και η Capitolis.

Το χαρτοφυλάκιο του Χάμερ περιλαμβάνει πολλές εταιρείες που αξίζουν δισεκατομμύρια, όπως η Collibra, η TransferWise και η Adyen.

Η Σονάλι ντε Ράικερ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τους «Μίδες» της Ευρώπης - σε μεγάλο ποσοστό - χάρη στο ρόλο «κλειδί» που  διαδραμάτισε για την επένδυση της Accel στη Spotify. Η μόνη γυναίκα της λίστας έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως η Goldman Sachs και η Atlas Ventures, ενώ ήταν από τους πρώτους επενδυτές στην Avito, τη Soldo και τη Monzo.

Ο Ντάννυ Ρίμερ έχει πλούσιο χαρτοφυλάκιο με εταιρείες τόσο στον κλάδο της τεχνολογίας, όσο και της μόδας. Οι επενδύσεις του περιλαμβάνουν τη Dropbox, τη Farfetch, τη Glossier, τη Figma και τη Patreon.

Ο Παρ Γιόργκεν Πάρσον βρίσκεται στην τέταρτη θέση με τους «Μίδες» της Ευρώπης χάρη στις επενδύσεις του σε εταιρείες όπως η Spotify, η iZettle και η Northzone Ventures, στην οποία συμμετέχει από το 2004. Το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει εταιρείες όπως τη FuboTV, την Qapital, τη SoundtrackYourBrand και τη Verve.
 

Ο Κλάους Χόμελς είναι ο ιδρυτής της Lakestar και ένας από τους πρώτους επενδυτές που «πίστεψαν» στην Hommels King.com, τη Skype και τη Spotify, όπως και στη Facebook, τη Harry's, την OpenDoor και την Oscar Healt. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.