Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ
Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

«Αποζημίωση» περί τα 400.000 δολάρια δικαιούται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για κάθε χρόνο της θητείας του.

Το ποσό μπορεί να φαίνεται αρκετά μεγάλο, όμως στο παρελθόν, ήταν πολλά περισσότερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του The Richest, ο Αμερικανός πρόεδρος το 1909 λάμβανε αποζημίωση περί τα 2 εκατ. δολάρια, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 587 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Προερχόμενος από πλούσια οικογένεια, είχε μεγάλη στρατιωτική καριέρα, ενώ και η πολιτική του πορεία μέχρις ότου έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ βοήθησε στην αύξηση του πλούτου του.

Ο Τόμας Τζέφερσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 236 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Μόλις σε ηλικία 21 ετών είχε στην ιδιοκτησία του 2.023 εκτάρια και είχε στην «ιδιοκτησία» του περί τους 600 σκλάβους που δούλευαν αμισθί, παρά τη δημόσια «διαφωνία» του με τη συγκεκριμένη «πρακτική».

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη δικηγορία, έγινε μέλος του Κονγκρέσου, έγραψε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Θίοντορ Ρούζβελτ εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 139 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο γιος ενός επιτυχημένου επιχειρηματία και μίας πλούσιας κυρίας της υψηλής κοινωνίας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μετά ακολούθησε καριέρα πολιτικού.

Ο Άντριου Τζάκσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 132 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος οφείλει σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του εξέλιξης στην εκμετάλλευση της άμισθης εργασίας σκλάβων.

Ο Τζέιμς Μάντισον εκτιμάται πως είχε περιουσία μεταξύ 100 εώς 130 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται ο «πατέρας» του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η καταγωγή του ήταν από πλούσια οικογένεια και είχε μία πετυχημένη καριέρα ως δικηγόρος πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:48

Η Ινδία κατάσχεσε δεξαμενόπλοια που συνδέονται με το Ιράν και τελούν υπό καθεστώς κυρώσεων

17:46

ΕΕ: «Όχι» στο σχέδιο μεταρρύθμισης του μεταναστευτικού από 70 ΜΚΟ

17:37

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια

17:27

Οι φόβοι για το ΑΙ στοιχίζουν δισεκατομμύρια στις Big Tech

17:25

Συνέχεια πιέσεων στο Χρηματιστήριο, με βαρίδι τις τράπεζες

17:17

Interamerican: Στα 402 εκατ. ευρώ η συμβολή του Ομίλου στο ΑΕΠ την περίοδο 2019-2024

17:12

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 70% της 3P SALADS από Αμβροσία

17:09

Ερευνητικές δράσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγροδιατροφική αλυσίδα

16:56

Ζαχαράκη: Προσχηματικές οι ανακοινώσεις περί «μονομερούς» Εθνικού Διαλόγου

16:52

Κομισιόν: Παραμένει ανεπαρκής η πρόοδος στον στόχο για μείωση των θανάτων από τροχαία

16:40

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ανάμεσα σε πρόστιμα, κόστος και ευθύνες - Τι αποκάλυψαν οι πολίτες στη διαβούλευση

16:37

Κλειστή η Wall Street - «Τιμά» την Ημέρα των Προέδρων

16:36

Κούβα: Θύμα του αμερικανικού εμπάργκο το διάσημο φεστιβάλ πούρων

16:32

Γερμανία: Σε πρώιμο στάδιο οι συνομιλίες με Γαλλία για την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή

16:26

Volkswagen: Μείωση κόστους 20% έως 2028 - Έρχονται 35.000 απολύσεις στη Γερμανία

16:23

Συντάξεις Μαρτίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής

16:11

«Έπεσε» το Χ - Σοβαρά προβλήματα και στην Ελλάδα

16:04

Εμπλουτίζεται με 800 νέες ερωτήσεις το Μητρώο Θεμάτων Γνώσεων του ΑΣΕΠ

16:03

Η DIMAND φέρνει τις μέλισσες στην καρδιά της πόλης

16:01

ΑΑΔΕ: Εργασίες για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2026

15:36

Πιερρακάκης: Πρώτη φορά σε Eurogrοup υπουργός Οικονομικών του Καναδά

15:33

Όρμπαν σε Ρούμπιο για εκλογές: Η κυβέρνηση θα σχηματισθεί στη βάση της βούλησης των Ούγγρων

15:33

Η Κομισιόν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα ως παρατηρητής

15:24

Δήμας: Τα εργοτάξια στο FlyOver δουλεύουν πυρετωδώς - Στόχος η κυκλοφορία σε 14 με 15 μήνες

15:22

Οι Big Tech επιβεβαιώνουν: Στοχοποιούνται χρήστες της Google και της Meta για αναρτήσεις κατά της ICE

15:07

Σταθεροποιείται στα 70.000 δολάρια το Bitcoin μετά από 4 «κόκκινες» εβδομάδες

15:04

Νέος διοικητής στον ΟΠΕΚΑ ο Επαμεινώνδας Ατσαβές

14:53

Κεφαλογιάννης: Η αποτελεσματική διαχείριση μιας κρίσης εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του συντονισμού

14:47

Μήνυση σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Άδωνι Γεωργιάδη

14:36

ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση ανέγερσης των νέων γραφείων του ANTENNA

gazzetta
gazzetta reader insider insider