Διεθνή
22-01-2020 | 08:44

Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ

Μοιράσου το
Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ

Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

«Αποζημίωση» περί τα 400.000 δολάρια δικαιούται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για κάθε χρόνο της θητείας του.

Το ποσό μπορεί να φαίνεται αρκετά μεγάλο, όμως στο παρελθόν, ήταν πολλά περισσότερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του The Richest, ο Αμερικανός πρόεδρος το 1909 λάμβανε αποζημίωση περί τα 2 εκατ. δολάρια, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 587 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Προερχόμενος από πλούσια οικογένεια, είχε μεγάλη στρατιωτική καριέρα, ενώ και η πολιτική του πορεία μέχρις ότου έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ βοήθησε στην αύξηση του πλούτου του.

Ο Τόμας Τζέφερσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 236 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Μόλις σε ηλικία 21 ετών είχε στην ιδιοκτησία του 2.023 εκτάρια και είχε στην «ιδιοκτησία» του περί τους 600 σκλάβους που δούλευαν αμισθί, παρά τη δημόσια «διαφωνία» του με τη συγκεκριμένη «πρακτική».

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη δικηγορία, έγινε μέλος του Κονγκρέσου, έγραψε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Θίοντορ Ρούζβελτ εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 139 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο γιος ενός επιτυχημένου επιχειρηματία και μίας πλούσιας κυρίας της υψηλής κοινωνίας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μετά ακολούθησε καριέρα πολιτικού.

Ο Άντριου Τζάκσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 132 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος οφείλει σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του εξέλιξης στην εκμετάλλευση της άμισθης εργασίας σκλάβων.

Ο Τζέιμς Μάντισον εκτιμάται πως είχε περιουσία μεταξύ 100 εώς 130 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται ο «πατέρας» του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η καταγωγή του ήταν από πλούσια οικογένεια και είχε μία πετυχημένη καριέρα ως δικηγόρος πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.