Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ
Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

«Αποζημίωση» περί τα 400.000 δολάρια δικαιούται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για κάθε χρόνο της θητείας του.

Το ποσό μπορεί να φαίνεται αρκετά μεγάλο, όμως στο παρελθόν, ήταν πολλά περισσότερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του The Richest, ο Αμερικανός πρόεδρος το 1909 λάμβανε αποζημίωση περί τα 2 εκατ. δολάρια, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 587 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Προερχόμενος από πλούσια οικογένεια, είχε μεγάλη στρατιωτική καριέρα, ενώ και η πολιτική του πορεία μέχρις ότου έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ βοήθησε στην αύξηση του πλούτου του.

Ο Τόμας Τζέφερσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 236 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Μόλις σε ηλικία 21 ετών είχε στην ιδιοκτησία του 2.023 εκτάρια και είχε στην «ιδιοκτησία» του περί τους 600 σκλάβους που δούλευαν αμισθί, παρά τη δημόσια «διαφωνία» του με τη συγκεκριμένη «πρακτική».

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη δικηγορία, έγινε μέλος του Κονγκρέσου, έγραψε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Θίοντορ Ρούζβελτ εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 139 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο γιος ενός επιτυχημένου επιχειρηματία και μίας πλούσιας κυρίας της υψηλής κοινωνίας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μετά ακολούθησε καριέρα πολιτικού.

Ο Άντριου Τζάκσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 132 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος οφείλει σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του εξέλιξης στην εκμετάλλευση της άμισθης εργασίας σκλάβων.

Ο Τζέιμς Μάντισον εκτιμάται πως είχε περιουσία μεταξύ 100 εώς 130 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται ο «πατέρας» του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η καταγωγή του ήταν από πλούσια οικογένεια και είχε μία πετυχημένη καριέρα ως δικηγόρος πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Αγαπηδάκη: Προτεραιότητα η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας

23:56

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις

23:51

Απογοήτευσαν τους αναλυτές τα αποτελέσματα α' τριμήνου της Warner Bros

23:43

Πολωνία: «Πρωτοφανή αύξηση» των ρωσικών υβριδικών επιθέσεων διαπιστώνει η υπηρεσία πληροφοριών

23:37

AtmoHub: Νέα ενίσχυση της μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα

23:24

Η Μόσχα προειδοποιεί για μαζικό πλήγμα στο Κίεβο

23:15

Wall Street: Δεύτερη ημέρα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:01

ΗΑΕ σε Ιράν: «Θέματα εθνικής κυριαρχίας» οι διπλωματικές σχέσεις και οι αμυντικές συνεργασίες

22:49

Le Figaro: Οι ελπίδες για αναθέρμανση σχέσεων Γαλλίας-Γερμανίας μετά την εκλογή Μερτς δεν επαληθεύθηκαν

22:41

Η Ουγγαρία επέστρεψε στην Ουκρανία τα μετρητά και τον χρυσό που είχε κατασχέσει

22:35

Με «βραχιολάκι» από τις 18 Μαΐου η επιτήρηση των κρατούμενων σε άδεια

22:24

Αφθώδης πυρετός: Εμβολιασμό αντί για θανάτωση ζώων ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

22:17

Κατρακύλησε το πετρέλαιο εν μέσω προσδοκιών για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

22:12

Ευ. Βενιζέλος: Ο ανταγωνισμός στην ΑΙ, αναδεικνύει ως επίδικο αντικείμενο τη φιλελεύθερη δημοκρατία

22:04

Χανταϊός: Έφτασε στο Άμστερνταμ αεροσκάφος που μεταφέρει κρούσμα του MV Hondius

21:56

Νέα διορία Τραμπ στο Ιράν: Έχει μία εβδομάδα για συμφωνία

21:56

Σε υψηλό 9 ημερών ο χρυσός - Άλμα 6% για το ασήμι

21:50

Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν ιρανικό πλοίο που πήγε να σπάσει τον αποκλεισμό των λιμανιών

21:41

SBC Greece: Πρόταση για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

21:36

Μιχαηλίδου: «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αυτισμό»

21:29

Ο Τραμπ υπέγραψε νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική - Πού επικεντρώνεται

21:20

5η Συνόδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας: Τι αναφέρει το Κοινό Ανακοινωθέν

21:11

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει πολύ μία συμφωνία» - Η στάση της Τεχεράνης

21:07

Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό - Στόχος υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ

21:05

CrediaBank: Εγκαίνια για το κατάστημα Νέας Εμπειρίας στην Πανεπιστημίου

20:56

ΑΑΔΕ: Επαναλειτουργεί η εφαρμογή καταχώρησης ποσοτήτων για Συνδεδεμένα Καθεστώτα Άμεσων Ενισχύσεων

20:55

Σε νέο χαμηλό 36 ετών η παραγωγή πετρελαίου του OPEC τον Απρίλιο

20:46

Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο» - Σε διαρκή επικοινωνία με Τραμπ

20:38

Αύξηση 56,4% στις δαπάνες καυσίμων των αμερικανικών αεροπορικών τον Μάρτιο

20:29

Ρεκόρ εκδόσεων εταιρικών ομολόγων στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider