Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας
Υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Κάθε διευθυντής και κάθε χώρος εργασίας είναι διαφορετικός, αλλά μιλώντας γενικά, ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε το αφεντικό σας όπως εσάς είναι να κάνετε σπουδαία δουλειά.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις απόψεις εμπειρογνωμόνων και κατέληξε σε μερικά κόλπα για να σας βοηθήσει να το επιτύχετε.

Η Jenna Lyons, πρόεδρος της εταιρείας J. Crew Group Inc., δήλωσε στο Motto ότι συμβουλεύει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις προοπτικές τους: «Θεωρώ αδύνατο να καταλάβω πού βρίσκεται κάποιος αν δεν συμμετέχει στη συζήτηση».

Δεν πρέπει ποτέ να «φοβάσαι να πεις μια ιδέα, όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας», σημειώνει.

 

Εδώ ισχύει το ρητό ότι «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά».

Ο Ryan Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της Hootsuite, έγραψε σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι στην εταιρεία του «ακόμη και κάτι που μοιάζει με ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει να επηρεάζει πολλούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Μικρά σφάλματα αρχίζουν πραγματικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος», αναφέρει.

 

Έρευνα από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Michael G. Foster στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στο γραφείο νωρίς θεωρούνται γενικά πιο ευσυνείδητοι και λαμβάνουν υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι οι εργαζόμενοι που φθάνουν αργότερα.

Πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε συμβουλές από το αφεντικό μας. Ωστόσο, η έρευνα του Harvard Business School υποδηλώνει ότι το να ζητάμε συμβουλές δεν μας κάνει να φαινόμαστε αφελείς αλλά πιο ικανοί.

Θυμηθείτε επίσης: Είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή τους παρά τη γνώμη τους. Όπως είπε προηγουμένως ο ψυχολόγος Robert Cialdini στο Business Insider, ζητώντας κάποιος συμβουλές δημιουργεί μια συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του προϊσταμένου του και αυτό ενθαρρύνει τον δεύτερο να υποστηρίξει την ιδέα του πρώτου.

 

Εάν επιθυμείτε να ανέλθετε στην ιεραρχία ή να πάρετε αύξηση, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να πείσετε τον προϊστάμενό σας ότι το αξίζετε.

Όπως είπε στο παρελθόν ο εμπειρογνώμονας Robin Dreeke στο Business Insider, μπορείτε να θέσετε το εξής ερώτημα στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να τους εμπνεύσω να με θέλουν;».

Εάν θέλετε το αφεντικό σας να σας αγαπά, θα πρέπει να αποδείξετε πόσο κρίσιμη είναι η παρουσία σας για την προσωπική του επιτυχία - και για την εταιρεία.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:10

Μεσανατολικό: Φόβοι για αδυναμία λύσης δύο κρατών από το Συμβούλιο Ειρήνης

16:09

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία εγκαινίασαν την πρώτη οδική γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών

16:08

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Μακρυκάπα Εύβοιας - Μήνυμα του 112

16:08

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε επιθέσεις με ουκρανικά drones στη Ρωσία, την Κριμαία και σε ελεγχόμενο τμήμα του Λουχάνσκ

16:07

Τρ. Πειραιώς: Νέοι κύκλοι των δράσεων EQUALL για την ισότητα των φύλων

15:57

Πώς θα μηδενιστεί η φορολογία αγροτών με εισόδημα έως 20.000 ευρώ - Αναλυτικός πίνακας

15:55

Helleniq Energy: Κρίσιμη διασυνοριακή ενεργειακή υποδομή για τη ΝΑ Ευρώπη ο αγωγός Vardax

15:50

Πότε μηδενίζεται ο φόρος για τους τρίτεκνους - Πίνακες και παραδείγματα

15:50

ΕΕ: Συμφωνία συνεργασίας ύψους 200 εκατ. ευρώ με τη Γροιλανδία

15:46

Γεωργιάδης: Θα βρούμε λύση για να συνεχιστεί μέσω ΕΟΠΥΥ το πρόγραμμα για φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

15:39

Πώς θα γίνει η μείωση τιμής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30% σταδιακά από το 2027 έως το 2029

15:37

Επενδυτικός κουμπαράς για τη νέα γενιά: Πώς θα λειτουργεί και πότε επιτρέπεται η ανάληψη του ποσού - Αναλυτικά παραδείγματα

15:34

Α. Ροκοφύλλου: «Όραμά μου, απολυτήριο Λυκείου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας»

15:31

Τα Εμιράτα αναπτύσσουν εναλλακτικές εμπορικές, ενεργειακές διαδρομές μετά τις επιθέσεις του Ιράν

15:24

Το Ισραήλ απειλεί με «ολοκληρωτικό πόλεμο» σε περίπτωση επίθεσης εναντίον οικισμών στη Δυτική Όχθη

15:09

Μερτς: «Τεκτονική αναταραχή» που κλόνισε συθέμελα το CDU η νίκη της AfD

15:07

Στρατηγική συνεργασία της Τειρεσίας και του Όμιλου EpsilonNet

15:03

CEO Fraport: «Στα 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της Fraport AG στη Ελλάδα, έπεται συνέχεια»

15:01

Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων - Πάνω από 97 δολ. το Brent

15:01

Όλες οι αλλαγές στο τεκμαρτό επαγγελματιών, ταξί – Αναλυτικά παραδείγματα

14:56

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία και ΗΠΑ

14:56

Σδούκου: «Επί Κυρ. Μητσοτάκη δεν συζητάμε για ελλείμματα, αλλά πώς θα μοιράσουμε το πλεόνασμα»

14:48

ΕΑΕΕ: Άλμα 20,1% στις ασφαλίσεις Ζωής - Στα 3,26 δισ. ευρώ η παραγωγή στο εξάμηνο

14:44

Διπλή αύξηση στους μισθωτούς: Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος το 2028, βελτίωση αποδοχών μέσω μείωσης εισφορών το 2027

14:40

Πού επικεντρώνονται οι πραγματογνώμονες για την συντριβή του Phantom στην Τανάγρα

14:35

«Είδα μπροστά στα μάτια μου να καταρρέει πολυκατοικία» - Ο σεισμός του ’99 στην Αθήνα

14:28

Γερμανία: Οι επιχειρήσεις «φωνάζουν» για ταχύτερες μεταρρυθμίσεις μετά τη νίκη της AfD

14:27

ΕΦΕΤ: Ανάκληση χυμών της «Οικογένειας Χριστοδούλου»

14:27

Ισπανία: Δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη Θέουτα, ενισχύεται η ακροδεξιά

14:24

Σάντσεθ για νίκη AfD: «Η εξτρεμιστική απειλή κερδίζει έδαφος»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider