Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας
Υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Κάθε διευθυντής και κάθε χώρος εργασίας είναι διαφορετικός, αλλά μιλώντας γενικά, ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε το αφεντικό σας όπως εσάς είναι να κάνετε σπουδαία δουλειά.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις απόψεις εμπειρογνωμόνων και κατέληξε σε μερικά κόλπα για να σας βοηθήσει να το επιτύχετε.

Η Jenna Lyons, πρόεδρος της εταιρείας J. Crew Group Inc., δήλωσε στο Motto ότι συμβουλεύει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις προοπτικές τους: «Θεωρώ αδύνατο να καταλάβω πού βρίσκεται κάποιος αν δεν συμμετέχει στη συζήτηση».

Δεν πρέπει ποτέ να «φοβάσαι να πεις μια ιδέα, όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας», σημειώνει.

 

Εδώ ισχύει το ρητό ότι «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά».

Ο Ryan Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της Hootsuite, έγραψε σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι στην εταιρεία του «ακόμη και κάτι που μοιάζει με ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει να επηρεάζει πολλούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Μικρά σφάλματα αρχίζουν πραγματικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος», αναφέρει.

 

Έρευνα από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Michael G. Foster στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στο γραφείο νωρίς θεωρούνται γενικά πιο ευσυνείδητοι και λαμβάνουν υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι οι εργαζόμενοι που φθάνουν αργότερα.

Πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε συμβουλές από το αφεντικό μας. Ωστόσο, η έρευνα του Harvard Business School υποδηλώνει ότι το να ζητάμε συμβουλές δεν μας κάνει να φαινόμαστε αφελείς αλλά πιο ικανοί.

Θυμηθείτε επίσης: Είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή τους παρά τη γνώμη τους. Όπως είπε προηγουμένως ο ψυχολόγος Robert Cialdini στο Business Insider, ζητώντας κάποιος συμβουλές δημιουργεί μια συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του προϊσταμένου του και αυτό ενθαρρύνει τον δεύτερο να υποστηρίξει την ιδέα του πρώτου.

 

Εάν επιθυμείτε να ανέλθετε στην ιεραρχία ή να πάρετε αύξηση, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να πείσετε τον προϊστάμενό σας ότι το αξίζετε.

Όπως είπε στο παρελθόν ο εμπειρογνώμονας Robin Dreeke στο Business Insider, μπορείτε να θέσετε το εξής ερώτημα στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να τους εμπνεύσω να με θέλουν;».

Εάν θέλετε το αφεντικό σας να σας αγαπά, θα πρέπει να αποδείξετε πόσο κρίσιμη είναι η παρουσία σας για την προσωπική του επιτυχία - και για την εταιρεία.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:48

Ταγιάνι: Δεν νομίζω ότι ο Τραμπ θέλει να πραγματοποιήσει εισβολή στη Γροιλανδία

23:32

Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων

23:23

Ρούμπιο: «Σταθερότητα, ανάκαμψη, μετάβαση» είναι το τρίπτυχο του σχεδίου για τη Βενεζουέλα

23:18

Wall Street: Έχασε το momentum (και) δια χειρός Τραμπ

22:58

Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος

22:34

Πετρέλαιο: Νέα πτώση καθώς ο Τραμπ περιμένει εξαγωγές από την Βενεζουέλα

22:11

Αντικαγκελάριος Αυστρίας για Γροιλανδία: Η ΕΕ πρέπει να ετοιμάσει κυρώσεις για να αποτρέψει τον Τραμπ

22:05

Τραμπ: Τέλος σε μερίσματα και επαναγορά μετοχών για τις αμυντικές εταιρείες

21:50

Χρυσός: Απώλειες 1% καθώς οι επενδυτές «κλειδώνουν» τα κέρδη - «Βουτιά» για το ασήμι

21:37

Φον ντερ Λάιεν: Απόλυτη προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου

21:34

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ Σιμπίχα χαιρετίζει τη σύλληψη ρωσικού τάνκερ στον Βόρειο Ατλαντικό

21:17

Ήπειρος: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

21:09

Tο Ταμείο ΗΠΑ-Ουκρανίας εγκαινιάζει διαδικτυακή πύλη για πιθανά επενδυτικά έργα

20:51

Theon: Ολοκληρώνει την εξαγορά ποσοστού 9,8% της Exosens έναντι 268,7 εκατ.

20:47

Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής ΕΕ

20:44

Κόστα: Η Γροιλανδία ανήκει στον λαό της και έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

20:40

Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι πωλήσεις οχημάτων της Gelly το 2025

20:33

Ο Τραμπ εξετάζει επισταμένως την αγορά της Γροιλανδίας - Συνάντηση Ρούμπιο με Δανούς αξιωματούχους

20:21

Σέινμπαουμ: Το Μεξικό εξελίσσεται σε σημαντικό προμηθευτή πετρελαίου για την Κούβα

20:15

Κλιμακώνουν οι αγρότες σε Νίκαια, Μάλγαρα και Μπράλο - Ποια μπλόκα ζητούν συνάντηση με Μητσοτάκη

20:07

Κατάληψη τάνκερ από ΗΠΑ: Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί, οι δρόμοι του πετρελαίου

19:56

Ιράν: Η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα

19:42

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών - Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή

19:26

Μαρινάκης στους αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να κοπεί η χώρα στα δύο

19:18

CrediaBank: Στο 50,172% το ποσοστό της Thrivest

19:12

Απώλειες στις ευρωαγορές πλην DΑΧ - Τέταρτη ημέρα κερδών στις μετοχές άμυνας λόγω Γροιλανδίας

19:01

Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε σε δύο λιμάνια κοντά στην Οδησσό

18:44

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν ρωσικό τάνκερ στον Ατλαντικό - «Πράξη πειρατείας» λέει η Μόσχα

18:29

Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων: «Κανείς δεν μιλά για χρήση στρατού στη Γροιλανδία»

18:15

ΗΠΑ: Ισχυρότερη από τις εκτιμήσεις η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider