Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας
Υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Κάθε διευθυντής και κάθε χώρος εργασίας είναι διαφορετικός, αλλά μιλώντας γενικά, ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε το αφεντικό σας όπως εσάς είναι να κάνετε σπουδαία δουλειά.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις απόψεις εμπειρογνωμόνων και κατέληξε σε μερικά κόλπα για να σας βοηθήσει να το επιτύχετε.

Η Jenna Lyons, πρόεδρος της εταιρείας J. Crew Group Inc., δήλωσε στο Motto ότι συμβουλεύει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις προοπτικές τους: «Θεωρώ αδύνατο να καταλάβω πού βρίσκεται κάποιος αν δεν συμμετέχει στη συζήτηση».

Δεν πρέπει ποτέ να «φοβάσαι να πεις μια ιδέα, όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας», σημειώνει.

 

Εδώ ισχύει το ρητό ότι «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά».

Ο Ryan Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της Hootsuite, έγραψε σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι στην εταιρεία του «ακόμη και κάτι που μοιάζει με ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει να επηρεάζει πολλούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Μικρά σφάλματα αρχίζουν πραγματικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος», αναφέρει.

 

Έρευνα από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Michael G. Foster στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στο γραφείο νωρίς θεωρούνται γενικά πιο ευσυνείδητοι και λαμβάνουν υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι οι εργαζόμενοι που φθάνουν αργότερα.

Πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε συμβουλές από το αφεντικό μας. Ωστόσο, η έρευνα του Harvard Business School υποδηλώνει ότι το να ζητάμε συμβουλές δεν μας κάνει να φαινόμαστε αφελείς αλλά πιο ικανοί.

Θυμηθείτε επίσης: Είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή τους παρά τη γνώμη τους. Όπως είπε προηγουμένως ο ψυχολόγος Robert Cialdini στο Business Insider, ζητώντας κάποιος συμβουλές δημιουργεί μια συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του προϊσταμένου του και αυτό ενθαρρύνει τον δεύτερο να υποστηρίξει την ιδέα του πρώτου.

 

Εάν επιθυμείτε να ανέλθετε στην ιεραρχία ή να πάρετε αύξηση, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να πείσετε τον προϊστάμενό σας ότι το αξίζετε.

Όπως είπε στο παρελθόν ο εμπειρογνώμονας Robin Dreeke στο Business Insider, μπορείτε να θέσετε το εξής ερώτημα στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να τους εμπνεύσω να με θέλουν;».

Εάν θέλετε το αφεντικό σας να σας αγαπά, θα πρέπει να αποδείξετε πόσο κρίσιμη είναι η παρουσία σας για την προσωπική του επιτυχία - και για την εταιρεία.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:02

Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων Απριλίου

09:00

Fed υπό πολιτική πίεση, ΕΚΤ σε θεσμικό «τείχος»

23:58

Meteo: «Βούλιαξε» η Ήπειρος - Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

23:47

NASA: Στις 6 Μαρτίου η αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη

23:35

Η Σουηδία θα αναπτύξει μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στη γλώσσα της

23:24

Ξύπνησαν οι αγοραστές στη Wall Street - Πολυτάραχη εβδομάδα με «πράσινο» χρώμα

23:11

Συναγερμός στο Παρίσι: Aπειλητικά emails για βόμβες - Εκκενώνονται κτίρια

22:56

Ζελένσκι: Δεν χάνουμε τον πόλεμο - Ο στρατός απελευθέρωσε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο

22:43

Αμελητέες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:29

QNR: Δεν προχωρά στην εξαγορά του 51% της AlphaCons

22:15

Μπέσεντ: Με τους νέους δασμούς τα έσοδα θα παραμείνουν αμετάβλητα το 2026

22:01

Άλμα για χρυσό και ασήμι στην σκιά των δασμών Τραμπ

21:44

Η Ουάσινγκτον διαπραγματεύεται με Ινδία την αγορά πετρελαίου από Βενεζουέλα

21:31

Διευκρινίσεις από Άρειο Πάγο για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

21:17

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 52 εκατ. ευρώ

21:04

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη πρόεδρος του CDU

20:48

FTSE Russell: Στον Emerging Europe Large Cap οι Viohalco και CrediaBank - Αλλαγές για 9 ελληνικές μετοχές

20:34

Ο Τραμπ απαντά στο Ανώτατο Δικαστήριο: Νέος παγκόσμιος δασμός 10%

20:24

Capital Clean Energy Carriers: Υπερκάλυψη 1,75 φορές για το ομόλογο - Στο 3,75% το επιτόκιο

20:12

Μερτς: «Η Ευρώπη πρέπει να μάθει τη γλώσσα της ισχύος»

19:58

Riviera Tower: Έχει φτάσει στον 42ο όροφο - Ο υψηλότερος πράσινος οικιστικός ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

19:44

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 24 έως 27 Φεβρουαρίου

19:32

Με 5,05% η Quest στην Fourlis

19:21

Γαλλία: Τηλεδιάσκεψεις κορυφής για Ουκρανία και Αρκτική την επόμενη εβδομάδα

19:18

Νέο ρεκόρ στις ευρωαγορές με αμερικανικό «αέρα»

19:04

«Σε επιφυλακή» ο στρατός του Ισραήλ όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ιράν

18:58

Η Ακρίτας διαγράφεται από το ΧΑ στις 6 Μαρτίου

18:54

Παπαθανάσης: Νέες δράσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων με πόρους ΕΣΠΑ

18:47

Προχωρά η συνεργασία ΤΕΡΝΑ και UKRHYDROENERGO στην Ουκρανία - Η δήλωση Θεοχάρη

18:47

ΔΑΜ: Eπιτάχυνση σε εξειδίκευση, προσκλήσεις και εντάξεις - «Τρέχει» και το Ταμείο Δανείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider