Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας
Υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Κάθε διευθυντής και κάθε χώρος εργασίας είναι διαφορετικός, αλλά μιλώντας γενικά, ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε το αφεντικό σας όπως εσάς είναι να κάνετε σπουδαία δουλειά.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις απόψεις εμπειρογνωμόνων και κατέληξε σε μερικά κόλπα για να σας βοηθήσει να το επιτύχετε.

Η Jenna Lyons, πρόεδρος της εταιρείας J. Crew Group Inc., δήλωσε στο Motto ότι συμβουλεύει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις προοπτικές τους: «Θεωρώ αδύνατο να καταλάβω πού βρίσκεται κάποιος αν δεν συμμετέχει στη συζήτηση».

Δεν πρέπει ποτέ να «φοβάσαι να πεις μια ιδέα, όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας», σημειώνει.

 

Εδώ ισχύει το ρητό ότι «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά».

Ο Ryan Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της Hootsuite, έγραψε σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι στην εταιρεία του «ακόμη και κάτι που μοιάζει με ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει να επηρεάζει πολλούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Μικρά σφάλματα αρχίζουν πραγματικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος», αναφέρει.

 

Έρευνα από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Michael G. Foster στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στο γραφείο νωρίς θεωρούνται γενικά πιο ευσυνείδητοι και λαμβάνουν υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι οι εργαζόμενοι που φθάνουν αργότερα.

Πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε συμβουλές από το αφεντικό μας. Ωστόσο, η έρευνα του Harvard Business School υποδηλώνει ότι το να ζητάμε συμβουλές δεν μας κάνει να φαινόμαστε αφελείς αλλά πιο ικανοί.

Θυμηθείτε επίσης: Είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή τους παρά τη γνώμη τους. Όπως είπε προηγουμένως ο ψυχολόγος Robert Cialdini στο Business Insider, ζητώντας κάποιος συμβουλές δημιουργεί μια συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του προϊσταμένου του και αυτό ενθαρρύνει τον δεύτερο να υποστηρίξει την ιδέα του πρώτου.

 

Εάν επιθυμείτε να ανέλθετε στην ιεραρχία ή να πάρετε αύξηση, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να πείσετε τον προϊστάμενό σας ότι το αξίζετε.

Όπως είπε στο παρελθόν ο εμπειρογνώμονας Robin Dreeke στο Business Insider, μπορείτε να θέσετε το εξής ερώτημα στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να τους εμπνεύσω να με θέλουν;».

Εάν θέλετε το αφεντικό σας να σας αγαπά, θα πρέπει να αποδείξετε πόσο κρίσιμη είναι η παρουσία σας για την προσωπική του επιτυχία - και για την εταιρεία.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

20:36

Ελβετία: Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο για τρίτη συνεχή ημέρα, με 39°C

20:21

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός κατά την πρώτη ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20:11

Ουγγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Πακς μειώνει την παραγωγή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στον Δούναβη

20:00

Πετρέλαιο: Η αγορά προεξοφλεί κανονικότητα, οι αναλυτές όχι

19:42

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

19:39

Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από σκάφος της FRONTEX

19:14

Ναύπακτος: Φωτιά στην περιοχή Κρυονέρια

19:08

Σδούκου σε Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη

19:02

Χανιά: Σύλληψη 45χρονης αλλοδαπής για εμπρησμό από πρόθεση

18:55

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου- Ένα «καθοριστικό» βήμα

18:37

Παραστατίδης για μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων ιεραρχών: Εκμαυλισμός ενόψει εκλογών

18:01

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:59

Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Βλαχέρνα Άρτας

17:41

Αφγανιστάν: Ισχυρή σεισμική δόνηση στο ανατολικό τμήμα

17:39

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

17:25

Axios: Πιθανώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Fable 5 ΑΙ της Anthropic

17:01

Τσίπρας στο 1ο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ.: Διαφθορά ή εντιμότητα το διακύβευμα των εκλογών

16:40

Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα, 32 ώρες μετά τους σεισμούς

16:30

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα παρά την εκεχειρία

16:25

Ρόδος: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Καλαμώνας

16:21

Πυρκαγιά στην Πέτρα Βοιωτίας- Εκδόθηκε 112

16:07

Συνελήφθη 28χρονος που διακινούσε ναρκωτικά στην Κυψέλη

16:00

Η κρίσιμη Δευτέρα στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι διακυβεύεται για μειώσεις τιμών και πλαφόν

15:58

Τουρκία: 178 άνθρωποι υπό προσωρινή κράτηση πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

15:51

Ηράκλειο: Υπέκυψε 43χρονη που τραυματίστηκε στο σκοπευτήριο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider