Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας
Υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Κάθε διευθυντής και κάθε χώρος εργασίας είναι διαφορετικός, αλλά μιλώντας γενικά, ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε το αφεντικό σας όπως εσάς είναι να κάνετε σπουδαία δουλειά.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις απόψεις εμπειρογνωμόνων και κατέληξε σε μερικά κόλπα για να σας βοηθήσει να το επιτύχετε.

Η Jenna Lyons, πρόεδρος της εταιρείας J. Crew Group Inc., δήλωσε στο Motto ότι συμβουλεύει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις προοπτικές τους: «Θεωρώ αδύνατο να καταλάβω πού βρίσκεται κάποιος αν δεν συμμετέχει στη συζήτηση».

Δεν πρέπει ποτέ να «φοβάσαι να πεις μια ιδέα, όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας», σημειώνει.

 

Εδώ ισχύει το ρητό ότι «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά».

Ο Ryan Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της Hootsuite, έγραψε σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι στην εταιρεία του «ακόμη και κάτι που μοιάζει με ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει να επηρεάζει πολλούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Μικρά σφάλματα αρχίζουν πραγματικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος», αναφέρει.

 

Έρευνα από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Michael G. Foster στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στο γραφείο νωρίς θεωρούνται γενικά πιο ευσυνείδητοι και λαμβάνουν υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι οι εργαζόμενοι που φθάνουν αργότερα.

Πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε συμβουλές από το αφεντικό μας. Ωστόσο, η έρευνα του Harvard Business School υποδηλώνει ότι το να ζητάμε συμβουλές δεν μας κάνει να φαινόμαστε αφελείς αλλά πιο ικανοί.

Θυμηθείτε επίσης: Είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή τους παρά τη γνώμη τους. Όπως είπε προηγουμένως ο ψυχολόγος Robert Cialdini στο Business Insider, ζητώντας κάποιος συμβουλές δημιουργεί μια συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του προϊσταμένου του και αυτό ενθαρρύνει τον δεύτερο να υποστηρίξει την ιδέα του πρώτου.

 

Εάν επιθυμείτε να ανέλθετε στην ιεραρχία ή να πάρετε αύξηση, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να πείσετε τον προϊστάμενό σας ότι το αξίζετε.

Όπως είπε στο παρελθόν ο εμπειρογνώμονας Robin Dreeke στο Business Insider, μπορείτε να θέσετε το εξής ερώτημα στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να τους εμπνεύσω να με θέλουν;».

Εάν θέλετε το αφεντικό σας να σας αγαπά, θα πρέπει να αποδείξετε πόσο κρίσιμη είναι η παρουσία σας για την προσωπική του επιτυχία - και για την εταιρεία.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:35

Αυξημένες στα 9,3 δισ. ευρώ οι άμεσες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

14:31

Η Commerzbank απορρίπτει κι επίσημα την πρόταση της Unicredit

14:19

Πώς να γίνεις το στέλεχος που κάθε εταιρεία θέλει να προσλάβει

14:19

Ουγγαρία: «Δεν παραιτούμαι» επιμένει ο πρόεδρος Σούλιοκ

14:16

Επτά «ψαγμένα» ελληνικά νησιά για διακοπές μακριά από όλους

14:11

Κομισιόν: Ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 405 εκατ. ευρώ για στήριξη εταιρειών με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας

14:08

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Study Tour του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών στις εγκαταστάσεις της SKAG

14:02

«Είναι αργά για δάκρυα», λέει ο Μαρινάκης για τον Τσίπρα

13:55

Ελεύθερος ο πρώην προσωπάρχης του Ζελένσκι με εγγύηση 2,7 εκατ. ευρώ

13:45

Τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για Τσίπρα, Καρυστιανού και εκλογές

13:38

Καραβίας: Ο τουρισμός χρειάζεται υποδομές και στήριξη των τοπικών κοινωνιών

13:37

Moody’s Analytics: Το πολιτικό ρίσκο επιστρέφει στην Ελλάδα

13:36

Το ισραηλινό ναυτικό αναχαιτίζει τον στολίσκο Global Sumud για τη Γάζα

13:25

Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πράσινες και έξυπνες υποδομές με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών

13:21

Κάλεσμα Μελόνι στην Κομισιόν για ευελιξία στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω ενεργειακής κρίσης

13:12

Καμπανάκι από την ΤτΕ: Ο πόλεμος επιταχύνει τον πληθωρισμό

13:08

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ των G7 με κεντρικούς τραπεζίτες στη σκιά του sell off των ομολόγων

13:06

ΠΟΥ: Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας μεγαλύτερης πανδημικής καταστροφής

13:03

Προσωπικός Βοηθός: Επιπλέον 34,8 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ - Καθολική εφαρμογή τον Ιούνιο

12:43

Η JTI Hellas στο Rebrain Greece London 2026: Επενδύοντας στο ελληνικό ταλέντο του εξωτερικού

12:41

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτοιμη προς τέλη Ιουλίου η επέκταση προς Καλαμαριά - Πώς προχωρά το Fly Over

12:33

Κίνα: Χαμήλωσε ταχύτητα η οικονομία τον Απρίλιο - Πιέσεις σε βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις

12:25

Το Ιράν απάντησε στην νέα ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ μέσω του Πακιστάν

12:21

Mission 2030: Η Αεροδιαστημική και Άμυνα μπροστά σε έλλειψη τεχνικού ταλέντου

12:21

Η EY επαναπροσδιορίζει τις ελεγκτικές υπηρεσίες με agentic AI

12:17

Παπασταύρου: «Ο Τραμπ αναγνωρίζει την ενεργειακή πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη»

12:10

Έκθεση ΟΑΣΑ: Σημαντική αύξηση δρομολογίων και επιβατικής κίνησης το 1ο τετράμηνο

12:08

Εκλογές στην Ανδαλουσία: Οι Συντηρητικοί νίκησαν, αλλά χρειάζονται την Ακροδεξιά για να κυβερνήσουν

12:02

Πτωτικό 4x4 για το Bitcoin - «Καπνός» 657 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες

11:58

Στις αγορές η Eurobank για 700 εκατ. ευρώ - Προσφορές άνω των 2,6 δισ. ευρώ

reader insider