Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε τρόποι για να σας «αγαπήσει» το αφεντικό σας
Υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Κάθε διευθυντής και κάθε χώρος εργασίας είναι διαφορετικός, αλλά μιλώντας γενικά, ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε το αφεντικό σας όπως εσάς είναι να κάνετε σπουδαία δουλειά.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε από τη λίστα των απλώς καλών υπαλλήλων και να γίνετε ο «αγαπημένος» του.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις απόψεις εμπειρογνωμόνων και κατέληξε σε μερικά κόλπα για να σας βοηθήσει να το επιτύχετε.

Η Jenna Lyons, πρόεδρος της εταιρείας J. Crew Group Inc., δήλωσε στο Motto ότι συμβουλεύει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις προοπτικές τους: «Θεωρώ αδύνατο να καταλάβω πού βρίσκεται κάποιος αν δεν συμμετέχει στη συζήτηση».

Δεν πρέπει ποτέ να «φοβάσαι να πεις μια ιδέα, όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας», σημειώνει.

 

Εδώ ισχύει το ρητό ότι «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά».

Ο Ryan Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της Hootsuite, έγραψε σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι στην εταιρεία του «ακόμη και κάτι που μοιάζει με ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει να επηρεάζει πολλούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Μικρά σφάλματα αρχίζουν πραγματικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος», αναφέρει.

 

Έρευνα από τη Σχολή Επιχειρήσεων του Michael G. Foster στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στο γραφείο νωρίς θεωρούνται γενικά πιο ευσυνείδητοι και λαμβάνουν υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι οι εργαζόμενοι που φθάνουν αργότερα.

Πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε συμβουλές από το αφεντικό μας. Ωστόσο, η έρευνα του Harvard Business School υποδηλώνει ότι το να ζητάμε συμβουλές δεν μας κάνει να φαινόμαστε αφελείς αλλά πιο ικανοί.

Θυμηθείτε επίσης: Είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή τους παρά τη γνώμη τους. Όπως είπε προηγουμένως ο ψυχολόγος Robert Cialdini στο Business Insider, ζητώντας κάποιος συμβουλές δημιουργεί μια συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του προϊσταμένου του και αυτό ενθαρρύνει τον δεύτερο να υποστηρίξει την ιδέα του πρώτου.

 

Εάν επιθυμείτε να ανέλθετε στην ιεραρχία ή να πάρετε αύξηση, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να πείσετε τον προϊστάμενό σας ότι το αξίζετε.

Όπως είπε στο παρελθόν ο εμπειρογνώμονας Robin Dreeke στο Business Insider, μπορείτε να θέσετε το εξής ερώτημα στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να τους εμπνεύσω να με θέλουν;».

Εάν θέλετε το αφεντικό σας να σας αγαπά, θα πρέπει να αποδείξετε πόσο κρίσιμη είναι η παρουσία σας για την προσωπική του επιτυχία - και για την εταιρεία.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΗΠΑ: Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «μη εφαρμόσιμο» νόμο του 1849 που απαγόρευε τις αμβλώσεις

23:45

La Croix: Στην Ελλάδα 10.000 Ισραηλινοί μετά την 7η Οκτωβρίου 2023

23:35

Γερμανία: Κορυφώθηκε σήμερα το κύμα καύσωνα - Ακολουθούν καταιγίδες

23:25

Τορίνο: Απαγορεύει τις παραδόσεις «ντελίβερι» τις μεσημεριανές ώρες λόγω καύσωνα

23:16

Υπερψηφίστηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο με βελτιωτικές αλλαγές

23:06

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 μετά το deal ΗΠΑ-Βιετνάμ

22:52

Κερδοφόρο «3x3» για τον χρυσό

22:40

Γαλλία: Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας - Οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τα δρομολόγιά τους

22:24

Politico: Πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

22:09

Ζελένσκι: Σε διαδικασία «διευκρίνισης» της στρατιωτικής βοήθειας που θα συνεχίσει να χορηγείται από τις ΗΠΑ

22:00

Ράλι 3% για το πετρέλαιο μετά τη ρήξη Ιράν - ΔΟΑΕ

21:46

Τραμπ: Οργανώνει σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον με Αφρικανούς ηγέτες

21:31

ΟΗΕ: «Ανησυχητική» η απόφαση του Ιράν να αναστείλει τη συνεργασία με τον ΔΟΑΕ

21:29

Σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού η Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο

21:18

Συνάντηση Ανδρουλάκη - Σουλτς: Οι διεθνείς εξελίξεις και οι προκλήσεις για την Ευρώπη στο επίκεντρο

21:13

Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός στην Ευρώπη σπάει νέα ρεκόρ

21:11

Παπασταύρου: Τα μέιλ του κ. Σημανδράκου επιβεβαιώνουν ότι καμία ανάμειξη, πέραν του ιδίου, δεν υπήρξε για τις επιδοτήσεις

20:55

Pulse: Προβάδισμα 15 μονάδων η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι πολίτες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20:39

Συνάντηση Θεοχάρη με τον Υφυπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν

20:35

Η Δανία θα συνεργαστεί με ουκρανικές εταιρείες κατασκευής όπλων

20:31

Μητσοτάκης στον Economist: Σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας - Ισότιμη κατανομή της προόδου

20:27

ΠΟΥ: Σχέδιο αύξησης τιμών κατά 50% μέσω φορολόγησης σε ζάχαρη, αλκοόλ και καπνό

20:27

Μουζάκης: Στις 10 Ιουλίου ξεκινά η περίοδος άσκησης δικαιώματος για το ΜΟΔ

20:24

Intralot: Δημόσια πρόταση από την PE Sub Holdings με 1,07 ευρώ ανά μετοχή

20:22

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Συζητάμε σοβαρά για επίτευξη συμφωνίας με την Χαμάς - Ώρα για επαναφορά ιρανικών κυρώσεων

20:16

Μέρκελ: Δεν ήθελα το Grexit, σε αντίθεση με τον Σόιμπλε - Ήθελα το «κούρεμα»

20:10

Συνάντηση της συζύγου του Ερντογάν με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ

20:02

Κυπριακό: Άτυπη πενταμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 16 και 17 Ιουλίου

19:52

Ουκρανία: Αποκρούσαμε τα ρωσικά στρατεύματα στο Ντνιπροπετρόφσκ

19:48

Στο 3,7% «κλείδωσε» η απόδοση στο ομόλογο της Aegean - Υπερκάλυψη 3,75 φορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider