Ειδήσεις | Διεθνή
30-12-2019 | 08:17

Αυτά είναι τα 9 κτήρια που απομάκρυναν την ταμπέλα «Trump»

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 9 κτήρια που απομάκρυναν την ταμπέλα «Trump»

Συνολικά 9 κτήρια απομάκρυναν την ταμπέλα με το όνομα «Trump» από το 2016 μέχρι σήμερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε σε δίκη για την καθαίρεσή του.

Όμως ακόμα και αν χάσει τη θέση του Αμερικανού προέδρου, μπορεί πάντα να επιστρέψει στην εταιρεία του, η οποία έχει την ιδιοκτησία ή τη διαχείρηση πολλών ακινήτων σε όλο τον κόσμο.

Βέβαια, ούτε ο Trump Organization βγήκε αλώβητος από τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το Business Insider, από το 2016, όταν και εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, συνολικά 9 κτήρια απομάκρυναν την ταμπέλα με το όνομα «Trump».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times, το 2017, η CIM Group εξαγόρασε το συμβόλαιο της με την Trump Organization για το ξενοδοχείο «Trump SoHo», στη Νέα Υόρκη και λίγο αργότερα προχώρησε στην αλλαγή του ονόματος του ξενοδοχείου σε «Dominick» το Δεκέμβριο του 2017.

Το πρώην «Trump Ocean Club International Hotel and Tower» στον Παναμά, πλέον ανήκει στον όμιλο Marriott.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post, το 2018, μετά από μία μάχη με τον Trump Organization, ο ιδιοκτήτης πλειοψηφίας Ορέστης Φιντικλής «διέταξε» την απομάκρυνση της ταμπέλας με το όνομα Trump.

Πλέον, το ξενοδοχείο δεν έχει καμία συνεργασία με τον Trump Organization.

Το 2017, η ιδιοκτήτρια εταιρεία JCF Capital του πρώην «Trump International Hotel and Tower» στο Τορόντο του Καναδά ανακοίνωσε πως θα απομακρυνθεί η ταμπέλα με το όνομα «Τραμπ / Trump» από το κτήριο.

Ενώ, λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως ο Trump Organization δεν έχει πλέον τη διαχείριση του ξενοδοχείου.

Συνολικά έξι κτήρια κατοικιών στο Μανχάταν αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα μεγάλα χρυσά γράμματα που έγραφαν «Trump Place».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times το 2016, εκατοντάδες από τους κατοίκους των διαμερισμάτων υπέγραψαν αίτηση για να απομακρυνθεί το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από τα κτήρια, πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από τότε, το όνομα του έχει αφαιρεθεί από ακόμα δύο κτήρια κατοικιών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Δύο δημοφιλή παγοδρόμια του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη, το «Wollman Rink» και το «Lasker Rink», είχαν μεγάλες ταμπέλες με το όνομα του Τραμπ, καθώς η διαχείριση τους γινόταν από τον Trump Organization.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, στις 22 Δεκεμβρίου τα δύο παγοδρόμια απομάκρυναν το όνομα του Τραμπ.

Έκπρόσωπος του δήμου της Νέα Υόρκης, σχετικός με τη διαχείριση των πάρκων της πόλης, δήλωσε πως η απομάκρυνση οφείλεται στη νέα γενική στρατηγική του δήμου, όμως ένας εργαζόμενος στα παγοδρόμια, δήλωσε ανώνυμα, πως η απόφαση ήρθε σε μια προσπάθεια να «μειώσουν» τις απώλειες στα έσοδα. Κάτι που οφειλόταν στη σύνδεση των παγοδρομίων με το όνομα του Αμερικανού προέδρου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.