Ειδήσεις | Διεθνή
22-12-2019 | 09:12

Οι 5 διάσημοι με τα μεγαλύτερα έσοδα μετά θάνατον

Μοιράσου το
Οι 5 διάσημοι με τα μεγαλύτερα έσοδα μετά θάνατον

Αυτές είναι σύμφωνα με το The Richest οι πέντε πιο «κερδοφόρες» μετά θάνατον διασημότητες.

Μουσικοί, αθλητές και προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους όσο ζούσαν, συνεχίζουν να έχουν έσοδα ακόμη και μετά το θάνατό τους.

Έσοδα από πνευματικά δικαιώματα, συμφωνίες με εταιρείες που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, βιβλία, ταινίες και παραστάσεις συνεχίζουν να αυξάνουν κάθε χρόνο την περιουσία που έχει περάσει πλέον στους κληρονόμους τους.

Αυτές είναι σύμφωνα με το The Richest οι πέντε πιο «κερδοφόρες» μετά θάνατον διασημότητες.

Με έσοδα 60 εκατ. δολάρια ο «βασιλιάς της ποπ» παραμένει για ακόμη μια χρονιά στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Τα έσοδα μέσω του streaming έφτασαν φέτος τα 2,1 δισ. στις ΗΠΑ, από 1,8 δισ. που ήταν πριν από ένα χρόνο. Σε αυτά προστίθενται και τα έσοδα από τα μιούζικαλ με τα τραγούδια του καθώς και από τις συμφωνίες για τα πνευματικά δικαιώματα.  

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Graceland ενώ συνεχίζουν να αγοράζουν τα τραγούδια του βασιλιά του Ροκ εν Ρολ.

Παράλληλα αναμένεται και η βιογραφική ταινία του, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Baz Luhrmann και με πρωταγωνιστή και τον Tom Hanks.

Ο δημιουργός του Snoopy συνεχίζει να έχει έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων, τα δικαιώματα χρήσης των ηρώων και τα διαφημιστικά συμβόλαια ακόμη και  20 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η αξία του θρύλου του γκολφ ήταν 875 εκατ. δολάρια μέχρι και τον θάνατο του, το 2016. Συνεχίζει ωστόσο να έχει έσοδα  χάρη στα συμβόλαια συνεργασίας που διατηρούσε με την MasterCard, την Rolex και την Textron.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά τον θάνατο του Bob Marley, η μουσική του συνεχίζει να ακούγεται. Το 2019 τα τραγούδια του μεταδόθηκαν  στις ΗΠΑ σχεδόν ένα δισ. φορές.

Συνολικά τα  έσοδα του για το 2019, ήταν 20 εκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.