Αυξημένος κατά 1,1% ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Γερμανίας το 2020

Μοιράσου το
Αυξημένος κατά 1,1% ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Γερμανίας το 2020
Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Γερμανίας θα αυξηθεί για να φθάσει τα περίπου 362 δισ. ευρώ το 2020.

Αυξημένος κατά 1,1% σε σύγκριση με φέτος θα είναι ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Γερμανίας, σύμφωνα με το προσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από επιτροπή της γερμανικής Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός αναμένεται να φθάσει τα περίπου 362 δισ. ευρώ το 2020, ένα ποσό το οποίο είναι σχεδόν 1,7 δισ. ευρώ υψηλότερο από αυτό που πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς, που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το κόμμα που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στην κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» με τους συντηρητικούς υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, μπορεί να διατηρήσει τον προϋπολογισμό ισοσκελισμένο μόνο αντλώντας κεφάλαια από ένα αποθεματικό που προοριζόταν για την ενσωμάτωση των προσφύγων.

Το ποσό αυτό έχει αυξηθεί σε 35 και πλέον δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,6 δισ. ευρώ θα ανακατευθυνθούν στον τακτικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με το προσχέδιο.

Περί 7 δισ. ευρώ κατανέμονται σε κίνητρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με μέτρα όπως η καλύτερη μόνωση των κτηρίων, η αντικατάσταση παλαιότερων συστημάτων θέρμανσης με νέες και αποδοτικότερες, η παροχή υψηλότερων επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων κ.λπ.

Ο προϋπολογισμός θα χρειαστεί να εγκριθεί από την ολομέλεια της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής της Γερμανίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.