Διεθνή
15-10-2019 | 08:59

Αυτά είναι τα 5 πιο ακριβά γλυπτά που έχουν πωληθεί ποτέ

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 πιο ακριβά γλυπτά που έχουν πωληθεί ποτέ

Τα γλυπτά βρίσκονται στις συλλογές πολλών δισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο.

Τα γλυπτά είναι ένας από τους πιο πρώιμους τρόπους έκφρασης της τέχνης στην ιστορία της ανθρωπότητας και σήμερα είναι και από τους πιο ακριβούς!

Τα γλυπτά έργα τέχνης δεν βρίσκονται μόνο μέσα σε μουσεία, αλλά και στις συλλογές πολλών δισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο, που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν κυριολεκτικά μια ολόκληρη περιουσία για να τα αποκτήσουν.

Το TheRichest συγκέντρωσε σε μια λίστα τα 5 ακριβότερα αγάλματα που έχουν πωληθεί ποτέ.

Δείτε ποια είναι και πόσο αξίζουν:

Πρόκειται για το δεύτερο γλυπτό της λίστας από τον Αλμπέρτο Τζακομέττι. Δημιουργήθηκε το 1945 και κρατά τον τίτλο του ακριβότερου γλυπτού που έχει πωληθεί ποτέ, μέχρι και σήμερα.

a

Φωτογραφία: christies.com

Το όνομα του γλυπτού αυτού μεταφράζεται ως «Άνθρωπος που περπατά» και είχε τον τίτλο του ακριβότερου γλυπτού που είχε πωληθεί ποτέ, πριν του τον «κλέψει» ένα άλλο γλυπτό του ίδιου καλλιτέχνη.

a

Είναι ένα από τα παλαιότερα έργα τέχνης στη λίστα, καθώς εκτιμάται πως είναι σχεδόν 5.000 ετών και το όνομα του δημιουργού δεν είναι γνωστό.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, εκτιμάται πως η δημιουργία αυτού του γλυπτού συμπίπτει περίπου με την ίδια περίοδο που εφευρέθηκε ο τροχός και έγινε η αρχή της Σφηνοειδούς γραφής.

s

Η δημοπρασία του γλυπτού αυτού, που ξεπερνά τα 2 μέτρα, έγινε με σχεδόν όλους τους ενδιαφερόμενους να κάνουν προσφορές μέσω τηλεφώνου. Η τελική προσφορά έγινε από ανώνυμο πλειοδότη και ξεπέρασε τα 64 εκατ. δολάρια.

s

Φωτογραφία: christies.com

Το γλυπτό που μοιάζει με σκυλί φτιαγμένο από μπαλόνι ήταν μέρος της σειράς Celebration. Πέντε μοναδικά γλυπτά, με πέντε διαφορετικά χρώματα, όμως ήταν το πορτοκαλί που «έπιασε» την τιμή ρεκόρ.

a

Φωτογραφία: christies.com

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.