Διεθνή
04-09-2019 | 10:14

Τα 5 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Μπιλ Γκέιτς (vid)

Μοιράσου το
Τα 5 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Μπιλ Γκέιτς (vid)

Τι αγοράζει ένας δισεκατομμυριούχος όταν αποφασίζει να ξοδέψει λίγα... παραπάνω χρήματα.

Με περιουσία που ξεπερνά τα 103,5 δισ. δολάρια, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και με την ευκαιρία του ντοκιμαντέρ «Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates» του Netflix, θα μπορέσουμε να ρίξουμε μια ματιά στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής του.

Το ντοκιμαντέρ των τριών επεισοδίων θα εξερευνά τη ζωή και τις κρυφές πτυχές του Γκέιτς από το ρόλο του ως CEO σε μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου, αλλά και το πως συνδιάζει τη ζωή μέσα στον πλούτο με τη δυναμική φιλανθρωπική του δράση.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Microsoft κερδίζει περίπου 1,38 εκατ. δολάρια την ώρα, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να ζει «άνετα», κάνοντας επενδύσεις σε έργα τέχνης και στην αγορά ακινήτων, μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα είναι και ένας γενναιόδωρος φιλάνθρωπος που, μέχρι στιγμής έχει προβεί σε δωρεές ύψους 10 δισ. δολαρίων -μαζί με τη σύζυγό του - μέσω του φιλανθρωπικού τους ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Το TheRichest έψαξε και βρήκε τα 5 πιο ακριβά πράγματα στα οποία έχει επενδύσει τα χρήματά του ο Μπιλ Γκέιτς:

 

Ο Μπιλ Γκέιτς μένει σε μια τεράστια έπαυλη στην περιοχή της Ουάσιγκτον.

Την έχει ονομάσει Xanadu και περιλαμβάνει μια πισίνα τεραστίων διαστάσεων που έχει εσωτερικό και εξωτερικό τμήμα, καθώς και υποβρύχιο ηχοσύστημα.

Έχει 7 υπνοδωμάτια που έχουν εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, 6 κουζίνες και ένα δωμάτιο αποκλειστικά για τραμπολίνο. Η αξία του σπιτιού εκτιμάται πως ξεπερνά τα 63 εκατ. δολάρια, όμως αν υπολογίσει κανείς τις προσθήκες που έχει κάνει ο ιδρυτής της Microsoft, τότε η τιμή της έπαυλης ξεπερνά τα 127 εκατ. δολάρια!

Ορισμένοι πιστεύουν πως κάθε σπίτι χρειάζεται μια βιβλιοθήκη, βέβαια συνήθως εννοούν το... έπιπλο της βιβλιοθήκης και όχι ένα δωμάτιο 195 τ.μ. γεμάτο με συλλεκτικά βιβλία. Αν υπολογίσει κανείς και το σπάνιο χειρόγραφο του Ντα Βίντσι, η αξία των βιβλίων του Μπιλ Γκέιτς υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 60 εκατ. δολάρια.

Αν και οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι βλέπουν ένα ιδιωτικό αεροπλάνο σαν «εργαλείο» για τη δουλειά τους, ο Μπιλ Γκέιτς έχει δηλώσει πως το βλέπει σαν μία από τις μεγαλύτερες σπατάλες του. Ίσως επειδή μπορούσε να βρει κάτι πιο «οικονομικό» από τα 40 εκατ. δολάρια;

Το χειρόγραφο «Codex Leicester» είναι μια συλλογή επιστημονικών σημειώσεων που έγραψε ο ίδιος ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και... κόστισε στον Γκέιτς 30,8 εκατ. δολάρια. Δηλαδή περισσότερα από το ιδιωτικό του νησί...

Ο ιδρυτής της Microsoft δηλώνει φιλότεχνος και έχει στην κατοχή του μερικούς από τους διασημότερους πίνακες. Ένας από αυτούς είναι ο πίνακας με τίτλο «Lost on the Grand Banks» από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Γουίνσλοου Όμερ και τον αγόρασε για 30 εκατ. δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.