Αυτές είναι οι 5 ισχυρότερες δυναστείες στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 ισχυρότερες δυναστείες στις ΗΠΑ
Πρόκειται για οικογένειες που δεν κατάφεραν απλώς να γίνουν πάρα πολύ πλούσιες, αλλά και να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική, την οικονομία και την κουλτούρα της χώρας.

Στην πρώτη θέση με τις πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ, σήμερα, βρίσκονται οι Γουόλτονς της Walmart με 163,2 δισ. δολάρια, όμως το TheRichest έφτιαξε μια λίστα με τις 5 ισχυρότερες δυναστείες στην αμερικανική ιστορία και φρόντισε να υπολογίσει την περιουσία της οικογένειας και όχι την προσωπική τους περιουσία.

Πρόκειται για οικογένειες που για 2-3 ή και περισσότερες γενιές δεν κατάφεραν απλώς να γίνουν πάρα πολύ πλούσιες, αλλά και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική, την οικονομία και την κουλτούρα της χώρας, τα τελευταία 200 χρόνια!

Μπορείτε να φανταστείτε ποιες είναι;

Αυτή η δυναστεία έχει μακρά και σημαντική ιστορία, όμως πλέον «αργοσβήνει». Η οικογένεια απέκτησε τα πλούτη της με επενδύσεις στον κλάδο των σιδηροδρομικών γραμμών, που ξεκίνησε το 1810.

Ήταν και παραμένει μια από τις πιο ιστορικές, γνωστές και δημοφιλείς οικογένειες στις ΗΠΑ. Η περιουσία της οικογένειας ξεπέρασε τα 185 δισ. δολάρια, όμως η είσοδος νέων «παικτών» στην αγορά και η τακτική της συστηματικής χορήγησης μεγάλων ποσών σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και εκπαιδευτικών καταπιστευμάτων – πλέον - κρατάει την περιουσία σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι Γουόλτονς είναι η πλουσιότερη οικογένεια στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, όμως βρίσκεται μόλις στη δεύτερη θέση της λίστας. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων των ΗΠΑ, με το όνομα Wal-Mart. Η ιστορία τους ξεκίνησε το 1962, όταν ο Σαμ Γουόλτον άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης. Σήμερα, μόνο ένα από τα παιδιά του έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όμως, σύμφωνα με το TheRichest, τα εγγόνια του αρχίζουν να αναλαμβάνουν θέσεις στην οικογενειακή «αυτοκρατορία».

Αυτή είναι ίσως η μοναδική οικογενειακή δυναστεία που ξεκίνησε από μια γυναίκα. Η Εστέ Λόντερ ξεκίνησε την επιχείρησή της το 1946, μαζί με τον σύζυγο της, μόνο με 4 προϊόντα. Η ίδια και οι καινοτομίες που παρουσίασε βοήθησαν τη βιομηχανία των καλλυντικών να κάνει άλματα και η περιουσία της οικογένειας να φτάσει τα 24,3 δισ. δολάρια.

Η περιουσία της οικογένειας Mellon εκτιμάται πως αγγίζει τα 11,5 δισ. δολάρια και όλα ξεκίνησαν από τον Τόμας Μέλον, όταν μετανάστευσε από την Ιρλανδία στις ΗΠΑ το 1818. Λίγα χρόνια αργότερα έγινε δικαστής και άρχισε να ασχολείται με επενδύσεις σε τράπεζες και ακίνητα.

Όμως ο απόγονος του, Άντριου Μέλον, ήταν αυτός που έφερε τα μεγαλύτερα κέρδη στην οικογένεια με τις επενδύσεις του στον χώρο του πετρελαίου. Σήμερα η δυναστεία είναι ακόμα ζωντανή, κάτω από τον Μάθιου Μέλον, ο οποίος προτιμά τις επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα.

Αυτό είνα ένα όνομα που σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν, χάρη στην πολιτική τους δραστηριότητα. Η πορεία της οικογένειας, όπως την ξέρουμε σήμερα, ξεκίνησε το 1888 με τον Τζόσεφ Κένεντι, ο οποίος έγινε πρέσβης των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να μεγαλώνει η περιουσία του, φτάνοντας μερικά εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κληρονόμησαν τα παιδιά του. Παρά τους τραγικούς θανάτους που βίωσε η οικογένεια, η περιουσία τους παρέμεινε μεγάλη και εκτιμάται πως φτάνει τα 3,29 δισ. δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:01

Λίβανος: Ισραηλινά πυρά εναντίον δυνάμεων του ΟΗΕ

22:45

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως θεσμικός και συναινετικός

22:27

Αγρότες: Σκέψεις για «απόβαση» στην Αθήνα - Εισήγηση για γενικευμένη κλιμάκωση κινητοποιήσεων

22:10

Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τα πλήγματα της Σαουδικής Αραβίας

21:56

Πετρέλαιο: Με πτώση στο 2026 μετά την «κατρακύλα» πενταετίας

21:42

Ιρανός ΥΠΕΞ: Άφρων και επικίνδυνη η παρέμβαση Τραμπ στα εσωτερικά μας

21:28

ΕΛΑΣ προς εκδρομείς: «Όχι» σε ταυτόχρονη μαζική επιστροφή - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μπλόκων

21:14

Απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρού - Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν

21:10

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 71 εκατ. ευρώ

20:56

Χατζηδάκης: Το ΠΑΣΟΚ συνδυάζει την άγνοια με τη δημαγωγία

20:42

Με το δεξί στο 2026 τα πολύτιμα μέταλλα - Στα χαμηλά ημέρας ο χρυσός

20:28

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλες αυταπάτες

20:14

Τσιάρας: Ο διάλογος είναι η μόνη λύση για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα

20:00

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Ώρα για μια ευρύτερη αλλαγή στην ελληνική γη

19:49

Ζελένσκι: Θα διορίσει τον Ιβασένκο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

19:37

Υεμένη: Οι αυτονομιστές σχεδιάζουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του νότου

19:24

Ολλανδία: Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων αναμένονται στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

19:12

Ευρωαγορές: Με αισιοδοξία στο 2026 - Ξεπέρασε τις 10.000 μονάδες ενδοσυνεδριακά ο FTSE 100

19:07

Ουκρανία: Περίπου 30 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο - Διαψεύδει η Μόσχα

18:55

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Στο 88% η εμπρόθεσμη πληρωμή - Τα πρόστιμα

18:43

Σχολεία: Προχωρούν έργα 7,83 εκατ. ευρώ σε Χαλάνδρι, Δάφνη - Υμηττό και Γλυφάδα

18:29

«Κοκκινίζει» η μετοχή της Berkshire Hathaway στη μετα-Μπάφετ εποχή

18:16

Η Ρωσία κατέλαβε 5.600 τ.χλμ. ουκρανικού εδάφους το 2025 - Η μεγαλύτερη έκταση από το 2022

18:05

Εθνική Τράπεζα: Αγορά 395.000 ιδίων μετοχών έναντι 3,66 εκατ. ευρώ

17:51

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι «τέλεια»

17:39

Πώς θα κινηθεί ο καιρός το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου

17:27

Νέα πολυετή υψηλά στο Χρηματιστήριο - «Γκάζι» από τις τράπεζες

17:16

ΠΟΞ: Κοινωνική πρωτοβουλία για δωρεάν πακέτα διακοπών σε 50 ελληνικές οικογένειες

17:06

Αποδίδουν τα αλκοτέστ στους δρόμους - Μείωση 20% σε νεκρούς και τραυματίες από τροχαία

16:57

Wall Street: Οδηγός η τεχνολογία στην «αυγή» του 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider