Διεθνή
08-09-2019 | 09:18

Αυτές είναι οι 5 ισχυρότερες δυναστείες στις ΗΠΑ

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 ισχυρότερες δυναστείες στις ΗΠΑ

Πρόκειται για οικογένειες που δεν κατάφεραν απλώς να γίνουν πάρα πολύ πλούσιες, αλλά και να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική, την οικονομία και την κουλτούρα της χώρας.

Στην πρώτη θέση με τις πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ, σήμερα, βρίσκονται οι Γουόλτονς της Walmart με 163,2 δισ. δολάρια, όμως το TheRichest έφτιαξε μια λίστα με τις 5 ισχυρότερες δυναστείες στην αμερικανική ιστορία και φρόντισε να υπολογίσει την περιουσία της οικογένειας και όχι την προσωπική τους περιουσία.

Πρόκειται για οικογένειες που για 2-3 ή και περισσότερες γενιές δεν κατάφεραν απλώς να γίνουν πάρα πολύ πλούσιες, αλλά και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική, την οικονομία και την κουλτούρα της χώρας, τα τελευταία 200 χρόνια!

Μπορείτε να φανταστείτε ποιες είναι; 

Αυτή η δυναστεία έχει μακρά και σημαντική ιστορία, όμως πλέον «αργοσβήνει». Η οικογένεια απέκτησε τα πλούτη της με επενδύσεις στον κλάδο των σιδηροδρομικών γραμμών, που ξεκίνησε το 1810.

Ήταν και παραμένει μια από τις πιο ιστορικές, γνωστές και δημοφιλείς οικογένειες στις ΗΠΑ. Η περιουσία της οικογένειας ξεπέρασε τα 185 δισ. δολάρια, όμως η είσοδος νέων «παικτών» στην αγορά και η τακτική της συστηματικής χορήγησης μεγάλων ποσών σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και εκπαιδευτικών καταπιστευμάτων – πλέον - κρατάει την περιουσία σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι Γουόλτονς είναι η πλουσιότερη οικογένεια στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, όμως βρίσκεται μόλις στη δεύτερη θέση της λίστας. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων των ΗΠΑ, με το όνομα Wal-Mart. Η ιστορία τους ξεκίνησε το 1962, όταν ο Σαμ Γουόλτον άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης. Σήμερα, μόνο ένα από τα παιδιά του έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όμως, σύμφωνα με το TheRichest, τα εγγόνια του αρχίζουν να αναλαμβάνουν θέσεις στην οικογενειακή «αυτοκρατορία».

Αυτή είναι ίσως η μοναδική οικογενειακή δυναστεία που ξεκίνησε από μια γυναίκα. Η Εστέ Λόντερ ξεκίνησε την επιχείρησή της το 1946, μαζί με τον σύζυγο της, μόνο με 4 προϊόντα. Η ίδια και οι καινοτομίες που παρουσίασε βοήθησαν τη βιομηχανία των καλλυντικών να κάνει άλματα και η περιουσία της οικογένειας να φτάσει τα 24,3 δισ. δολάρια.

Η περιουσία της οικογένειας Mellon εκτιμάται πως αγγίζει τα 11,5 δισ. δολάρια και όλα ξεκίνησαν από τον Τόμας Μέλον, όταν μετανάστευσε από την Ιρλανδία στις ΗΠΑ το 1818. Λίγα χρόνια αργότερα έγινε δικαστής και άρχισε να ασχολείται με επενδύσεις σε τράπεζες και ακίνητα.

Όμως ο απόγονος του, Άντριου Μέλον, ήταν αυτός που έφερε τα μεγαλύτερα κέρδη στην οικογένεια με τις επενδύσεις του στον χώρο του πετρελαίου. Σήμερα η δυναστεία είναι ακόμα ζωντανή, κάτω από τον Μάθιου Μέλον, ο οποίος προτιμά τις επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα.

Αυτό είνα ένα όνομα που σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν, χάρη στην πολιτική τους δραστηριότητα. Η πορεία της οικογένειας, όπως την ξέρουμε σήμερα, ξεκίνησε το 1888 με τον Τζόσεφ Κένεντι, ο οποίος έγινε πρέσβης των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να μεγαλώνει η περιουσία του, φτάνοντας μερικά εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κληρονόμησαν τα παιδιά του. Παρά τους τραγικούς θανάτους που βίωσε η οικογένεια, η περιουσία τους παρέμεινε μεγάλη και εκτιμάται πως φτάνει τα 3,29 δισ. δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.