Σχεδόν 100 εταιρείες μετεγκαταστάθηκαν στην Ολλανδία ενόψει Brexit

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σχεδόν 100 εταιρείες μετεγκαταστάθηκαν στην Ολλανδία ενόψει Brexit
Την Ολλανδία επέλεξαν για την μετεγκατάσταση τους, περί τις 100 επιχειρήσεις, ενόψει της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχεδόν 100 εταιρείες άλλαξαν ήδη την έδρα τους, από τη Βρετανία στην Ολλανδία ή ίδρυσαν εκεί γραφεία για να βρίσκονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της σχεδιαζόμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ολλανδική κυβερνητική υπηρεσία.

Άλλες 325 εταιρείες, που ανησυχούν ότι θα χάσουν την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν παρόμοια κίνηση, ανακοίνωσε η Ολλανδική Υπηρεσία Ξένων Επενδύσεων (NFIA).

«Η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλιεο και η όλο και περισσότερο ξεκάθαρη πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία δημιουργούν σημαντική αναταραχή γι' αυτές τις εταιρείες», δήλωσε ο Γερούν Νάιλαντ, επίτροπος της NFIA. «Γι' αυτό όλο και περισσότερες εταιρείες προσανατολίζονται στην Ολλανδία ως εν δυνάμει νέα βάση στην ευρωπαϊκή αγορά».

Οι επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται δραστηριοποιούνται στα χρηματοπιστωτικά, την τεχνολογία της πληροφορίας, τα μέσα ενημέρωσης, τη διαφήμιση, τις επιστήμες της ζωής και την υγεία, ανακοίνωσε η NFIA.

Η Ολλανδία συναγωνίζεται με τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία για να υποδεχθεί κινήσεις που σχετίζονται με το Brexit.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα, έχει δεσμευθεί να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία εξόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διατροφή συζύγου και παιδιού: Πώς καθορίζονται τα ποσά μετά το διαζύγιο

Τι χρήματα διεκδικεί η Εθνική Ελλάδος στο EuroBasket 2025 - Όλα τα ποσά

Ήλιος: «Βουτιά» στα 783 ευρώ για τη μέση σύνταξη τον Ιούλιο - Επιπλέον 450 ευρώ για τις συντάξεις του Δημοσίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider