Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup
Τις 10 πόλεις στις ΗΠΑ που προσφέρουν τις ιδανικότερες συνθήκες για να ιδρύσει κάποιος μια startup παρουσιάζει το Business Insider.

Οι startups (οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 500 υπάλληλους) αποτελούν το εντυπωσιακό 99,9% όλων των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2018.

Για να καταλήξει στις πόλεις οι οποίες είναι καταλληλότερες ώστε να ξεκινήσει κάποιος μια startup, η εταιρεία λογισμικού Volusion, έλαβε υπόψη της, μεταξύ άλλων παραγόντων, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται, το ποσοστό των startups ανά πόλη και το κόστος ζωής.

Το Business Insider παρουσιάζει τις 10 πιο ιδανικές πόλεις στις ΗΠΑ για να ιδρύσει κανείς μια startup:

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σημαντικά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μέσω προγραμμάτων, χορηγεί κεφάλαια και παρέχει συμβουλές σε επιχειρηματίες της περιοχής. Οι startups φτάνουν το 10%.

Στο Όστιν παρατηρείται το τρίτο υψηλότερο ποσοστό νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.  Το ποσοστό τους φτάνει συνολικά στην περιοχή το 11.6%.

Το Σαν Χοσέ διαθέτει πολλά προγράμματα για να ξεκινήσει κάποιος μια startup. Σε ποσοστό 72,4% ο λόγος που οι κάτοικοι ξεκινούν μία επιχείρηση, δεν είναι η ανεργία, με τις  startups στην περιοχή να φτάνουν το 10,1%.

Το Νάσβιλ ελκύει τα τελευταία χρόνια τις νεοσύστατες εταιρείες υγείας. Σε ποσοστό 80,4% οι κάτοικοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 9.7%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο λόγω του αριθμού των νεοσύστατων επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών. Το ποσοστό των startups φτάνει το 10,8%.

Ιδανική περιοχή για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη Volusion, λόγω του συνδυασμού των επιταχυντών και των πανεπιστημίων που έχουν έδρα εκεί. Οι startups φτάνουν το 9,3%.

Αυτές οι τρεις πόλεις έχουν τη «φήμη» της «Silicon Forest». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιοχής η VertueLab, η οποία επενδύει μόνο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Το Μαϊάμι φιλοξενεί αρκετούς οργανισμούς που βοηθούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 11,2%. Σε ποσοστό 72,1% οι κάτοικοι ξεκινούν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι.

Αρκετά πανεπιστήμια στην περιοχή, όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, έχουν τους δικούς τους επιταχυντές startup. Το 79,3% των κατοίκων που επιλέγουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση δεν είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 8,1%.

Η συγκεκριμένη πόλη «κέρδισε» το προσωνύμιο «Silicon Prairi», κατά τη Silicon Valley. Oι startups στην πόλη αγγίζουν το 9,2% ενώ σε ποσοστό 81,1%, ο λόγος για τον οποίο κάποιος ξεκινά μία επιχείρηση στην περιοχή, δεν είναι η ανεργία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:30

Μέση Ανατολή: Νέο άλμα άνω του 30% στo ευρωπαϊκό LNG

11:23

Επικοινωνία Τασούλα με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

11:23

Παπασταύρου: Λάθος η εκτίμηση του κ. Σαμαρά για τη Chevron

11:20

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων – Την Πέμπτη η ψηφοφορία

11:20

Παπαθανάσης: Δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικής κληρονομιάς στα Γρεβενά, 2,5 εκατ. ευρώ

10:58

Νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Εξαϋλώθηκαν τα φετινά κέρδη του Γενικού Δείκτη

10:56

Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν κανένα λόγο να γίνονται μέρος αυτού του πολέμου

10:52

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο, ήπια ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

10:50

Υπό κράτηση βρίσκεται ο 36χρονος που προσήχθη ως ύποτος κατασκοπείας στη Σούδα

10:48

Ο Χρυσός και η μεγάλη λογιστική αλήθεια

10:41

Τραμπ: «Είναι λυπηρό να βλέπεις» τη σχέση Ουάσινγκτον-Λονδίνου να μην είναι όπως πριν

10:40

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες που έχει χτίσει η κυβέρνηση

10:34

Ευρωαγορές: Σταθερά σε ρυθμούς sell off με φόντο τη Μέση Ανατολή

10:19

Αντιπυραυλικά συστήματα, συστήματα anti-drone και μια φρεγάτα στέλνει η Γαλλία στην Κύπρο

10:13

Παπαστεργίου: Στις 13 Μαρτίου ο «οδικός χάρτης» ανάπτυξης data centers - Στα σκαριά χρηματοδοτικά εργαλεία για AI

10:01

Νέοι ΚΑΔ: Δέκα ερωτήσεις - απαντήσεις για τη διαδικασία μετάβασης

09:58

Πετρέλαιο: 20 εκατ. βαρέλια την ημέρα διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ - Το χειρότερο σενάριο

09:35

Apple: Από πότε είναι διαθέσιμα το νέο iPhone 17e και το νέο iPad Air με Μ4 chip

09:29

Διπλασιάστηκαν οι ναύλοι των τάνκερ που μεταφέρουν LNG σε λιγότερο από 24 ώρες

09:22

Ρούμπιο: Επιτεθήκαμε στο Ιράν προληπτικά αφού το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί πρώτο

09:06

Η Huawei εντυπωσίασε στην MWC 2026, παρουσιάζοντας νέες συσκευές και καινοτομίες για έναν έξυπνο τρόπο ζωής

09:04

Συστοιχία Patriot μεταφέρεται στην Κάρπαθο - Την Τετάρτη στην Κύπρο, οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά»

09:01

Παπαθανάσης: Με πόρους ΕΣΠΑ η αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

08:56

Trikalinos: Το ελληνικό αυγοτάραχο ανοίγει «φτερά» για νέες αγορές

08:48

Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ - Το Ισραήλ σφυροκοπά την Βηρυτό

08:48

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά καυσίμων, ανησυχία για νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα

08:30

Το διαχρονικό superstar της Adidas - Από τα παρκέ... στην αιωνιότητα

08:28

Στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο ο Κυριάκος Πιερρακάκης

08:25

Μέση Ανατολή: Στο συρτάρι τρία μέτρα για την ακρίβεια

08:23

Optima bank: Εκρηκτική ανάπτυξη το 2025 - Κερδοφορία €170 εκατ. μετά από φόρους

gazzetta
gazzetta reader insider insider