Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup
Τις 10 πόλεις στις ΗΠΑ που προσφέρουν τις ιδανικότερες συνθήκες για να ιδρύσει κάποιος μια startup παρουσιάζει το Business Insider.

Οι startups (οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 500 υπάλληλους) αποτελούν το εντυπωσιακό 99,9% όλων των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2018.

Για να καταλήξει στις πόλεις οι οποίες είναι καταλληλότερες ώστε να ξεκινήσει κάποιος μια startup, η εταιρεία λογισμικού Volusion, έλαβε υπόψη της, μεταξύ άλλων παραγόντων, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται, το ποσοστό των startups ανά πόλη και το κόστος ζωής.

Το Business Insider παρουσιάζει τις 10 πιο ιδανικές πόλεις στις ΗΠΑ για να ιδρύσει κανείς μια startup:

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σημαντικά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μέσω προγραμμάτων, χορηγεί κεφάλαια και παρέχει συμβουλές σε επιχειρηματίες της περιοχής. Οι startups φτάνουν το 10%.

Στο Όστιν παρατηρείται το τρίτο υψηλότερο ποσοστό νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.  Το ποσοστό τους φτάνει συνολικά στην περιοχή το 11.6%.

Το Σαν Χοσέ διαθέτει πολλά προγράμματα για να ξεκινήσει κάποιος μια startup. Σε ποσοστό 72,4% ο λόγος που οι κάτοικοι ξεκινούν μία επιχείρηση, δεν είναι η ανεργία, με τις  startups στην περιοχή να φτάνουν το 10,1%.

Το Νάσβιλ ελκύει τα τελευταία χρόνια τις νεοσύστατες εταιρείες υγείας. Σε ποσοστό 80,4% οι κάτοικοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 9.7%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο λόγω του αριθμού των νεοσύστατων επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών. Το ποσοστό των startups φτάνει το 10,8%.

Ιδανική περιοχή για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη Volusion, λόγω του συνδυασμού των επιταχυντών και των πανεπιστημίων που έχουν έδρα εκεί. Οι startups φτάνουν το 9,3%.

Αυτές οι τρεις πόλεις έχουν τη «φήμη» της «Silicon Forest». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιοχής η VertueLab, η οποία επενδύει μόνο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Το Μαϊάμι φιλοξενεί αρκετούς οργανισμούς που βοηθούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 11,2%. Σε ποσοστό 72,1% οι κάτοικοι ξεκινούν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι.

Αρκετά πανεπιστήμια στην περιοχή, όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, έχουν τους δικούς τους επιταχυντές startup. Το 79,3% των κατοίκων που επιλέγουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση δεν είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 8,1%.

Η συγκεκριμένη πόλη «κέρδισε» το προσωνύμιο «Silicon Prairi», κατά τη Silicon Valley. Oι startups στην πόλη αγγίζουν το 9,2% ενώ σε ποσοστό 81,1%, ο λόγος για τον οποίο κάποιος ξεκινά μία επιχείρηση στην περιοχή, δεν είναι η ανεργία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:52

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής προς πληρωμή ενισχύσεων 2025 για τον Πυλώνα Ι

19:47

Πούτιν: Υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στα πλήγματα της Ουκρανίας

19:43

Από ηλεκτρικό πατίνι προκλήθηκε η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας

19:37

Νεκρός 75χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική

19:25

ΗΠΑ: Προπαρασκευαστικές κινήσεις στο Κογκρέσο για μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

19:17

Αποχώρησε η Θ. Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στ. Κασσελάκη

19:08

Πυρκαγιά σε διώροφο στην Καλλιθέα - Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18:57

Πολωνία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5°C

18:35

Αυστραλία: Συμφωνία της Firmus Technologies με την Nvidia για την επέκταση πρόσβασης στην ΤΝ

18:20

Τσουκαλάς: 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

18:13

Σουηδία: Κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο σε ένα πάρκο αναψυχής, αρκετοί τραυματίες

17:50

ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη

17:34

Πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση

16:11

Πάπας Λέων: Προσευχήθηκε για τα θύματα των σεισμών της Βενεζουέλας- Η ΕΕ στέλνει επείγουσα βοήθεια

15:55

Ισραήλ: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

15:34

Αίγυπτος: Προς ιδιωτικοποίηση οδεύουν τέσσερις κρατικές εταιρείες

15:17

VW: Πρόταση να σταματήσει την παραγωγή στη Κίνα για να σώσει θέσεις εργασίας στη Γερμανία

15:05

Γαλλία: 11 νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους

14:46

Αραγτσί: Οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ θέτει τον κίνδυνο αύξησης της έντασης

14:39

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι Κορινθίας -Μήνυμα από το 112

14:32

Χατζηδάκης: Δεν θα μπούμε σε διαγωνισμό παροχολογίας με την αντιπολίτευση

14:19

Γερμανία: Ο καύσωνας φεύγει - Καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έρχονται

14:12

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα στον νότο

14:00

ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο Αυτοδιοικητικό Κώδικα: Οι βασικές αλλαγές που αφορούν τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες

13:46

Σκέρτσος: Δεύτερη Φορά Αριστερά - Δεύτερη φορά «ηθικό πλεονέκτημα»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider