Ειδήσεις | Διεθνή
14-07-2019 | 10:35

Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup

Μοιράσου το
Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup

Τις 10 πόλεις στις ΗΠΑ που προσφέρουν τις ιδανικότερες συνθήκες για να ιδρύσει κάποιος μια startup παρουσιάζει το Business Insider.

Οι startups (οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 500 υπάλληλους) αποτελούν το εντυπωσιακό 99,9% όλων των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2018.

Για να καταλήξει στις πόλεις οι οποίες είναι καταλληλότερες ώστε να ξεκινήσει κάποιος μια startup, η εταιρεία λογισμικού Volusion, έλαβε υπόψη της, μεταξύ άλλων παραγόντων, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται, το ποσοστό των startups ανά πόλη και το κόστος ζωής.

Το Business Insider παρουσιάζει τις 10 πιο ιδανικές πόλεις στις ΗΠΑ για να ιδρύσει κανείς μια startup:

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σημαντικά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μέσω προγραμμάτων, χορηγεί κεφάλαια και παρέχει συμβουλές σε επιχειρηματίες της περιοχής. Οι startups φτάνουν το 10%.

Στο Όστιν παρατηρείται το τρίτο υψηλότερο ποσοστό νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.  Το ποσοστό τους φτάνει συνολικά στην περιοχή το 11.6%.

Το Σαν Χοσέ διαθέτει πολλά προγράμματα για να ξεκινήσει κάποιος μια startup. Σε ποσοστό 72,4% ο λόγος που οι κάτοικοι ξεκινούν μία επιχείρηση, δεν είναι η ανεργία, με τις  startups στην περιοχή να φτάνουν το 10,1%.

Το Νάσβιλ ελκύει τα τελευταία χρόνια τις νεοσύστατες εταιρείες υγείας. Σε ποσοστό 80,4% οι κάτοικοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 9.7%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο λόγω του αριθμού των νεοσύστατων επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών. Το ποσοστό των startups φτάνει το 10,8%.

Ιδανική περιοχή για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη Volusion, λόγω του συνδυασμού των επιταχυντών και των πανεπιστημίων που έχουν έδρα εκεί. Οι startups φτάνουν το 9,3%.

Αυτές οι τρεις πόλεις έχουν τη «φήμη» της «Silicon Forest». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιοχής η VertueLab, η οποία επενδύει μόνο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Το Μαϊάμι φιλοξενεί αρκετούς οργανισμούς που βοηθούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 11,2%. Σε ποσοστό 72,1% οι κάτοικοι ξεκινούν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι.

Αρκετά πανεπιστήμια στην περιοχή, όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, έχουν τους δικούς τους επιταχυντές startup. Το 79,3% των κατοίκων που επιλέγουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση δεν είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 8,1%.

Η συγκεκριμένη πόλη «κέρδισε» το προσωνύμιο «Silicon Prairi», κατά τη Silicon Valley. Oι startups στην πόλη αγγίζουν το 9,2% ενώ σε ποσοστό 81,1%, ο λόγος για τον οποίο κάποιος ξεκινά μία επιχείρηση στην περιοχή, δεν είναι η ανεργία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.