Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup
Τις 10 πόλεις στις ΗΠΑ που προσφέρουν τις ιδανικότερες συνθήκες για να ιδρύσει κάποιος μια startup παρουσιάζει το Business Insider.

Οι startups (οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 500 υπάλληλους) αποτελούν το εντυπωσιακό 99,9% όλων των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2018.

Για να καταλήξει στις πόλεις οι οποίες είναι καταλληλότερες ώστε να ξεκινήσει κάποιος μια startup, η εταιρεία λογισμικού Volusion, έλαβε υπόψη της, μεταξύ άλλων παραγόντων, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται, το ποσοστό των startups ανά πόλη και το κόστος ζωής.

Το Business Insider παρουσιάζει τις 10 πιο ιδανικές πόλεις στις ΗΠΑ για να ιδρύσει κανείς μια startup:

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σημαντικά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μέσω προγραμμάτων, χορηγεί κεφάλαια και παρέχει συμβουλές σε επιχειρηματίες της περιοχής. Οι startups φτάνουν το 10%.

Στο Όστιν παρατηρείται το τρίτο υψηλότερο ποσοστό νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.  Το ποσοστό τους φτάνει συνολικά στην περιοχή το 11.6%.

Το Σαν Χοσέ διαθέτει πολλά προγράμματα για να ξεκινήσει κάποιος μια startup. Σε ποσοστό 72,4% ο λόγος που οι κάτοικοι ξεκινούν μία επιχείρηση, δεν είναι η ανεργία, με τις  startups στην περιοχή να φτάνουν το 10,1%.

Το Νάσβιλ ελκύει τα τελευταία χρόνια τις νεοσύστατες εταιρείες υγείας. Σε ποσοστό 80,4% οι κάτοικοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 9.7%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο λόγω του αριθμού των νεοσύστατων επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών. Το ποσοστό των startups φτάνει το 10,8%.

Ιδανική περιοχή για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη Volusion, λόγω του συνδυασμού των επιταχυντών και των πανεπιστημίων που έχουν έδρα εκεί. Οι startups φτάνουν το 9,3%.

Αυτές οι τρεις πόλεις έχουν τη «φήμη» της «Silicon Forest». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιοχής η VertueLab, η οποία επενδύει μόνο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Το Μαϊάμι φιλοξενεί αρκετούς οργανισμούς που βοηθούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 11,2%. Σε ποσοστό 72,1% οι κάτοικοι ξεκινούν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι.

Αρκετά πανεπιστήμια στην περιοχή, όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, έχουν τους δικούς τους επιταχυντές startup. Το 79,3% των κατοίκων που επιλέγουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση δεν είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 8,1%.

Η συγκεκριμένη πόλη «κέρδισε» το προσωνύμιο «Silicon Prairi», κατά τη Silicon Valley. Oι startups στην πόλη αγγίζουν το 9,2% ενώ σε ποσοστό 81,1%, ο λόγος για τον οποίο κάποιος ξεκινά μία επιχείρηση στην περιοχή, δεν είναι η ανεργία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:24

«Υψηλές πτήσεις» για τα malls της Lamda - Τα κόστη και τα projects Ελληνικού

07:21

Στάσσης: Το AI «κλειδί» για την επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης - «Άλμα» στη ζήτηση ενέργειας από data center μέχρι το 2030

07:15

Φοροαπαλλαγές και ντίζελ στο ραντάρ της Κομισιόν: Οι συστάσεις και το μικρό καλάθι στήριξης

07:08

Άνω κάτω τα μερίσματα - Το CVC ψηφίζει ΔΕΗ - Το «Α» του ΟΤΕ

23:58

Σχοινάς για έξοδο από επιτήρηση: Δικαίωση για τις θυσίες των Ελλήνων και την Ευρωπαϊκή Ελλάδα

23:47

Bloomberg: Διπλωματικό άνοιγμα προς Πούτιν από Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία

23:36

Broadcom: Έχασε την πρόβλεψη για τα έσοδα β' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

23:22

ΔΕΗ: Στο 17,17% το ποσοστό της CVC μετά την ΑΜΚ

23:10

Ομολογιακές αποδόσεις και «μαύρος χρυσός»... «κοκκίνισαν» τη Wall Street - «Βαρίδι» η τεχνολογία

22:56

Ο Τραμπ θα πάει στη Γαλλία για τη G7 στις 15 Ιουνίου

22:42

«Πράσινο 3 στα 3» για το πετρέλαιο με κέρδη 2%

22:29

Ο Τραμπ προτείνει τον Τοντ Μπλανς για μόνιμο υπουργό Δικαιοσύνης

22:17

Η ASML έγινε η πολυτιμότερη εισηγμένη στην ιστορία της Ευρώπης

22:11

Συμφωνία Βουδαπέστης - Κιέβου για μειονότητες: Ανοίγει ο δρόμος της ΕΕ για Ουκρανία

21:55

Μπεζ Βίβλος (Fed): Σταθερή η απασχόληση, ανησυχίες για πληθωρισμό λόγω Μέσης Ανατολής

21:53

Μελόνι: Η Ιταλία έδειξε τον δρόμο στην ΕΕ για μεταναστευτικό και ενεργειακή κρίση

21:44

Συνάντηση Σκέρτσου - ΜακΓκραθ: «Αδιάλειπτη η ενίσχυση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα»

21:32

Ζητούμενο η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν: Σχόλια Τραμπ - Τεχεράνης

21:20

Αναβάθμιση σε «Α-» του ΟΤΕ από S&P

21:09

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για ισότητα αμοιβής ανδρών και γυναικών - 12 ερωταπαντήσεις

21:08

Πτώση για τον χρυσό υπό τους φόβους πληθωρισμού και επιτοκίων

20:55

Συνάντηση Πιερρακάκη - Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων - Τι συζητήθηκε

20:48

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη με 25% η ΝΔ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

20:37

Πώς οι τσιγκούνηδες «σώζουν» τα χρήματά τους

20:26

Νέο «Ανακαινίζω»: Ανοίγει στις 15 Ιουνίου η διαδικασία επιλεξιμότητας μέσω gov.gr

20:17

Ο Τραμπ θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

20:14

CrediaBank: Από 5/6 σε διαπραγμάτευση οι 2.037 εκατ. νέες μετοχές

20:13

Εurobank: Από τις 15 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος

20:03

Αυστρία και Πορτογαλία εξελέγησαν μη-μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ

19:46

Ευρωαγορές: Απώλειες στην σκιά των δασμών Τραμπ - Διψήφια πτώση για Akzo Nobel και Partners Group


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider