Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 ιδανικότερες πόλεις των ΗΠΑ για να ιδρύσεις μια startup
Τις 10 πόλεις στις ΗΠΑ που προσφέρουν τις ιδανικότερες συνθήκες για να ιδρύσει κάποιος μια startup παρουσιάζει το Business Insider.

Οι startups (οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 500 υπάλληλους) αποτελούν το εντυπωσιακό 99,9% όλων των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2018.

Για να καταλήξει στις πόλεις οι οποίες είναι καταλληλότερες ώστε να ξεκινήσει κάποιος μια startup, η εταιρεία λογισμικού Volusion, έλαβε υπόψη της, μεταξύ άλλων παραγόντων, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται, το ποσοστό των startups ανά πόλη και το κόστος ζωής.

Το Business Insider παρουσιάζει τις 10 πιο ιδανικές πόλεις στις ΗΠΑ για να ιδρύσει κανείς μια startup:

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σημαντικά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μέσω προγραμμάτων, χορηγεί κεφάλαια και παρέχει συμβουλές σε επιχειρηματίες της περιοχής. Οι startups φτάνουν το 10%.

Στο Όστιν παρατηρείται το τρίτο υψηλότερο ποσοστό νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.  Το ποσοστό τους φτάνει συνολικά στην περιοχή το 11.6%.

Το Σαν Χοσέ διαθέτει πολλά προγράμματα για να ξεκινήσει κάποιος μια startup. Σε ποσοστό 72,4% ο λόγος που οι κάτοικοι ξεκινούν μία επιχείρηση, δεν είναι η ανεργία, με τις  startups στην περιοχή να φτάνουν το 10,1%.

Το Νάσβιλ ελκύει τα τελευταία χρόνια τις νεοσύστατες εταιρείες υγείας. Σε ποσοστό 80,4% οι κάτοικοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 9.7%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης προσελκύει το ενδιαφέρον, τόσο λόγω του αριθμού των νεοσύστατων επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών. Το ποσοστό των startups φτάνει το 10,8%.

Ιδανική περιοχή για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη Volusion, λόγω του συνδυασμού των επιταχυντών και των πανεπιστημίων που έχουν έδρα εκεί. Οι startups φτάνουν το 9,3%.

Αυτές οι τρεις πόλεις έχουν τη «φήμη» της «Silicon Forest». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιοχής η VertueLab, η οποία επενδύει μόνο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Το Μαϊάμι φιλοξενεί αρκετούς οργανισμούς που βοηθούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 11,2%. Σε ποσοστό 72,1% οι κάτοικοι ξεκινούν μια επιχείρηση χωρίς να είναι άνεργοι.

Αρκετά πανεπιστήμια στην περιοχή, όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, έχουν τους δικούς τους επιταχυντές startup. Το 79,3% των κατοίκων που επιλέγουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση δεν είναι άνεργοι, ενώ οι startups φτάνουν το 8,1%.

Η συγκεκριμένη πόλη «κέρδισε» το προσωνύμιο «Silicon Prairi», κατά τη Silicon Valley. Oι startups στην πόλη αγγίζουν το 9,2% ενώ σε ποσοστό 81,1%, ο λόγος για τον οποίο κάποιος ξεκινά μία επιχείρηση στην περιοχή, δεν είναι η ανεργία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:00

Εστίαση: Ποντάρει σε «γεμάτα τραπέζια» κόντρα στους τριγμούς του πολέμου

16:50

Γαλλία: Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι

16:39

ΗΠΑ: Εκτόξευση των τιμών στα Airbnb λόγω του Παγκόσμιου Κυπέλλου

16:18

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο

16:11

Δούκας: Δεν θα πρέπει να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ σε κανένα σενάριο μετά τις εκλογές

16:06

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στον Προαστιακό Πάτρας λόγω του «Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας»

15:56

Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου

15:28

Τραμπ: Μετά από έναν μήνα πολέμου αντιμετωπίζει σκληρές επιλογές

15:06

Ιράν: Διακοπή της παραγωγής χάλυβα της Khuzestan Steel Company μετά από ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα

14:58

Πεζεσκιάν: Θα απαντήσουμε με σθένος αν στοχοθετηθούν υποδομές και οικονομικά κέντρα

14:44

Ζελένσκι: Ουκρανία και ΗΑΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας

14:36

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε αμερικανικό πλοίο επιμελητείας στα ανοιχτά του Ομάν

14:29

Συνεχές ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο

14:15

Κώτσηρας: Στηρίζουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη χωρίς να υποθηκεύουμε το μέλλον της οικονομίας

13:55

Τραμπ και πετρέλαιο: Όταν οι αγορές «χορεύουν» στα λόγια του

13:28

Είκοσι Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο

13:21

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Σε εξέλιξη η δεύτερη ημέρα εργασιών

13:17

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

13:14

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις ανάγκες των Κοινοτήτων της Ελλάδας στο εξωτερικό

13:00

Έρχονται εξελίξεις για τα 22+1 (Καλαμάτα) Περιφερειακά Αεροδρόμια

12:53

Bloomberg: Ο πόλεμος αναγκάζει την παγκόσμια ελίτ να αντιμετωπίζει διαρκή σοκ

12:35

ΒοfΑ: Συμφωνία καταβολής 72,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αγωγή θυμάτων του Έπστιν

12:18

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς

12:10

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο

12:06

Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά του Έβρου;

11:56

Ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ συζήτησε με τις ΗΠΑ για κρίσιμα ορυκτά και δασμούς

11:40

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα

11:33

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

11:09

Reuters: Οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει περίπου το 1/3 του ιρανικού πυραυλικού οπλοστασίου

10:45

Σκέρτσος: Η Ελλάδα καταγράφει τη 2η μεγαλύτερη βελτίωση στον ΟΟΣΑ στη δημόσια ακεραιότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider