Τα 7 βήματα για σωστή διαχείριση των οικονομικών σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 7 βήματα για σωστή διαχείριση των οικονομικών σας
Υπάρχουν μερικοί, κοινοί μεν, αρκετά σημαντικοί δε, κανόνες, που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και κοινό. Και μπορεί η οικονομική κατάσταση του καθενός να είναι προσωπική, αλλά όλοι – ή η πλειοψηφία τουλάχιστον – ενδιαφέρονται για μια σωστή και συνετή διαχείριση των οικονομικών τους.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα των οικονομικών, ένα είναι το σημαντικό στοιχείο όταν μιλάμε για χρήματα. Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, για να χτίσει κανείς την προσωπική του περιουσία πρέπει να ακολουθήσει έναν βασικό κανόνα: Να ξοδεύεις λιγότερα από όσα κερδίζεις και να αποταμιεύεις ή να επενδύεις ότι περισσεύει.

Βέβαια, για να μπορεί κανείς να υιοθετήσει τον παραπάνω κανόνα, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει σωστή διαχείριση των οικονομικών του. Όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό, υπάρχουν μερικοί, κοινοί μεν, αρκετά σημαντικοί δε, κανόνες, που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Αυτοί είναι:

Όσο ικανός και να είσαστε στη διαχείριση των οικονομικών σας, δεν είναι κακό να ακούσετε τις συμβουλές ενός ανθρώπου που είναι γνώστης. Είναι εκείνος που θα σας βοηθήσει σε ένα οικονομικό «μπέρδεμα» ή σε μια δύσκολη οικονομικά στιγμή. 

Εάν δείτε ότι τα χρήματα που δεν είναι στους λογαριασμούς εξόδων και αποταμιεύσεων είναι υπεραρκετά και αρκούν για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σας, τότε μπορείτε να ανοίξετε και έναν επενδυτικό λογαριασμό.

Με αυτούς τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, έχετε ήδη καλύψει τα μηνιαία έξοδά σας και έχετε κάνει και την αποταμίευσή σας. Αυτό που μένει τώρα, είναι ορθή διαχείριση όσων χρημάτων έχουν μείνει, για να περάσετε τον μήνα σας!

Πρόκειται για τον πιο σημαντικό σας τραπεζικό λογαριασμό. Είναι εκείνος ο λογαριασμός «έκτακτης ανάγκης», ικανός να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κάθε οικονομικός σύμβουλος που σέβεται τον εαυτό του – και τη δουλειά του – συστήνει στους πελάτες του, πρώτα να εξοφλήσουν τα χρέη εκείνα που έχουν «τσουχτερά» επιτόκια και μετά να αρχίσουν είτε να αποταμιεύουν, είτε να επενδύουν.

Σε αυτόν τον νέο λογαριασμό, θα περνούν αυτόματα όλα τα μηνιαία κόστη, όπως ενοίκιο, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, ασφάλειες, μηνιαίες συνδρομές σε γυμναστήρια κλπ. Είναι πιο εύκολο, όλα τα έξοδα να είναι συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό και με αυτόν ως σημείο εκκίνησης, να εξοφλούνται.

 

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο βασικό. Αν δεν ξέρεις πόσα χρήματα έχεις, πώς θα οργανώσεις τη διαχείρισή τους; Θα μείνετε έκπληκτοι, αν διαπιστώσετε πόσοι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για τα μηνιαία έσοδα και έξοδά τους! Η βασική ιδέα είναι εκείνη που προαναφέρθηκε: Περισσότερα χρήματα να μπαίνουν στο σπίτι από εκείνα που βγαίνουν! Να καταρτίσετε αναλυτικές λίστες με τα μηνιαία έσοδα και έξοδα και να τις συμβουλεύεστε συχνά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:02

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Πρέβεζα και Χαλκιδική

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΑΕ στο Μαξίμου

22:34

Τετ α τετ Δένδια - Ανδρουλάκη την Πέμπτη

22:20

ΗΠΑ: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αραβική Θάλασσα - 1 αγνοούμενος

22:06

«Παράθυρο» Στουρνάρα για «πάγο» στα επιτόκια από ΕΚΤ τον Ιούλιο

21:52

Δημοσκόπηση Marc: Νέες εκλογές θέλει το 56,7% σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

21:38

Θεοδωρικάκος: Είναι θέμα τιμής να συλληφθούν οι δολοφόνοι

21:24

Χρυσός: «Απεγκλωβίστηκε» από το χαμηλό 7 μηνών με κέρδη 2,1%

21:10

Επταήμερο εθνικό πένθος στη Βενεζουέλα - Σχεδόν 2.300 οι νεκροί από τους σεισμούς

20:56

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τα θετικά μηνύματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

20:45

Ρωσικό «καμπανάκι» στην Apple για πρόστιμο 52 εκατ. δολαρίων

20:33

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν ανανεώνει την τριμερή εμπορική συμφωνία USMCA με Καναδά και Μεξικό

20:21

Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, ΕΤΕ - Θετικές προοπτικές για Πειραιώς

20:13

Δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν της Γκίλφοϊλ για τα 250 έτη από την αμερικανική ανεξαρτησία

20:09

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου ενάντια στη Συνταγματική Αναθεώρηση

20:00

Οι λόγοι που έστειλαν το γεν σε χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών

19:58

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να μπουν σε «αξιόπιστη πορεία» προς το 5%

19:56

Μητσοτάκης για Νέστορα: Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων

19:46

Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

19:37

Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το ν/σ για ίση αμοιβή και ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

19:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης 1 έως 3 ετών με αναστολή στους 57 παραγωγούς από Κρήτη

19:24

Ταχιάος: «Η Θράκη χρειάζεται μια ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική»

19:13

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση - Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

19:07

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές μετά το ρεκόρ

18:56

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για κατασκευή μόνιμης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

18:52

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή ΔΟΑΕ την Πέμπτη

18:42

Τραμπ: «Έβγαλα κέρδη επειδή το Χρηματιστήριο ανεβαίνει»

18:33

GM: Πτώση 4,2% των πωλήσεων στις ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης στα ηλεκτρικά οχήματα

18:33

Bally’s Intralot: Στο 0,156% η συμμετοχή της Deutsche Bank - Νέα αγορά 650.000 μετοχών

18:31

GREGY Interconnector: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider