Τα 7 βήματα για σωστή διαχείριση των οικονομικών σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 7 βήματα για σωστή διαχείριση των οικονομικών σας
Υπάρχουν μερικοί, κοινοί μεν, αρκετά σημαντικοί δε, κανόνες, που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και κοινό. Και μπορεί η οικονομική κατάσταση του καθενός να είναι προσωπική, αλλά όλοι – ή η πλειοψηφία τουλάχιστον – ενδιαφέρονται για μια σωστή και συνετή διαχείριση των οικονομικών τους.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα των οικονομικών, ένα είναι το σημαντικό στοιχείο όταν μιλάμε για χρήματα. Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, για να χτίσει κανείς την προσωπική του περιουσία πρέπει να ακολουθήσει έναν βασικό κανόνα: Να ξοδεύεις λιγότερα από όσα κερδίζεις και να αποταμιεύεις ή να επενδύεις ότι περισσεύει.

Βέβαια, για να μπορεί κανείς να υιοθετήσει τον παραπάνω κανόνα, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει σωστή διαχείριση των οικονομικών του. Όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό, υπάρχουν μερικοί, κοινοί μεν, αρκετά σημαντικοί δε, κανόνες, που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Αυτοί είναι:

Όσο ικανός και να είσαστε στη διαχείριση των οικονομικών σας, δεν είναι κακό να ακούσετε τις συμβουλές ενός ανθρώπου που είναι γνώστης. Είναι εκείνος που θα σας βοηθήσει σε ένα οικονομικό «μπέρδεμα» ή σε μια δύσκολη οικονομικά στιγμή. 

Εάν δείτε ότι τα χρήματα που δεν είναι στους λογαριασμούς εξόδων και αποταμιεύσεων είναι υπεραρκετά και αρκούν για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σας, τότε μπορείτε να ανοίξετε και έναν επενδυτικό λογαριασμό.

Με αυτούς τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, έχετε ήδη καλύψει τα μηνιαία έξοδά σας και έχετε κάνει και την αποταμίευσή σας. Αυτό που μένει τώρα, είναι ορθή διαχείριση όσων χρημάτων έχουν μείνει, για να περάσετε τον μήνα σας!

Πρόκειται για τον πιο σημαντικό σας τραπεζικό λογαριασμό. Είναι εκείνος ο λογαριασμός «έκτακτης ανάγκης», ικανός να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κάθε οικονομικός σύμβουλος που σέβεται τον εαυτό του – και τη δουλειά του – συστήνει στους πελάτες του, πρώτα να εξοφλήσουν τα χρέη εκείνα που έχουν «τσουχτερά» επιτόκια και μετά να αρχίσουν είτε να αποταμιεύουν, είτε να επενδύουν.

Σε αυτόν τον νέο λογαριασμό, θα περνούν αυτόματα όλα τα μηνιαία κόστη, όπως ενοίκιο, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, ασφάλειες, μηνιαίες συνδρομές σε γυμναστήρια κλπ. Είναι πιο εύκολο, όλα τα έξοδα να είναι συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό και με αυτόν ως σημείο εκκίνησης, να εξοφλούνται.

 

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο βασικό. Αν δεν ξέρεις πόσα χρήματα έχεις, πώς θα οργανώσεις τη διαχείρισή τους; Θα μείνετε έκπληκτοι, αν διαπιστώσετε πόσοι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για τα μηνιαία έσοδα και έξοδά τους! Η βασική ιδέα είναι εκείνη που προαναφέρθηκε: Περισσότερα χρήματα να μπαίνουν στο σπίτι από εκείνα που βγαίνουν! Να καταρτίσετε αναλυτικές λίστες με τα μηνιαία έσοδα και έξοδα και να τις συμβουλεύεστε συχνά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:24

Νευρική αναμονή από τους επενδυτές του ΧΑ - Ήπιες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

11:20

Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ

11:12

Στις 14:00 οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

11:07

Έκθεση EY-IIF: Δυναμική επανεμφάνιση παραδοσιακών κινδύνων για τις τράπεζες

11:01

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα σε πυκνοκατοικημένη συνοικία στο κέντρο της Βηρυτού

10:57

UniCredit: Δίκοπο μαχαίρι η αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

10:55

Τι ακολουθεί για το πετρέλαιο εάν γίνει απελευθέρωση των στρατηγικών αποθεμάτων

10:44

Παπασταύρου: Τα 10+1 οφέλη από τις συμβάσεις με την Κοινοπραξία Chevron - HelleniQ Energy

10:40

ΑΒΑΞ: Μνημόνιο με ΣΤΑΝΤΑ για πύργο κατοικιών 29.800 τ.μ. στα Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη

10:36

Ισπανία: Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε πυρκαγιά σε κτίριο

10:32

Λίβανος: Η Γαλλία τριπλασιάζει την ανθρωπιστική της υποστήριξη στη χώρα

10:31

Η Αυστραλία κλείνει πρεσβείες της στη Μέση Ανατολή, αναμένει κλιμάκωση του πολέμου

10:25

Προ των πυλών το πακέτο για την αισχροκέρδεια - Τα πρώτα μέτρα θωράκισης από τον πόλεμο

10:11

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης 114.000 εργαζομένων

10:08

Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Ίσως η αύξηση των επιτοκίων να είναι πιο κοντά από ό,τι πιστεύουμε

10:06

Στρατηγική συμμαχία Ομίλου AKTOR – Ομίλου ONEX για τη διεκδίκηση του Λιμένος Ελευσίνας

10:03

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ισχυρή δυναμική για τον τουρισμό αλλά και σημαντικές προκλήσεις

09:59

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 4 τραυματίες από πλήγμα με ρωσικό drone στο Χάρκοβο

09:54

Υπολογίστε τα καθαρά σας

09:44

Τρία πλοία χτυπήθηκαν από «άγνωστα βλήματα» κοντά στο στενό του Ορμούζ

09:33

Η Qatar Airways προγραμματίζει 29 πτήσεις αύριο Πέμπτη

09:31

Βουλγαρία: Μεγάλο προβάδισμα του Ράντεφ ενόψει των πρόωρων εκλογών του Απριλίου

09:22

ΔΕΣΦΑ: Κανένα ζήτημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο, ευκαιρία για τη χώρα ο κάθετος διάδρομος

09:13

Ιράν: «Ο νέος ανώτατος ηγέτης, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, έχει τραυματιστεί αλλά είναι καλά»

09:06

Aυτοπυρπολήθηκε επιβάτης σε λεωφορείο στην Ελβετία - Τουλάχιστον έξι νεκροί

09:03

Ιράκ: Drone έπληξε διπλωματική εγκατάσταση των ΗΠΑ δίπλα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

08:45

Το Μπαχρέιν καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν κατά χωρών του Κόλπου στο ΣΑ του ΟΗΕ

08:32

Τι σηματοδοτεί το deal Βενέτη - Coffee Lab

08:27

Κίνα: Στο 1,3% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

08:24

Διήμερη απεργιακή κινητοποίηση των πιλότων της Lufthansa Πέμπτη και Παρασκευή

gazzetta
gazzetta reader insider insider