Τα 7 βήματα για σωστή διαχείριση των οικονομικών σας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 7 βήματα για σωστή διαχείριση των οικονομικών σας
Υπάρχουν μερικοί, κοινοί μεν, αρκετά σημαντικοί δε, κανόνες, που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και κοινό. Και μπορεί η οικονομική κατάσταση του καθενός να είναι προσωπική, αλλά όλοι – ή η πλειοψηφία τουλάχιστον – ενδιαφέρονται για μια σωστή και συνετή διαχείριση των οικονομικών τους.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα των οικονομικών, ένα είναι το σημαντικό στοιχείο όταν μιλάμε για χρήματα. Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, για να χτίσει κανείς την προσωπική του περιουσία πρέπει να ακολουθήσει έναν βασικό κανόνα: Να ξοδεύεις λιγότερα από όσα κερδίζεις και να αποταμιεύεις ή να επενδύεις ότι περισσεύει.

Βέβαια, για να μπορεί κανείς να υιοθετήσει τον παραπάνω κανόνα, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει σωστή διαχείριση των οικονομικών του. Όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό, υπάρχουν μερικοί, κοινοί μεν, αρκετά σημαντικοί δε, κανόνες, που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Αυτοί είναι:

Όσο ικανός και να είσαστε στη διαχείριση των οικονομικών σας, δεν είναι κακό να ακούσετε τις συμβουλές ενός ανθρώπου που είναι γνώστης. Είναι εκείνος που θα σας βοηθήσει σε ένα οικονομικό «μπέρδεμα» ή σε μια δύσκολη οικονομικά στιγμή. 

Εάν δείτε ότι τα χρήματα που δεν είναι στους λογαριασμούς εξόδων και αποταμιεύσεων είναι υπεραρκετά και αρκούν για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σας, τότε μπορείτε να ανοίξετε και έναν επενδυτικό λογαριασμό.

Με αυτούς τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, έχετε ήδη καλύψει τα μηνιαία έξοδά σας και έχετε κάνει και την αποταμίευσή σας. Αυτό που μένει τώρα, είναι ορθή διαχείριση όσων χρημάτων έχουν μείνει, για να περάσετε τον μήνα σας!

Πρόκειται για τον πιο σημαντικό σας τραπεζικό λογαριασμό. Είναι εκείνος ο λογαριασμός «έκτακτης ανάγκης», ικανός να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κάθε οικονομικός σύμβουλος που σέβεται τον εαυτό του – και τη δουλειά του – συστήνει στους πελάτες του, πρώτα να εξοφλήσουν τα χρέη εκείνα που έχουν «τσουχτερά» επιτόκια και μετά να αρχίσουν είτε να αποταμιεύουν, είτε να επενδύουν.

Σε αυτόν τον νέο λογαριασμό, θα περνούν αυτόματα όλα τα μηνιαία κόστη, όπως ενοίκιο, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, ασφάλειες, μηνιαίες συνδρομές σε γυμναστήρια κλπ. Είναι πιο εύκολο, όλα τα έξοδα να είναι συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό και με αυτόν ως σημείο εκκίνησης, να εξοφλούνται.

 

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο βασικό. Αν δεν ξέρεις πόσα χρήματα έχεις, πώς θα οργανώσεις τη διαχείρισή τους; Θα μείνετε έκπληκτοι, αν διαπιστώσετε πόσοι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για τα μηνιαία έσοδα και έξοδά τους! Η βασική ιδέα είναι εκείνη που προαναφέρθηκε: Περισσότερα χρήματα να μπαίνουν στο σπίτι από εκείνα που βγαίνουν! Να καταρτίσετε αναλυτικές λίστες με τα μηνιαία έσοδα και έξοδα και να τις συμβουλεύεστε συχνά!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:23

Trastor: Επιτυχής άντληση 150 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ - Στο 1 ευρώ/μετοχή η τιμή διάθεσης

23:15

Η άνοδος των ομολόγων πλήγωσε» την Wall Street

22:54

Εβδομαδιαίο ράλι άνω του 10% για το πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή

22:40

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός με απώλειες 2,5%, στο -8% το ασήμι

22:26

Σερβία: Συνελήφθη ο διοικητής της αστυνομίας Βελιγραδίου για συμμετοχή σε εγκληματική πράξη

22:11

Παρατείνεται για 45 ημέρες η εκεχειρία Ισραήλ και Λιβάνου

21:46

Ισραήλ: Ο στρατός στοχοποίησε κορυφαίο διοικητή της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

21:35

Βουλή: O Φ. Οζγκιούρ ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Νέα Αριστερά

21:18

Κίνα: «Τραμπ και Σι συμφώνησαν να εφαρμόζουν όλες τις υφιστάμενες εμπορικές συμφωνίες»

21:10

Αγωγή κατά της Euroclear από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας - Διεκδικεί αποζημίωση 249 δισ.

21:02

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μαζί για την Ελλάδα του 2030»

20:41

Βενεζουέλα: Πυρκαγιά σε πλατφόρμα επεξεργασίας αερίου στο Μαρακαΐμπο, έξι τραυματίες

20:25

Τσίπρας: Μετά το κόλπο της ΔΕΗ και τα υπερκέρδη των τραπεζών, ας δούμε τι γίνεται και με τα κόκκινα δάνεια

20:17

Τα ΗΑΕ απορρίπτουν τις κατηγορίες του Ιράν περί ενεργού ρόλου στον πόλεμο εναντίον του

20:04

Μερτς: «Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει αδυναμίες κι εγώ επικοινωνιακό πρόβλημα»

19:51

Νέος γύρος απολύσεων στην Starbucks - Κόβονται 300 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

19:48

ΥΠΕΘΟΟ: «Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν πυροσβέστης στη φωτιά που ο ίδιος άναψε»

19:45

Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε live την ομιλία Μητσοτάκη

19:32

Πετρέλαιο: Η μάχη για τα 80 ή τα... 200 δολάρια και τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

19:28

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ υπερδιπλασίασε μέσα σε ένα χρόνο την περιουσία του και μπήκε στο κλαμπ του 1 δισ.

19:16

ΗΠΑ - Κίνα: Ο Τραμπ αποκαλύπτει συνομιλία με τον Σι για τον Τζίμι Λάι

19:13

Επιφυλακτικότητα και ισχυρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

19:09

Παράνομος τζόγος: Ο νέος «ψηφιακός υπόκοσμος» των 2 δισ. ευρώ

18:59

Titan SA: Εγκρίθηκε από ΓΣ η διανομή μικτού μερίσματος 1,10 ευρώ/μετοχή

18:57

Νετανιάχου: Το Ισραήλ ελέγχει σήμερα το 60% της Λωρίδας της Γάζας

18:51

ΕΕΕΠ: Καμπάνια στα τηλεοπτικά δίκτυα και έρευνα αναγνωρισιμότητας εν μέσω αλλαγών στην αγορά παιγνίων

18:42

«Η Οικονομία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Αξιοποιώντας το παρελθόν για ένα βιώσιμο μέλλον»

18:38

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης κυρώσεων κατά κινεζικών εταιρειών που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο

18:24

Austriacard: Συμφωνία Ν. Λύκου - Dai Nippon Printing για μεταβίβαση του 74,58%

18:08

Στη φυλακή έξι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στην Τιθορέα - Επεισόδια στην Ευελπίδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider