Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια
Μετά τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ο Μπερνάρντ Αρνόλτ έχει πλέον περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.

Μέχρι χθες υπήρχαν μόνο δύο άνθρωποι στον κόσμο που οι περιουσίες τους ξεπερνούσαν τα 100 δισ. δολάρια έκαστος. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος. Αυτό άλλαξε και πλέον ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει σε αυτό το εξαιρετικά «κλειστό» κλαμπ των ανθρώπων που συγκεντρώνουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Ο λόγος για τον Μπερνάρντ Αρνόλντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg, έπιασε το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων στην προσωπική του περιουσία!

Δείτε πώς τα κατάφεραν:

Ο πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών προϊόντων LVMH, Μπερνάρντ Αρνόλντ, χτες, Τρίτη, κατάφερε να γίνει «μέλος» του πιο ιδιωτικού κλαμπ πλουσίων. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης είδε την περιουσία του να σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, χάρη στο άλμα που κατέγραψε η μετοχή του ομίλου, φτάνοντας την τιμή ρεκόρ των 368,80 ευρώ (ανά μετοχή).

Πλέον η περιουσία του ισούται με το 3% του ΑΕΠ της Γαλλίας. Παρά τον εμπορικό πόλεμο και τις συνεχιζόμενες εντάσεις, η μετοχή του οίκου πολυτελών ειδών έχει καταγράψει άνοδο 43% φέτος.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και CEO της Amazon και της Blue Origin, ήταν ο δεύτερος που ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων και συνεχίζει να βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται.

Αυτό όμως που μπορεί να του κοστίσει τη «θέση» του σε αυτό το ολιγομελές κλάμπ των -εξωφρενικά- πλουσίων, είναι το διαζύγιο του με την επί 25 χρόνια σύζυγο του, Μακένζι Μπέζος.

Ο Μπέζος έχει στο όνομα του το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της Amazon, αν και αποκάλυψε πως έχει πουλήσει μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την άλλη του εταιρεία, την Blue Origin, με σκοπό την «κατάκτηση» του διαστήματος.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε προσωπική περιουσία, κατακτώντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, το 1999.

Ο συνιδρυτής της Microsoft παρότι ακόμα βρίσκεται σε αυτό το «πριβέ» κλαμπ πλουσίων είναι πιθανό να «βγει» σύντομα από αυτό, καθώς έχει δηλώσει πως σκοπεύει να δίνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες και συγκεκριμένα στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates που δημιούργησε με τη σύζυγό του Μελίντα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:55

Ταχιάος: Δέσμευση της Κυβέρνησης να δοθεί λύση στην ύδρευση του Ηρακλείου

17:55

Σταθόπουλος: Όραμά μας να γίνουμε ο νο1 καινοτόμος διεθνής κόμβος εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη

17:47

Κοντογεώργης: «Στόχος να περιφρουρήσουμε τους πόρους για την περιφέρεια, αλλά κυρίως να ξέρουμε τι θέλουμε να τους κάνουμε»

17:37

Παπαστεργίου: Πρέπει να τελειώνουμε με την ανωνυμία στο διαδίκτυο

17:33

Βουλή: Επεξεργασία ν/σ για την αναβάθμιση της νομοθεσίας ΑΠΕ - Τσάφος: Ταχύτερη αδειοδότηση έργων ΑΠΕ

17:29

Γιαννακλής (Eurobank): Το embedded finance αλλάζει ουσιαστικά τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

17:25

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υποβλήθηκε σε επιτυχημένη θεραπεία για καρκίνο του προστάτη

17:22

Παπασταύρου: Σημαντική η απανθρακοποίηση, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός - Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση

17:05

Σταθόπουλος (BC Partners): Νέα επένδυση το καλοκαίρι - Δεν πωλείται τώρα η Nova

17:02

Wall Street: Άνοδος S&P 500-Nasdaq λόγω αισιοδοξίας για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν - «Εκτόξευση» 22% για την Intel

17:00

Ανδρουλάκης: Στόχος να είμαστε κυβέρνηση έστω και με μία ψήφο

16:59

Γιατί αυτή η κρίση είναι πιο δύσκολη- Τα μηνύματα Ντομπρόβσκις και οι χρησμοί των Δελφών

16:58

Το κόστος της αδράνειας στην τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά το κόστος της επένδυσης

16:42

Γερμανία: Θύματα phishing η πρόεδρος της Bundestag και άλλοι αξιωματούχοι

16:39

Κικίλιας στα εγκαίνια του λιμένα Ιτέας: «Η δουλειά ενός πολιτικού είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον»

16:39

Groupama Ασφαλιστική: Ανάπτυξη παραγωγής και βελτίωση τεχνικής επίδοσης το 2025

16:36

Ελληνικό: Η πόλη των 15 λεπτών που θα αλλάξει τα δεδομένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

16:35

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων υποδομής - Ποια δρομολόγια αναστέλλονται

16:34

Γ. Χαριζόπουλος (McKinsey & Company): Το AI επιταχύνει το embedded finance και καθιστά την τραπεζική «αόρατη»

16:32

Ρωσία: Πτώση της δημοτικότητας Πούτιν για έβδομη συνεχή εβδομάδα

16:28

Μπρατάκος: «Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική μετάβαση σε ένα παραγωγικό μοντέλο που δημιουργεί μεγαλύτερη αξία»

16:04

Χέγκσεθ: Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση» - Στο Πακιστάν ο Ιρανός ΥΠΕΞ

16:01

Χατζημηνάς: Θέλουμε ένα διαφορετικό φορολογικό μοντέλο – Huether: Μην υποτιμάμε τις επιπτώσεις του πολέμου

15:56

Φωτακίδης (CVC): Ψήφος εμπιστοσύνης στο νέο πλάνο Στάσση – «Παρέδωσε ό,τι υποσχέθηκε»

15:56

Η Porsche πουλά σε αμερικανικό fund το μερίδιο της στη Bugatti

15:51

Καραμούζης (ΕΤΕ): Έρχονται νέες μεγάλες επενδύσεις στην οικονομία

15:39

Τα νέα της εβδομάδας μέσα από κουίζ

15:39

Δένδιας: Η προστασία των θαλάσσιων διαδρομών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα

15:34

Στο Φόρουμ των Δελφών μάθαμε έναν ακόμη λόγο που δεν βρίσκουμε σπίτι

15:32

Philosofish: Στρατηγική επένδυση στην ανάπτυξη και δυναμική παρουσία στη Seafood Expo Global 2026 στη Βαρκελώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider