Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια
Μετά τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ο Μπερνάρντ Αρνόλτ έχει πλέον περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.

Μέχρι χθες υπήρχαν μόνο δύο άνθρωποι στον κόσμο που οι περιουσίες τους ξεπερνούσαν τα 100 δισ. δολάρια έκαστος. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος. Αυτό άλλαξε και πλέον ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει σε αυτό το εξαιρετικά «κλειστό» κλαμπ των ανθρώπων που συγκεντρώνουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Ο λόγος για τον Μπερνάρντ Αρνόλντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg, έπιασε το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων στην προσωπική του περιουσία!

Δείτε πώς τα κατάφεραν:

Ο πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών προϊόντων LVMH, Μπερνάρντ Αρνόλντ, χτες, Τρίτη, κατάφερε να γίνει «μέλος» του πιο ιδιωτικού κλαμπ πλουσίων. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης είδε την περιουσία του να σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, χάρη στο άλμα που κατέγραψε η μετοχή του ομίλου, φτάνοντας την τιμή ρεκόρ των 368,80 ευρώ (ανά μετοχή).

Πλέον η περιουσία του ισούται με το 3% του ΑΕΠ της Γαλλίας. Παρά τον εμπορικό πόλεμο και τις συνεχιζόμενες εντάσεις, η μετοχή του οίκου πολυτελών ειδών έχει καταγράψει άνοδο 43% φέτος.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και CEO της Amazon και της Blue Origin, ήταν ο δεύτερος που ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων και συνεχίζει να βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται.

Αυτό όμως που μπορεί να του κοστίσει τη «θέση» του σε αυτό το ολιγομελές κλάμπ των -εξωφρενικά- πλουσίων, είναι το διαζύγιο του με την επί 25 χρόνια σύζυγο του, Μακένζι Μπέζος.

Ο Μπέζος έχει στο όνομα του το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της Amazon, αν και αποκάλυψε πως έχει πουλήσει μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την άλλη του εταιρεία, την Blue Origin, με σκοπό την «κατάκτηση» του διαστήματος.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε προσωπική περιουσία, κατακτώντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, το 1999.

Ο συνιδρυτής της Microsoft παρότι ακόμα βρίσκεται σε αυτό το «πριβέ» κλαμπ πλουσίων είναι πιθανό να «βγει» σύντομα από αυτό, καθώς έχει δηλώσει πως σκοπεύει να δίνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες και συγκεκριμένα στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates που δημιούργησε με τη σύζυγό του Μελίντα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη Τούρκος να μεταφέρει 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

23:35

Συνολικά 61 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

23:15

Μενδώνη: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

22:48

Χαρακόπουλος: Εκπεφρασμένη η κυβερνητική βούληση για μεταφορά νερού στον θεσσαλικό κάμπο

22:33

Ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - Η πρώτη μετά την εκεχειρία

22:16

Τασούλας: Θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου «Ελλάδα 2030»

21:47

Στην Κύπρο για την Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο Ν. Δένδιας

21:18

Πέλλα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

21:04

Μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες

20:59

Ιράν: Η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του διαφωνούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί

20:53

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Μάλτας

20:46

Χανιά: Εντοπίστηκε drone να εισέρχεται στον εναέριο χώρο των φυλακών μεταφέροντας ύποπτο φορτίο

20:40

ΗΠA: Εξετάζουν σχέδιο για να αγοράσουν τα νησιά Τσάγκος από τον Μαυρίκιο

20:30

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Δομοκό και Σαλαμίνα

20:25

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ιράν απειλεί αμερικανικούς στόχους λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο

20:22

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μώλου Φωκίδας

20:11

Γάζα: Εννέα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

19:56

Τουρνάς: Αυτοψία του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Εύβοια μετά τις σεισμικές δονήσεις

19:47

ΗΠΑ: Εξετάζουν να διοχετεύσουν «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου ως πολεμικές αποζημιώσεις

19:30

Πώς φορολογούνται τα crypto στις ευρωπαϊκές χώρες

19:24

Ζελένσκι: Μετέβη στη Βρετανία για συνομιλίες με Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς

19:13

Bybit: Προσφέρει πρόσβαση σε tokenized IPO σε ιδιώτες επενδυτές - Αρχή με την SpaceX

18:53

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα στη Βόρεια Εύβοια

18:47

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί πλήττουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

18:15

Γεραπετρίτης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:02

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη για την Ημέρα προς Τιμήν των Αποστράτων της ΕΛΑΣ

17:38

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα Φαρσάλων

17:33

Τραμπ: Συμφωνία με την Τεχεράνη δεν σημαίνει άμεση αποδέσμευση ιρανικών περιουσιακών στοιχείων

17:00

«Ψωμί» για νέες εξαγορές προσφέρει η βιομηχανία τροφίμων –  Όλα τα deals του 2026

16:52

Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider