Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια
Μετά τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ο Μπερνάρντ Αρνόλτ έχει πλέον περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.

Μέχρι χθες υπήρχαν μόνο δύο άνθρωποι στον κόσμο που οι περιουσίες τους ξεπερνούσαν τα 100 δισ. δολάρια έκαστος. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος. Αυτό άλλαξε και πλέον ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει σε αυτό το εξαιρετικά «κλειστό» κλαμπ των ανθρώπων που συγκεντρώνουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Ο λόγος για τον Μπερνάρντ Αρνόλντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg, έπιασε το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων στην προσωπική του περιουσία!

Δείτε πώς τα κατάφεραν:

Ο πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών προϊόντων LVMH, Μπερνάρντ Αρνόλντ, χτες, Τρίτη, κατάφερε να γίνει «μέλος» του πιο ιδιωτικού κλαμπ πλουσίων. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης είδε την περιουσία του να σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, χάρη στο άλμα που κατέγραψε η μετοχή του ομίλου, φτάνοντας την τιμή ρεκόρ των 368,80 ευρώ (ανά μετοχή).

Πλέον η περιουσία του ισούται με το 3% του ΑΕΠ της Γαλλίας. Παρά τον εμπορικό πόλεμο και τις συνεχιζόμενες εντάσεις, η μετοχή του οίκου πολυτελών ειδών έχει καταγράψει άνοδο 43% φέτος.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και CEO της Amazon και της Blue Origin, ήταν ο δεύτερος που ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων και συνεχίζει να βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται.

Αυτό όμως που μπορεί να του κοστίσει τη «θέση» του σε αυτό το ολιγομελές κλάμπ των -εξωφρενικά- πλουσίων, είναι το διαζύγιο του με την επί 25 χρόνια σύζυγο του, Μακένζι Μπέζος.

Ο Μπέζος έχει στο όνομα του το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της Amazon, αν και αποκάλυψε πως έχει πουλήσει μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την άλλη του εταιρεία, την Blue Origin, με σκοπό την «κατάκτηση» του διαστήματος.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε προσωπική περιουσία, κατακτώντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, το 1999.

Ο συνιδρυτής της Microsoft παρότι ακόμα βρίσκεται σε αυτό το «πριβέ» κλαμπ πλουσίων είναι πιθανό να «βγει» σύντομα από αυτό, καθώς έχει δηλώσει πως σκοπεύει να δίνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες και συγκεκριμένα στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates που δημιούργησε με τη σύζυγό του Μελίντα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ιράν: Θα θεωρούμε «εχθρό» κάθε χώρα που συμμετέχει στον «οικονομικό πόλεμο» της Ουάσινγκτον

23:43

Σαλβινί: Η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω μετανάστες από τη Γερμανία

23:05

Ελικόπτερο προσγειώθηκε σε παραλία των Σπετσών - Παρενέβη ο εισαγγελέας

22:40

Συνελήφθη 58χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια σε φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ξυλόκαστρο

22:15

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές αύριο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

21:58

Ανοίγουν κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Αθηναίων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

21:32

Φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά βυθίστηκε στα ανοιχτά της ανατολικής Ινδίας

21:17

Μeteo: Πλησίασε στους 41 °C η θερμοκρασία - Πού καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

21:01

Συρία: Τραυματίες σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον λεωφορείου των δυνάμεων ασφαλείας

20:37

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Λευκόγια Δράμας

20:18

Βόρεια Μακεδονία: Πέντε θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

20:02

Η «εξέγερση» των ομολόγων: Τέσσερις οικονομίες στο στόχαστρο των αγορών

19:45

Ο οικονομικός αποκλεισμός του Ιράν ενέχει τον κίνδυνο νέων επιθέσεων στον Κόλπο

19:34

Πούτιν: Η Ουκρανία άνοιξε «το κουτί της Πανδώρας» με τα πλήγματα σε οικονομικούς στόχους

19:12

Κάρνεϊ: Τα αντίποινα έναντι των ΗΠΑ θα αφορούν τον χάλυβα και τα γαλακτοκομικά

18:59

Μύκονος: Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών - Πώς δρούσε το κύκλωμα

18:42

Αγγλία: Επτά νεκροί σε σύγκρουση ΙΧ με περιπολικού – Ανάμεσα τους δύο αστυνομικοί

18:28

Λευκωσία: Επιφυλακή λόγω κλιμάκωσης μεταξύ Τουρκίας-Iσραήλ

18:17

Η Συρία καταδικάζει το ισραηλινό πλήγμα κοντά στο Γκολάν ως μια «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της»

17:51

Goldman Sachs: Πού φυλάσσουν τον χρυσό τους οι κεντρικές τράπεζες

17:29

Οι αμερικανικές επικρίσεις σχετικά για τις επιθέσεις στη Συρία είναι «γεμάτες ανακρίβειες», λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

17:09

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στα Λευκόγια Δράμας

16:59

Συρία: Ένας τραυματίας έπειτα από επίθεση ισραηλινού drone

16:49

Βουλγαρία: Επενδύσεις έως 180 εκατ. ευρώ σε εταιρείες καινοτομίας

16:34

Νεκρός εντοπίστηκε ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

16:18

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ινδό ομόλογό του - Θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη

15:56

Καλάθι ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις με «μπόνους» στους συνεπείς - Πώς και για ποιους επαγγελματίες καταργείται σταδιακά το τεκμαρτό εισόδημα

15:49

Η Τεχεράνη επέτρεψε σε ιρακινά πετρελαιοφόρα να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ

15:35

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινός αποκλεισμός στην Περιφερειακή Οδό τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

15:17

Το οικονομικό crash test του Τραμπ: Xρέος 40 τρισ. δολ., επιτόκιο στεγαστικών 6,7% και ντίζελ 5 δολαρίων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider