Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια
Μετά τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ο Μπερνάρντ Αρνόλτ έχει πλέον περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.

Μέχρι χθες υπήρχαν μόνο δύο άνθρωποι στον κόσμο που οι περιουσίες τους ξεπερνούσαν τα 100 δισ. δολάρια έκαστος. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος. Αυτό άλλαξε και πλέον ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει σε αυτό το εξαιρετικά «κλειστό» κλαμπ των ανθρώπων που συγκεντρώνουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Ο λόγος για τον Μπερνάρντ Αρνόλντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg, έπιασε το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων στην προσωπική του περιουσία!

Δείτε πώς τα κατάφεραν:

Ο πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών προϊόντων LVMH, Μπερνάρντ Αρνόλντ, χτες, Τρίτη, κατάφερε να γίνει «μέλος» του πιο ιδιωτικού κλαμπ πλουσίων. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης είδε την περιουσία του να σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, χάρη στο άλμα που κατέγραψε η μετοχή του ομίλου, φτάνοντας την τιμή ρεκόρ των 368,80 ευρώ (ανά μετοχή).

Πλέον η περιουσία του ισούται με το 3% του ΑΕΠ της Γαλλίας. Παρά τον εμπορικό πόλεμο και τις συνεχιζόμενες εντάσεις, η μετοχή του οίκου πολυτελών ειδών έχει καταγράψει άνοδο 43% φέτος.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και CEO της Amazon και της Blue Origin, ήταν ο δεύτερος που ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων και συνεχίζει να βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται.

Αυτό όμως που μπορεί να του κοστίσει τη «θέση» του σε αυτό το ολιγομελές κλάμπ των -εξωφρενικά- πλουσίων, είναι το διαζύγιο του με την επί 25 χρόνια σύζυγο του, Μακένζι Μπέζος.

Ο Μπέζος έχει στο όνομα του το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της Amazon, αν και αποκάλυψε πως έχει πουλήσει μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την άλλη του εταιρεία, την Blue Origin, με σκοπό την «κατάκτηση» του διαστήματος.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε προσωπική περιουσία, κατακτώντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, το 1999.

Ο συνιδρυτής της Microsoft παρότι ακόμα βρίσκεται σε αυτό το «πριβέ» κλαμπ πλουσίων είναι πιθανό να «βγει» σύντομα από αυτό, καθώς έχει δηλώσει πως σκοπεύει να δίνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες και συγκεκριμένα στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates που δημιούργησε με τη σύζυγό του Μελίντα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:13

Πυρκαγιές σε Κινέτα και Κέρκυρα

14:00

Τσάπαλος: Θα εξεταστούν ξανά μέτρα για τα καύσιμα εφόσον χρειαστεί

13:47

Φορολογικές Δηλώσεις 2026: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής

13:33

Παπαθανάσης: Τα μέτρα της ΔΕΘ θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας

13:20

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Πιο επίκαιρος από ποτέ ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου

13:06

Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία - Πάνω από 220.000 οι εκτοπισμένοι

12:52

Ζίγκμαν (ΕΚΤ): Θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν οι επιπτώσεις από τη σύγκρουση στη Μ. Ανατολή

12:39

Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας της Ινδίας

12:25

Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

12:11

Η Paramount βάζει εκ νέου στον «πάγο» την εξαγορά της Warner Bros

12:00

Φοιτητική Στέγη: Πού φτάνουν τα ενοίκια σε 21 φοιτητουπόλεις - Περιορίζονται οι οικονομικές επιλογές

11:49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα - Όλες οι αλλαγές

11:36

Η Ρουμανία κατέρριψε δεύτερο drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της

11:22

DW: Η Ελλάδα πιο ανεξάρτητη με την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

11:08

Από Δευτέρα η κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων για τις μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ

10:56

Στα «κόκκινο» η σύγκρουση για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ - Πυρά από ΗΠΑ και ιρανικά πλήγματα

10:42

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων - Σχεδόν 51.000 αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής

10:29

Ομοσπονδία γερμανικών βιομηχανιών: «Χάνονται 15.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα»

10:17

Πού γυρίστηκε η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

10:05

Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ): «Επενδύουμε σε τεχνολογίες που μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα των μεταφορών»

09:52

Δήμας: Ο Ε65 αλλάζει τον χάρτη των οδικών μεταφορών στην ηπειρωτική Ελλάδα

09:44

Νέος γύρος επαφών Μαρκόπουλου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

09:37

Ευκαιρίες για πρακτική άσκηση φοιτητών σε φορείς του ΥΠΕΞ από την Αβάνα μέχρι το Μπουένος Άιρες - Ο πίνακας με τις θέσεις

09:28

Η Mercosur ήρθε αθόρυβα

09:20

Σ. Αραβία: Οι ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους και drone από Υεμένη

09:12

Πρόταση με ισπανική «σφραγίδα» για κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό – Τι είναι ο κανόνας 5×5

09:06

Οι εκπλήξεις που βλέπει η Morgan Stanley στις τράπεζες

09:00

ΔΕΘ 2026: Ποιες φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις εισοδημάτων «κλειδώνουν»

23:52

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα

23:48

Η ΕΕ θα καλέσει τον πρέσβη της Ρωσίας σε σχέση με την επίθεση στην ουκρανική πόλη Σλαβιάνσκ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider