Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έγιναν 3 οι μεγιστάνες με περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια
Μετά τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ο Μπερνάρντ Αρνόλτ έχει πλέον περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.

Μέχρι χθες υπήρχαν μόνο δύο άνθρωποι στον κόσμο που οι περιουσίες τους ξεπερνούσαν τα 100 δισ. δολάρια έκαστος. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος. Αυτό άλλαξε και πλέον ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει σε αυτό το εξαιρετικά «κλειστό» κλαμπ των ανθρώπων που συγκεντρώνουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Ο λόγος για τον Μπερνάρντ Αρνόλντ, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg, έπιασε το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων στην προσωπική του περιουσία!

Δείτε πώς τα κατάφεραν:

Ο πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών προϊόντων LVMH, Μπερνάρντ Αρνόλντ, χτες, Τρίτη, κατάφερε να γίνει «μέλος» του πιο ιδιωτικού κλαμπ πλουσίων. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης είδε την περιουσία του να σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, χάρη στο άλμα που κατέγραψε η μετοχή του ομίλου, φτάνοντας την τιμή ρεκόρ των 368,80 ευρώ (ανά μετοχή).

Πλέον η περιουσία του ισούται με το 3% του ΑΕΠ της Γαλλίας. Παρά τον εμπορικό πόλεμο και τις συνεχιζόμενες εντάσεις, η μετοχή του οίκου πολυτελών ειδών έχει καταγράψει άνοδο 43% φέτος.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και CEO της Amazon και της Blue Origin, ήταν ο δεύτερος που ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων και συνεχίζει να βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται.

Αυτό όμως που μπορεί να του κοστίσει τη «θέση» του σε αυτό το ολιγομελές κλάμπ των -εξωφρενικά- πλουσίων, είναι το διαζύγιο του με την επί 25 χρόνια σύζυγο του, Μακένζι Μπέζος.

Ο Μπέζος έχει στο όνομα του το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της Amazon, αν και αποκάλυψε πως έχει πουλήσει μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την άλλη του εταιρεία, την Blue Origin, με σκοπό την «κατάκτηση» του διαστήματος.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε προσωπική περιουσία, κατακτώντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, το 1999.

Ο συνιδρυτής της Microsoft παρότι ακόμα βρίσκεται σε αυτό το «πριβέ» κλαμπ πλουσίων είναι πιθανό να «βγει» σύντομα από αυτό, καθώς έχει δηλώσει πως σκοπεύει να δίνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες και συγκεκριμένα στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates που δημιούργησε με τη σύζυγό του Μελίντα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:19

ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός 76 εκατ. για «λίφτινγκ» στο Υδραγωγείο Μόρνου

07:11

Σιάμισιης: «Η Ελλάδα δεν έχει ακριβότερα καύσιμα» – Το στοίχημα της διύλισης σε εποχή ακραίων διακυμάνσεων

07:07

«Μπράλος – Άμφισσα» (ΑΒΑΞ): Πώς «ξεχειλώνει» κατά σχεδόν 1,5 χρόνο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου

07:05

ΓΣΕΕ: Επτά χρόνια μετά το τέλος των μνημονίων το εισόδημα των μισθωτών υπολείπεται της προ-κρίσης περιόδου

07:03

Φορολογική ενημερότητα: Οι νέοι κανόνες για οφειλέτες - Τι αλλάζει σε μεταβιβάσεις ακινήτων, συμψηφισμούς

07:02

Εξάρχου - «AKTOR 2031»: Νέα «δύναμη πυρός» 1 δισ. για επενδύσεις 3 δισ. σε Κατασκευή/Παραχωρήσεις, LNG, FSRU/ΑΠΕ

07:00

Το μεγάλο στοίχημα της AKTOR - Το κόστος του χρήματος - Διαψεύσεις και εξελίξεις

23:57

Ομοσπονδιακή δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ για τους κανόνες επιστολικής ψήφου

23:45

Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να στείλει 50 διασώστες στη Βενεζουέλα

23:32

Ελβετία: Ρεκόρ 80ετίας έσπασε η ζέστη τον Ιούνιο - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος

23:20

Πυρκαγιές: Στις 122 οι συλλήψεις για εμπρησμό μέσα στο 2026 - Από αμέλεια οι 115

23:14

Διχασμένη η Wall Street μετά τον PCE: Ρεκόρ ο Dow Jones, στο -6% η Apple

23:03

Ορμούζ: Αναστέλλεται η επιχείρηση απομάκρυνσης πλοίων μετά την επίθεση στον Κόλπο του Ομάν

22:48

Goolsbee (Fed): «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση»

22:32

Το διυλιστήριο NORSI της Ρωσίας ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από ουκρανική επίθεση με drone

22:21

Helleniq Energy: Εγκρίθηκε τελικό μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή - Από 8 Ιουλίου η καταβολή

22:09

ΗΠΑ: Έκλεισε το «Αλκατράζ με αλιγάτορες», η φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα

21:56

Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

21:51

Αλλαγή σκηνικού στο πετρέλαιο - Η ιρανική επίθεση σε πλοίο το έφερε ξανά σε ανοδική πορεία

21:37

ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 θάνατοι από πνιγμό καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα - Οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση

21:22

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Ή αγνοεί τους κανόνες ή οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες - Να εξηγήσει πού θα βρει τα 6 δισ.»

21:11

Η Michelin θα κλείσει εργοστάσιο 1.200 εργαζομένων στις ΗΠΑ

21:04

Πολωνία: Σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη Μπιαλοσλίβιε

21:00

Τσίπρας: «Στόχος η νίκη στις εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης»

20:54

Απάντηση Chevron σε Τραμπ: Θα χρειαστεί χρόνος για να πέσουν οι τιμές της βενζίνης

20:50

Γαλλία: Το α' τρίμηνο του 2026, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 3,5 τρισ. ευρώ

20:35

Βουλή: Ο Ευ. Μπακέλας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

20:27

Ομάν: Αναφορές για πλήγμα σε φορτηγό πλοίο

20:14

Ο Δ. Αβραμόπουλος ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

20:07

ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider