Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό του Στιβ Τζομπς που τον έκανε σπουδαίο επιχειρηματία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό του Στιβ Τζομπς που τον έκανε σπουδαίο επιχειρηματία
Το πραγματικό χαρακτηριστικό που έκανε τον Στιβ Τζομπς τόσο σπουδαίο επιχειρηματία δεν ήταν το ταλέντο του με την τεχνολογία αλλά κάτι πιο προσωπικό.

Όντας ο συνιδρυτής της Apple και ο οραματιστής μερικών από των πιο επαναστατικών καινοτομιών στην τεχνολογία των κινητών και των υπολογιστών, το ταλέντο του Στιβ Τζομπς είναι για τους περισσότερους δεδομένο.

Όμως, σύμφωνα με τον πρώην CEO της Apple Τζον Σκάλι, το πραγματικό χαρακτηριστικό που έκανε τον Στιβ Τζομπς τόσο σπουδαίο επιχειρηματία δεν ήταν το ταλέντο του με την τεχνολογία αλλά κάτι πιο προσωπικό.

Ποιο ήταν αυτό το ταλέντο; Η ικανότητα να ακούει!

Ο Σκάλι σε συνέντευξη του στο CNBC αποκάλυψε πως αυτή η ικανότητα δεν ήταν «έμφυτη» για τον Τζομπς, αλλά κατάφερε και την ανέπτυξε στην πορεία μετά από μερικές... αναποδιές.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο Στιβ Τζομπς αποχώρησε από την Apple to 1985, σε ηλικία 27 ετών μετά από μια κόντρα με τον ίδιο τον Τζον Σκάλι και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με την στρατηγική κατεύθυνση τη εταιρείας.

Στα 12 χρόνια που ακολούθησαν, ο Στιβ Τζομπς ίδρυσε ακόμα μια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, την NeXT πριν επιστρέψει στην Apple το 1997.

Όμως ο Σκάλι αναφέρει πως όταν ο Τζομπς επέστρεψε ήταν ένας «διαφορετικός άνθρωπος». Τόσο πολύ μάλιστα που αναφέρεται σε αυτόν ως «Στιβ Τζομπς 1.0» και «Στιβ Τζομπς 2.0».

Και εξηγεί: «Ο 'Στιβ Τζομπς 1.0' ήταν απίστευτα φιλόδοξος και δύσκολα μπορούσες να του αλλάξεις γνώμη ενω o 'Στιβ Τζομπς 2.0' ήταν πιο ώριμος και είχε τη διάθεση να συζητήσει και να ακούσει τους γύρω του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider