Ειδήσεις | Διεθνή
27-04-2019 | 17:28

Ποιοι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν 13 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

Μοιράσου το
Ποιοι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν 13 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

Η καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook αυξήθηκε κατά 5,5 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Μαρκ Ζούκερμμπεργκ μπορεί να πέρασε δύσκολα τον τελευταίο καιρό, αλλά η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ καλή γι' αυτόν.

Μαζί του και ακόμα 4 δισεκατομμυριούχοι οι οποίοι είδαν τις προσωπικές τους περιουσίες να αυξάνονται τουλάχιστον κατά 1 δισ. δολάρια.

Οι περιουσίες των Zuckerberg και τεσσάρων άλλων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκαν μαζί κατά 13 δισ. δολ. σε μία εβδομάδα. Δείτε ποιοι ήταν οι τυχεροί:

 

 

 

Η καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook αυξήθηκε κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως εξαιτίας των κερδών 2,4 δισ. δολ. που ανακοίνωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα την Τετάρτη.

Ο 34χρονος ΜΑρκ Ζουκερμπεργκ πλέον έχει περιουσία που αγγίζει τα 71,3 δισ. δολ., αυξημένα κατά 20 δισ. από τις αρχές του 2019. Είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ενώ τον Μάιο καταλάμβανε την 8η θέση σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Η Amazon, ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 3,5 δισ. δολ., εξέλιξη που αποτελεί επίδοση-ρεκόρ για την εταιρεία. Η τιμή της μετοχής της Amazon αυξήθηκε κατά 2,2%, οδηγώντας σε αύξηση της περιουσίας του Τζεφ Μπέζος κατά 3,2 δισ. δολ. Ο 55χρονος διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος κατέχει ένα μερίδιο 16% της Amazon, πλέον έχει περιουσία ύψους 157,8 δισ. δολ.

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο ότι θα μεταφέρει περίπου το 4% από όσο κατέχει στην εταιρεία στη σύζυγό του, ΜακΚένζι, στο πλαίσιο του διαζυγίου τους. Παρ' όλα αυτά, ο Μπέζος θα παραμείνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ενώ η ΜακΚένζι θα γίνει η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα.

Η καθαρή περιουσία του Στιβ Μπάλμερ, πρώην CEO της Microsoft, αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. δολ. καθώς αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 4,7%. Ο Μπάλμερ, ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Microsoft, έχει πια περιουσία 48,3 δισ. δολ. Την ίδια στιγμή, ο συνιδρυτής και πρώην CEO, Μπιλ Γκέιτς, κατέχει λιγότερο από 1% των μετοχών της εταιρείας, αλλά η άνοδος στην τιμή της μετοχής επηρέασε και τη δική του περιουσία - κατά 600 εκατ. δολ.

Ο Μάικλ Ντελ, πρόεδρος και CEO της Dell Technologies, έχει περιουσία 40 δισ. δολ. αφού κέρδισε 1,4 δισ. σε μια εβδομάδα λόγω αύξησης της τιμής της μετοχής κατά 6,6%. Η χρηματιστηριακή αξία της Dell ήταν 46,7 δισ. δολ. την Πέμπτη, ενώ η εταιρεία έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα κέρδη της τον τελευταίο χρόνο.

Ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής της Google και CEO της Alphabet, έγινε πλουσιότερος κατά 1,1 δισ. δολ., με την περιουσία του πλέον να αγγίζει τα 57,6 δισ. δολ. Η τιμή της μετοχής της Alphabet κατέγραψε άνοδο 2,2% από την περασμένη Πέμπτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.