Ποιοι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν 13 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν 13 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα
Η καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook αυξήθηκε κατά 5,5 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Μαρκ Ζούκερμμπεργκ μπορεί να πέρασε δύσκολα τον τελευταίο καιρό, αλλά η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ καλή γι' αυτόν.

Μαζί του και ακόμα 4 δισεκατομμυριούχοι οι οποίοι είδαν τις προσωπικές τους περιουσίες να αυξάνονται τουλάχιστον κατά 1 δισ. δολάρια.

Οι περιουσίες των Zuckerberg και τεσσάρων άλλων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκαν μαζί κατά 13 δισ. δολ. σε μία εβδομάδα. Δείτε ποιοι ήταν οι τυχεροί:

Η καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook αυξήθηκε κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως εξαιτίας των κερδών 2,4 δισ. δολ. που ανακοίνωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα την Τετάρτη.

Ο 34χρονος ΜΑρκ Ζουκερμπεργκ πλέον έχει περιουσία που αγγίζει τα 71,3 δισ. δολ., αυξημένα κατά 20 δισ. από τις αρχές του 2019. Είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ενώ τον Μάιο καταλάμβανε την 8η θέση σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Η Amazon, ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 3,5 δισ. δολ., εξέλιξη που αποτελεί επίδοση-ρεκόρ για την εταιρεία. Η τιμή της μετοχής της Amazon αυξήθηκε κατά 2,2%, οδηγώντας σε αύξηση της περιουσίας του Τζεφ Μπέζος κατά 3,2 δισ. δολ. Ο 55χρονος διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος κατέχει ένα μερίδιο 16% της Amazon, πλέον έχει περιουσία ύψους 157,8 δισ. δολ.

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο ότι θα μεταφέρει περίπου το 4% από όσο κατέχει στην εταιρεία στη σύζυγό του, ΜακΚένζι, στο πλαίσιο του διαζυγίου τους. Παρ' όλα αυτά, ο Μπέζος θα παραμείνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ενώ η ΜακΚένζι θα γίνει η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα.

Η καθαρή περιουσία του Στιβ Μπάλμερ, πρώην CEO της Microsoft, αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. δολ. καθώς αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 4,7%. Ο Μπάλμερ, ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Microsoft, έχει πια περιουσία 48,3 δισ. δολ. Την ίδια στιγμή, ο συνιδρυτής και πρώην CEO, Μπιλ Γκέιτς, κατέχει λιγότερο από 1% των μετοχών της εταιρείας, αλλά η άνοδος στην τιμή της μετοχής επηρέασε και τη δική του περιουσία - κατά 600 εκατ. δολ.

Ο Μάικλ Ντελ, πρόεδρος και CEO της Dell Technologies, έχει περιουσία 40 δισ. δολ. αφού κέρδισε 1,4 δισ. σε μια εβδομάδα λόγω αύξησης της τιμής της μετοχής κατά 6,6%. Η χρηματιστηριακή αξία της Dell ήταν 46,7 δισ. δολ. την Πέμπτη, ενώ η εταιρεία έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα κέρδη της τον τελευταίο χρόνο.

Ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής της Google και CEO της Alphabet, έγινε πλουσιότερος κατά 1,1 δισ. δολ., με την περιουσία του πλέον να αγγίζει τα 57,6 δισ. δολ. Η τιμή της μετοχής της Alphabet κατέγραψε άνοδο 2,2% από την περασμένη Πέμπτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:39

Πόσο έχουν κοστίσει στη Ρωσία οι τελευταίες ουκρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια

16:34

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Άκτωρ Παραχωρήσεις από την Aktor

16:26

Ψώνια και μπίζνες στη Βουλγαρία – Τι σημαίνουν για τη Βόρεια Ελλάδα

16:26

Κίνα: Κατέκτησε τη 10η θέση των πιο καινοτόμων χωρών - Εκτόπισε τη Γερμανία

16:23

«Σταματήστε τη σφαγή»: Καταδίκη ΟΗΕ - ΕΕ καταδικάζουν τη νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

16:22

ΗΠΑ: Ισχυρές για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις

16:21

Ryanair: Καλεί την Ελλάδα να στελεχώσει τις υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

16:21

Bank of America: Σε υψηλό 7 μηνών η αισιοδοξία των fund managers

16:20

Θεοδωρικάκος: Νέο αυστηρό πλαίσιο ελέγχων για επιδοτήσεις σε επενδυτικά σχέδια

16:03

ΥΠΑ: Άνοδος 6,7% στην επιβατική κίνηση 8μήνου σε 24 περιφερειακά αεροδρόμια

16:02

Μητσοτάκης: Δημιουργείται Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών - Αρχικό κεφάλαιο 303 εκατ. ευρώ

15:57

Lidl Ελλάς: Επένδυση ύψους 12,4 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα στο Αιγάλεω

15:54

Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας - Αιγύπτου και Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα της Υγείας

15:50

ΔΟΕ: Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

15:43

UBS: Η ευκαιρία της Euronext που υποτιμά η αγορά και θα φέρει μπαράζ ανοδικών αναθεωρήσεων

15:41

ΟΗΕ: «Απάνθρωπο» εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να εγκαταλείψουν την Πόλη της Γάζας

15:37

Τι μπορείτε να στείλετε (και τι όχι) στο εξωτερικό βάσει των διεθνών κανονισμών

15:28

Το TikTok θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον κινεζικό αλγόριθμο στις ΗΠΑ

15:28

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιόπολη Άνδρου

15:23

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ

15:09

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η σκληρή πολιτική ρητορική πυροδοτεί τη βία

14:57

Ανοίγει την πόρτα για τo SAFE στην Τουρκία ο Μαρκ Ρούτε

14:53

Ισπανία: Το καλοκαίρι του 2025 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα

14:45

Βενετία: Ζευγάρι απελάθηκε και πλήρωσε πρόστιμο 450 ευρώ γιατί κολύμπησε σε κανάλι

14:39

Τα νούμερα των απολεσθέντων ζώων από ευλογιά σοκάρουν, αλλά δεν είναι ακριβώς εκεί το πρόβλημα...

14:32

Έκθεση Ντράγκι: Ο απολογισμός της Κομισιόν έναν χρόνο μετά τη δημοσίευσή της

14:25

Μερτς: Ζητά την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και υπόσχεται μείωση της γραφειοκρατίας

14:20

Ρωσία: Κάθειρξη 18,5 ετών σε πολίτη για συνεργασία με «φιλοουκρανική» οργάνωση

14:18

Hyperloq: Εξαψήφιος τζίρος στο δ' τρίμηνο, διεθνής επέκταση και παρουσία σε αεροδρόμια

14:17

Χαρδαλιάς: Δίνουμε οριστικό τέλος στις αναβολές, μετατρέπουμε τις εξαγγελίες σε απτά έργα

gazzetta
gazzetta reader insider insider