Ειδήσεις | Διεθνή
19-04-2019 | 08:36

Δύο αδέρφια είναι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι

Μοιράσου το
Δύο αδέρφια είναι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι

Πρόκειται για τα πρόσωπα και τα μυαλά πίσω από την Playrix και τους δημιουργούς ηλεκτρονικών εφαρμογών παιχνιδιών όπως το Fishdom και το Gardenscapes.

Ο Ντιμίτρι Μπούκμαν, ετών 34 και ο αδερφός του Ίγκορ Μπούκμαν, ετών 37 είναι τα δύο αδέρφια που θα δούμε στην επόμενη λίστα με δισεκατομμυριούχους, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Bloomberg.

Πρόκειται για τα πρόσωπα και τα μυαλά πίσω από την Playrix και τους δημιουργούς ηλεκτρονικών εφαρμογών παιχνιδιών όπως το Fishdom και το Gardenscapes.

Η Playrix έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες σε καθημερινή βάση, από την Κίνα μέχρι και τις ΗΠΑ, και ετήσιες πωλήσεις που αγγίζουν τα 1,2 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Newzoo.

Αυτό κατατάσσει την Playrix ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εταιρείες που προσφέρουν iOS και Google Play εφαρμογές, σε σχέση με τα έσοδα τους, και την βάζει στο ίδιο επίπεδο με την Tencent, την NetEase και την Activision Blizzard, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών AppAnnie.

Γιατί όμως δεν είχαμε ακούσει τίποτα για αυτά τα δύο αδέρφια μέχρι τώρα;

Δείτε εδώ όσα ξέρουμε!

Σήμερα, η καθαρή περιουσία του καθενός τους υπολογίζεται στα 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την κατάταξη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα σε διεθνείς λίστες πλούτου.

Η Playrix βγάζει τα περισσότερα έσοδα της από αγορές εντός της εφαρμογής (in -app purchases) και φαίνεται να αποφεύγει τις διαφημίσεις, οι οποίες αποσπούν την προσοχή του χρήστη από το παιχνίδι.

Έφτιαξαν το λογισμικό για το πρώτο τους παιχνίδι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, τους απέφερε μόλις 60 δολάρια κέρδος, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν να κερδίζουν 100 δολάρια το μήνα.

Για τα δύο αδέρφια όλα ξεκίνησαν το 2001, στη ρωσική πόλη της Βολόγκντα, όταν ο Ίγκορ έμαθε από έναν καθηγητή του στο πανεπιστήμιο, ότι μπορεί να πουλήσει λογισμικό, στο internet.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.