Πώς είναι να ζεις στη Νέα Υόρκη με μισθό 100.000 δολαρίων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς είναι να ζεις στη Νέα Υόρκη με μισθό 100.000 δολαρίων
Πρέπει κανείς να σκεφτεί πως τα 100.000 δολάρια γίνονται μόλις 65.000 μετά τις κρατήσεις για τον φόρο εισοδήματος.

Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη με δουλειές που πληρώνουν καλά και μάλιστα πολλές φορές πάνω από το μέσο όρο. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που τόσοι πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στο «Big Apple» για να βρουν μια υψηλά αμοιβόμενη εργασία.

Οι δουλειές που πληρώνονται συνήθως με μισθό που ξεπερνά τις 100.000 δολάρια στη Νέα Υόρκη, αφορούν επιχειρηματικούς αναλυτές, μηχανικούς λογισμικών και executive βοηθούς.

Με περισσότερα από 100.000 δολάρια να μπαίνουν ετησίως στον λογαριασμό τους, θα έλεγε κανείς πως υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση, το οποίο φυσικά ισχύει αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Για την ακρίβεια, πρέπει κανείς να σκεφτεί πως τα 100.000 δολάρια γίνονται μόλις 65.000 μετά τις κρατήσεις για τον φόρο εισοδήματος και φυσικά πρέπει να υπολογίσει και το περιβόητο υψηλό κόστος διαβίωσης της πόλης!

Το κόστος ενοικίου  στην πόλη που «δεν κοιμάται ποτέ» βρίσκεται 365% ψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο!

Ο μέσος ενοικιαστής πληρώνει ενοίκιο 3.367 δολάρια για ένα διαμέρισμα , σύμφωνα με το Investopedia. Στο Μανχάταν, η μέση τιμή ενοικίου για ένα μικρό στούντιο αγγίζει τα 2.550 δολάρια. Ενώ σύμφωνα με μια έρευνα του 2017 το 40% των ενηλίκων που νοικιάζουν σπίτι στο κέντρο της Νέας Υόρκης έχουν συγκάτοικο για να μοιράζουν τα έξοδα!

Οι καταναλωτές στη Νέα Υόρκη πληρώνουν ένα σύνολο φόρων περί το 8,5% για τις αγορές τους σε οποιοδήποτε κατάστημα της πόλης. Ένα ποσοστό αρκετά υψηλό αν σκεφτεί κανείς πως κατά μέσο όρο, ο φόρος σε άλλες πόλης των ΗΠΑ κυμαίνεται στο 2,9% με 7,25%, ενώ κάποιες πόλεις δεν έχουν καν φόρο (ΦΠΑ).

Για τις μετακινήσεις στην πόλη, πρέπει να υπολογίσει κανείς περίπου 121 δολάρια για το μηνιαίο εισιτήριο, το οποίο είναι το πέμπτο ακριβότερο σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ένα τυπικό ανδρικό κούρεμα κοστίζει περί τα 26 δολάρια, χωρίς να υπολογίσουμε σε αυτό το απαραίτητο «μπουρμπουαρ», ενώ για τις γυναίκες η τιμή ανεβαίνει πάνω από τα 30 δολάρια.

Ένα τυπικό δείπνο για δύο ανθρώπους σε ένα οικονομικό μαγαζί της γειτονιάς κοστίζει περίπου 57 δολάρια.

 

Η γυμναστική στη Νέα Υόρκη είναι «προνόμιο» αφού μια μηνιαία συνδρομή σε γυμναστήριο μπορεί να αγγίζει μέχρι και τα 100 δολάρια.

Το κόστος διαβίωσης στη Νέα Υόρκη είναι 129% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, σύμφωνα με το PayScale.

Μέχρι και το γάλα είναι ακριβότερο! Ένα μπουκάλι γάλα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, κοστίζει 4.53 δολάρια κατά μέσο όρο, σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο που είναι περίπου 3.50 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:30

Ελληνική διαφωνία με την ESMA για τα stress tests των αμοιβαίων χρηματαγοράς

07:28

Δυτική Αττική: Τι θα γίνει με τα 113.000 καμένα στρέμματα πριν από τις πρώτες βροχές

07:20

Η Motor Oil επιστρέφει στον MSCI Standard

07:14

Κούρεμα προστίμων έως 50% για όσους κλείνουν γρήγορα τις φορολογικές υποθέσεις

07:10

Οι κινήσεις της κυβέρνησης, οι περιπέτειες Τσίπρα και το παράδειγμα Τεντόγλου

07:07

Η παρέμβαση Πιερρακάκη - Το καλώδιο γεωπολιτικό asset - Το ντόμινο

23:54

Η Βηρυτός καταδικάζει τις «συστηματικές» καταστροφές στον νότο από το Ισραήλ

23:43

Θέουτα: Το Μαρόκο έλαβε μέτρα έπειτα από νέο κύμα παραπληροφόρησης στα social media

23:31

Γροιλανδία: «Δεν θα γίνει καμία γεώτρηση για πετρέλαιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα»

23:19

Wall Street: Κέρδη για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

23:01

Αποχωρεί από εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου η Κάρολαιν Λέβιτ

22:44

Γαλλία: Περίπου 1.200 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν εσπευσμένα εξαιτίας πυρκαγιών στο Πα-ντε-Καλαί

22:28

Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:13

Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών πράξεων για τους Έλληνες του εξωτερικού

21:56

Σε υψηλό δύο μηνών ο χρυσός καθώς τα στοιχήματα για αύξηση επιτοκίων περιορίζονται

21:44

«Ασημένιος» ο Αλέξανδρος Σίσκος στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

21:21

Ολική έκλειψη ηλίου: Σκοτείνιασε για λίγο ο ουρανός στην Ευρώπη - Εντυπωσιακές εικόνες

21:11

Bank of America: Συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων για ποσοστό στην ινδική τράπεζα Jio

20:53

Ταγιάνι: «Δεν θεωρώ ότι με τη Γερμανία υπάρχει πρόβλημα με τις δευτερογενείς ροές»

20:44

Σεισμός σην Κολομβία: Για τρίτη ημέρα οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων

20:33

Ερντογάν: «Το Ισραήλ επιδιώκει να διαγράψει την Παλαιστίνη από την παγκόσμια ατζέντα»

20:21

Παρέμβαση στο Κογκρέσο υπέρ του Great Sea Interconnector

20:04

Σκέρτσος: «Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε παραδώσει ένα ουσιαστικά καινούριο ΟΑΚΑ»

19:56

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια - Από αγροτικές εργασίες με καταστροφέα η φωτιά στη Ροδόπη

19:44

Paramount: Σενάριο πώλησης του CNN για να «ξεκλειδώσει» η συμφωνία με τη Warner

19:38

Reuters: Η ΕΚΤ τείνει να εγκρίνει την εξαγορά της Commerzbank από UniCredit

19:29

Ο ρωσικός στρατός έπληξε φορτηγό πλοίο και λιμενικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό

19:19

Πιέσεις στις ευρωαγορές από την αβεβαιότητα για την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

19:10

Δωρεάν ηλεκτρονικό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου

18:45

Γαλλία: Τα κύματα καύσωνα μπορεί να κοστίσουν στη χώρα 10-15 δισ. ευρώ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider