Πώς είναι να ζεις στη Νέα Υόρκη με μισθό 100.000 δολαρίων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς είναι να ζεις στη Νέα Υόρκη με μισθό 100.000 δολαρίων
Πρέπει κανείς να σκεφτεί πως τα 100.000 δολάρια γίνονται μόλις 65.000 μετά τις κρατήσεις για τον φόρο εισοδήματος.

Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη με δουλειές που πληρώνουν καλά και μάλιστα πολλές φορές πάνω από το μέσο όρο. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που τόσοι πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στο «Big Apple» για να βρουν μια υψηλά αμοιβόμενη εργασία.

Οι δουλειές που πληρώνονται συνήθως με μισθό που ξεπερνά τις 100.000 δολάρια στη Νέα Υόρκη, αφορούν επιχειρηματικούς αναλυτές, μηχανικούς λογισμικών και executive βοηθούς.

Με περισσότερα από 100.000 δολάρια να μπαίνουν ετησίως στον λογαριασμό τους, θα έλεγε κανείς πως υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση, το οποίο φυσικά ισχύει αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Για την ακρίβεια, πρέπει κανείς να σκεφτεί πως τα 100.000 δολάρια γίνονται μόλις 65.000 μετά τις κρατήσεις για τον φόρο εισοδήματος και φυσικά πρέπει να υπολογίσει και το περιβόητο υψηλό κόστος διαβίωσης της πόλης!

Το κόστος ενοικίου  στην πόλη που «δεν κοιμάται ποτέ» βρίσκεται 365% ψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο!

Ο μέσος ενοικιαστής πληρώνει ενοίκιο 3.367 δολάρια για ένα διαμέρισμα , σύμφωνα με το Investopedia. Στο Μανχάταν, η μέση τιμή ενοικίου για ένα μικρό στούντιο αγγίζει τα 2.550 δολάρια. Ενώ σύμφωνα με μια έρευνα του 2017 το 40% των ενηλίκων που νοικιάζουν σπίτι στο κέντρο της Νέας Υόρκης έχουν συγκάτοικο για να μοιράζουν τα έξοδα!

Οι καταναλωτές στη Νέα Υόρκη πληρώνουν ένα σύνολο φόρων περί το 8,5% για τις αγορές τους σε οποιοδήποτε κατάστημα της πόλης. Ένα ποσοστό αρκετά υψηλό αν σκεφτεί κανείς πως κατά μέσο όρο, ο φόρος σε άλλες πόλης των ΗΠΑ κυμαίνεται στο 2,9% με 7,25%, ενώ κάποιες πόλεις δεν έχουν καν φόρο (ΦΠΑ).

Για τις μετακινήσεις στην πόλη, πρέπει να υπολογίσει κανείς περίπου 121 δολάρια για το μηνιαίο εισιτήριο, το οποίο είναι το πέμπτο ακριβότερο σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ένα τυπικό ανδρικό κούρεμα κοστίζει περί τα 26 δολάρια, χωρίς να υπολογίσουμε σε αυτό το απαραίτητο «μπουρμπουαρ», ενώ για τις γυναίκες η τιμή ανεβαίνει πάνω από τα 30 δολάρια.

Ένα τυπικό δείπνο για δύο ανθρώπους σε ένα οικονομικό μαγαζί της γειτονιάς κοστίζει περίπου 57 δολάρια.

 

Η γυμναστική στη Νέα Υόρκη είναι «προνόμιο» αφού μια μηνιαία συνδρομή σε γυμναστήριο μπορεί να αγγίζει μέχρι και τα 100 δολάρια.

Το κόστος διαβίωσης στη Νέα Υόρκη είναι 129% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, σύμφωνα με το PayScale.

Μέχρι και το γάλα είναι ακριβότερο! Ένα μπουκάλι γάλα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, κοστίζει 4.53 δολάρια κατά μέσο όρο, σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο που είναι περίπου 3.50 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:23

Stress test για το μέλλον της Wall Street η πορεία του Bitcoin

20:09

Προαστιακός: Συρμός με 300 επιβάτες ακινητοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο λόγω βλάβης

19:55

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο σχέδιο ειρήνης για Ουκρανία: Ανοιχτός ο Τραμπ - Τα σημεία «τριβής»

19:42

Ρεκόρ για τη Φρίντα Κάλο - Αυτοπροσωπογραφία της πωλήθηκε για 54,7 εκατ. δολάρια

19:30

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός που έτρεχε με 230 χλμ στην Αθηνών - Λαμίας

19:17

COP30: Εγκρίθηκε συμφωνία χωρίς δέσμευση για μείωση ορυκτών καυσίμων

19:05

Κολμάρ: Απόδραση στην παραμυθένια πόλη της Αλσατίας

18:52

Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής στα ορεινά της Ηπείρου

18:40

Στεφάν Μπουζνά (CEO Euronext): Σημαντική η εξαγορά της ΕΧΑΕ

18:28

Επικοινωνία Μερτς - Τραμπ: Σαφής η δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία

18:15

Διστακτική σε νέα μείωση επιτοκίων η Κόλινς (Fed)

18:03

Στη Γενεύη ο υπ. Στρατού των ΗΠΑ - Συναντήσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

17:50

«Σωσίβιο» 150 εκατ. ευρώ στην Le Parisien από LVMH

17:38

Γάζα: 21 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

17:25

Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων για ΑΙ σε όλη την Αφρική από ΗΑΕ

17:12

Έκκληση της G20 για «δίκαιη και διαρκή ειρήνη»

17:00

Τιμολόγια ρεύματος: Στα «μπλε» 1,38 εκατ. νοικοκυριά – Υποχώρηση 15% των «πράσινων» το 2025

16:50

Χατζής (ΠΟΞ): Ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της οικονομίας μας

16:40

Ολλανδία: Ο στρατός άνοιξε πυρ σε drones πάνω από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας

16:28

Βασιλικός (ΞΕΕ): Η φιλοξενία στηρίζει οικονομία και κοινωνία - Ανεβάζει ψηλά την Ελλάδα

16:14

Ζελένσκι: Η αληθινή ειρήνη βασίζεται πάντα στην εγγυημένη ασφάλεια και δικαιοσύνη

16:00

Κοινή δήλωση ΕΕ, Καναδά, Ιαπωνίας για Ουκρανία: Το σχέδιο Τραμπ θέλει περισσότερη δουλειά

15:49

Άμεση στήριξη των πληγέντων στην Κέρκυρα - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Ήπειρο και Καστοριά

15:35

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα χρέους

15:21

Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο

15:07

Politico: «Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» - Οργή Ευρωπαίων μετά το τελεσίγραφο Τραμπ

14:53

Το Κίεβο σε διαβουλεύσεις με Αμερικανούς για μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα

14:39

Πολωνία: Οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να είναι αποδεκτό στο Κίεβο

14:26

Ανδρουλάκης στο TikTok: «Η ελληνική περιφέρεια δεν μπορεί να ερημώσει»

14:12

«Τρέχει» η συνάντηση Μακρόν, Μερτς, Στάρμερ στη G20 - Επί τάπητος το σχέδιο για Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider