Οι μεγιστάνες που επιλέγουν... οικονομικά σπίτια - Δείτε που μένουν Μπάφετ και Ζούκερμπεργκ (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι μεγιστάνες που επιλέγουν... οικονομικά σπίτια - Δείτε που μένουν Μπάφετ και Ζούκερμπεργκ (pics)
Δείτε τα σπίτια που έχουν επιλέξει ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σπίτια -σχετικά - χαμηλής αξίας, επιλέγουν πολλοί μεγιστάνες της τεχνολογίας και των επενδύσεων, σύμφωνα την έκθεση της Σάρα Στάνλεϊ Φάλλοου, η οποία μελέτησε 600 εκατομμυριούχους και ανακάλυψε πως έχουν εξαιρετικά οικονομικά σπίτια, σε σχέση με τις περουσίες τους.

Πρόκειται για έκθεση που βασίζεται στη έρευμα της Σάρα Στάνλεϊ Φάλλοου, υπεύθυνη έρευνας στο Ινστιτούτο Εύπορων Αγορών (Affluent Market Institute), η οποία υποστηρίζει πως «το μυστικό για το «χτίσιμο» του πλούτου είναι η επιλογή ενός σπιτιού με «προσιτή τιμή».

Όπως γράφει το Business Insider, αρκετοί γνωστοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζουν σε σπίτια που κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό πλούτο τους.

Δείτε πόσο κάνουν και πως μοιάζουν μερικά από αυτά:

Ο Σακίλ Ο'Νιλ έβαλε πωλητήριο στο αξίας 21.9 εκατ. δολαρίων σπίτι του στη Φλόριντα.

Το σπίτι διαθέτει 12 υπνοδωμάτια και είναι κάτι περισσότερο από 35.000 τ.μ. Ο θρύλος του μπάσκετ αγόρασε το σπίτι το 1993 για λίγο λιγότερο από 4 εκατ. δολάρια, (ή 6.9 εκατ. δολάρια σημερινής αξίας).

Αυτό βέβαια είναι μόλις το 1,7% της περιουσίας του που φτάνει σήμερα φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια.

Ο Έβαν Σπίγκελ ζει στην Καλιφόρνια σε ένα σπίτι που μοιράζεται με τη σύζυγό του και μοντέλο, Μιράντα Κερ από το 2016.

Η πολυτελής κατοικία αξίζει 12 εκατ. δολάρια, (ή 12,6 εκατ. δολάρια σημερινού συναλλάγματος), κάτι που αντιστοιχεί στο 0,57% των κερδών του που ανέρχονται σε 2.2 δισ. δολαρία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζει σε ένα σπίτι που αντιστοιχεί στο 0,01% της περιουσίας του, που ανέρχεται στα 62.9 δισ. δολάρια. Ο CEO και συνιδρυτής του Facebook πλήρωσε 7 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι στην περιοχή Palo Alto το 2011, (που αντιστοιχεί σε 7.8 εκατ. δολάρια σήμερα).

Εν τω μεταξύ, στο Beverly Hills είναι

Το σπίτι της χρυσής τενίστριας Σερένα Γουίλιαμς βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς και η αξία του, το 2017 που το αγόρασε ήταν 6.7 εκατ. δολάρια (ή 6.9 εκατ. δολάρια σε σημερινό συνάλλαγμα).

Μπορεί να ακούγεται κάπως ακριβό, αλλά αυτό το ποσό αντιστοιχεί μόνο στο 3,8% της εταιρείας της, η οποία ανέρχεται σε 180 εκατ. δολάρια.

Ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ ζει σε μια σχετικά μικρή κατοικία στην Ομάχα της Νεμπράσκα, που αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων (ή 274.357 δολαρίων σε σημερινό συνάλλαγμα).

Αυτό είναι το 0,0003% της καθαρής αξίας της περιουσίας του, που αγγίζει τα 82.1 δισ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zappos, Τόνι Χισιέι, ζει σε ένα πάρκο ρυμουλκούμενων στο Λας Βέγκας που ονομάζεται «Llamapolis» που δημιούργησε το 2014 ως μέρος των προσπαθειών του να αναζωογονήσει την πόλη.

Το Llamapolis, το οποίο εμπνεύστηκε από το φεστιβάλ Burning Man, φιλοξενεί 30 ρυμουλκούμενα Airstream και μικροσκοπικά σπίτια.

Το κόστος των ρυμουλκούμενων Airstream κυμαίνεται από 25.900 δολάρια έως 139.900 δολάρια. Η πιο ακριβή επιλογή αγγίζει τα 148.750 δολάρια και είναι μόλις το 0,02% της καθαρής αξίας αξίας 840 εκατομμυρίων δολαρίων του Χισιέι.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στον Δ. Λαγκαδά για την παραβατικότητα ανηλίκων

23:15

Χαρακόπουλος: Αποδραματοποίηση των βουλευτικών παρεμβάσεων

22:46

ΥΠΠΟ- ΕΚΚΟΜΕΔ: Νέα εποχή για την οπτικοακουστική δημιουργία

22:20

Αεροπορικές υπό πίεση: Το Λονδίνο επιτρέπει συγχώνευση πτήσεων το καλοκαίρι

22:19

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

21:47

Γαλλία: Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη

21:18

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

21:14

Τραμπ: Μελέτησα την ιρανική πρόταση - Δεν είναι αποδεκτή

20:59

Βρετανία: Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ

20:48

ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε έναν αστυνομικό

20:32

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

20:22

DW: Βαρύτερο πλήγμα για τη Γερμανία θα ήταν η απομάκρυνση των πυραύλων Tomahawk

20:07

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

19:54

Ιράν: Λύση «πακέτο» εντός 30 ημερών προτείνει η Τεχεράνη

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία στο ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δεν χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία

gazzetta
gazzetta reader insider insider