Οι μεγιστάνες που επιλέγουν... οικονομικά σπίτια - Δείτε που μένουν Μπάφετ και Ζούκερμπεργκ (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι μεγιστάνες που επιλέγουν... οικονομικά σπίτια - Δείτε που μένουν Μπάφετ και Ζούκερμπεργκ (pics)
Δείτε τα σπίτια που έχουν επιλέξει ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σπίτια -σχετικά - χαμηλής αξίας, επιλέγουν πολλοί μεγιστάνες της τεχνολογίας και των επενδύσεων, σύμφωνα την έκθεση της Σάρα Στάνλεϊ Φάλλοου, η οποία μελέτησε 600 εκατομμυριούχους και ανακάλυψε πως έχουν εξαιρετικά οικονομικά σπίτια, σε σχέση με τις περουσίες τους.

Πρόκειται για έκθεση που βασίζεται στη έρευμα της Σάρα Στάνλεϊ Φάλλοου, υπεύθυνη έρευνας στο Ινστιτούτο Εύπορων Αγορών (Affluent Market Institute), η οποία υποστηρίζει πως «το μυστικό για το «χτίσιμο» του πλούτου είναι η επιλογή ενός σπιτιού με «προσιτή τιμή».

Όπως γράφει το Business Insider, αρκετοί γνωστοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζουν σε σπίτια που κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό πλούτο τους.

Δείτε πόσο κάνουν και πως μοιάζουν μερικά από αυτά:

Ο Σακίλ Ο'Νιλ έβαλε πωλητήριο στο αξίας 21.9 εκατ. δολαρίων σπίτι του στη Φλόριντα.

Το σπίτι διαθέτει 12 υπνοδωμάτια και είναι κάτι περισσότερο από 35.000 τ.μ. Ο θρύλος του μπάσκετ αγόρασε το σπίτι το 1993 για λίγο λιγότερο από 4 εκατ. δολάρια, (ή 6.9 εκατ. δολάρια σημερινής αξίας).

Αυτό βέβαια είναι μόλις το 1,7% της περιουσίας του που φτάνει σήμερα φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια.

Ο Έβαν Σπίγκελ ζει στην Καλιφόρνια σε ένα σπίτι που μοιράζεται με τη σύζυγό του και μοντέλο, Μιράντα Κερ από το 2016.

Η πολυτελής κατοικία αξίζει 12 εκατ. δολάρια, (ή 12,6 εκατ. δολάρια σημερινού συναλλάγματος), κάτι που αντιστοιχεί στο 0,57% των κερδών του που ανέρχονται σε 2.2 δισ. δολαρία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζει σε ένα σπίτι που αντιστοιχεί στο 0,01% της περιουσίας του, που ανέρχεται στα 62.9 δισ. δολάρια. Ο CEO και συνιδρυτής του Facebook πλήρωσε 7 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι στην περιοχή Palo Alto το 2011, (που αντιστοιχεί σε 7.8 εκατ. δολάρια σήμερα).

Εν τω μεταξύ, στο Beverly Hills είναι

Το σπίτι της χρυσής τενίστριας Σερένα Γουίλιαμς βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς και η αξία του, το 2017 που το αγόρασε ήταν 6.7 εκατ. δολάρια (ή 6.9 εκατ. δολάρια σε σημερινό συνάλλαγμα).

Μπορεί να ακούγεται κάπως ακριβό, αλλά αυτό το ποσό αντιστοιχεί μόνο στο 3,8% της εταιρείας της, η οποία ανέρχεται σε 180 εκατ. δολάρια.

Ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ ζει σε μια σχετικά μικρή κατοικία στην Ομάχα της Νεμπράσκα, που αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων (ή 274.357 δολαρίων σε σημερινό συνάλλαγμα).

Αυτό είναι το 0,0003% της καθαρής αξίας της περιουσίας του, που αγγίζει τα 82.1 δισ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zappos, Τόνι Χισιέι, ζει σε ένα πάρκο ρυμουλκούμενων στο Λας Βέγκας που ονομάζεται «Llamapolis» που δημιούργησε το 2014 ως μέρος των προσπαθειών του να αναζωογονήσει την πόλη.

Το Llamapolis, το οποίο εμπνεύστηκε από το φεστιβάλ Burning Man, φιλοξενεί 30 ρυμουλκούμενα Airstream και μικροσκοπικά σπίτια.

Το κόστος των ρυμουλκούμενων Airstream κυμαίνεται από 25.900 δολάρια έως 139.900 δολάρια. Η πιο ακριβή επιλογή αγγίζει τα 148.750 δολάρια και είναι μόλις το 0,02% της καθαρής αξίας αξίας 840 εκατομμυρίων δολαρίων του Χισιέι.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:02

Σε χαμηλό 16ετίας οι πωλήσεις της Porsche το 2025

12:01

Καιρός: Έρχεται τετραήμερο «ουκρανικό ψύχος» - Πού θα χιονίσει

11:53

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

11:37

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Οδηγός για καθορισμό τιμών μεταπώλησης

11:34

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές

11:22

Αντιδρά ο κλάδος επιτραπέζιων ελιών για τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur

11:20

Μικτές τάσεις στο ταμπλό του ΧΑ - Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

11:12

Λιθουανία: Η Ρωσία ήταν πίσω από απόπειρα εμπρησμού σε εργοστάσιο το 2024

10:54

Η Κίνα αντιτίθεται «σθεναρά» στην εμπορική συμφωνία Ταϊβάν - ΗΠΑ

10:54

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές με τη Γροιλανδία στο επίκεντρο

10:42

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη επενδύει στην Κυκλική Οικονομία με νέο Business Unit

10:34

NYT: Ο Τραμπ πιέζει το Μεξικό για κοινή στρατιωτική επέμβαση εναντίον καρτέλ ναρκωτικών

10:25

Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για τουλάχιστον 18 χώρες - Μεταξύ τους η Κύπρος

10:18

Netflix: Συμφωνία με τη Sony Pictures για μετάδοση ταινιών μετά την προβολή στα σινεμά

09:57

Στο 1,8% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Δεκέμβριο

09:40

Τσιόδρας: Στοχευμένα μέτρα για βελτίωση πρόσβασης των ΜμΕ σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

09:35

Mitsubishi: Mega deal 7,5 δισ. δολαρίων για εξαγορά των αμερικανικών assets φυσικού αερίου της Aethon

09:30

Όμιλος Mitsis: Νέο ξενοδοχειακό brand και επενδύσεων συνέχεια το 2026

09:26

Αγρότες: Ανοίγουν τους δρόμους ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη - Παραμένουν στα μπλόκα

09:11

ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για πρόσληψη 10.000 άνεργων γυναικών - Αιτήσεις μέσω gov.gr

09:04

Γροιλανδία: Η Ρωσία κατηγορεί το NATO ότι στρατιωτικοποιεί την Αρκτική

08:53

Εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

08:50

Ρωσική επίθεση κατέστρεψε «ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας» στην Ουκρανία

08:43

Κάρνεϊ και Σι εξήραν στο Πεκίνο την αρχή νέας εταιρικής σχέσης

08:26

Πράσινη ενέργεια: Πώς μπορούν οι εταιρείες να «ξεκλειδώσουν» 1,3 τρισ. χωρίς νέες επενδύσεις

08:24

Ιράν στον ΟΗΕ: Κάθε πράξη επιθετικότητας θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση

08:22

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία «συμβουλίου ειρήνης» για τη Γάζα

08:17

Η Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε τον Δεκέμβριο

08:08

Νέο brand στην αγορά υποδημάτων - Το ισχυρό δίδυμο που κρύβεται από πίσω

07:52

Με G7, Βουλγαρία και εκλογή στην ΕΚΤ το ντεμπούτο Πιερρακάκη στο Eurogroup

gazzetta
gazzetta reader insider insider