Οι μεγιστάνες που επιλέγουν... οικονομικά σπίτια - Δείτε που μένουν Μπάφετ και Ζούκερμπεργκ (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι μεγιστάνες που επιλέγουν... οικονομικά σπίτια - Δείτε που μένουν Μπάφετ και Ζούκερμπεργκ (pics)
Δείτε τα σπίτια που έχουν επιλέξει ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σπίτια -σχετικά - χαμηλής αξίας, επιλέγουν πολλοί μεγιστάνες της τεχνολογίας και των επενδύσεων, σύμφωνα την έκθεση της Σάρα Στάνλεϊ Φάλλοου, η οποία μελέτησε 600 εκατομμυριούχους και ανακάλυψε πως έχουν εξαιρετικά οικονομικά σπίτια, σε σχέση με τις περουσίες τους.

Πρόκειται για έκθεση που βασίζεται στη έρευμα της Σάρα Στάνλεϊ Φάλλοου, υπεύθυνη έρευνας στο Ινστιτούτο Εύπορων Αγορών (Affluent Market Institute), η οποία υποστηρίζει πως «το μυστικό για το «χτίσιμο» του πλούτου είναι η επιλογή ενός σπιτιού με «προσιτή τιμή».

Όπως γράφει το Business Insider, αρκετοί γνωστοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζουν σε σπίτια που κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό πλούτο τους.

Δείτε πόσο κάνουν και πως μοιάζουν μερικά από αυτά:

Ο Σακίλ Ο'Νιλ έβαλε πωλητήριο στο αξίας 21.9 εκατ. δολαρίων σπίτι του στη Φλόριντα.

Το σπίτι διαθέτει 12 υπνοδωμάτια και είναι κάτι περισσότερο από 35.000 τ.μ. Ο θρύλος του μπάσκετ αγόρασε το σπίτι το 1993 για λίγο λιγότερο από 4 εκατ. δολάρια, (ή 6.9 εκατ. δολάρια σημερινής αξίας).

Αυτό βέβαια είναι μόλις το 1,7% της περιουσίας του που φτάνει σήμερα φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια.

Ο Έβαν Σπίγκελ ζει στην Καλιφόρνια σε ένα σπίτι που μοιράζεται με τη σύζυγό του και μοντέλο, Μιράντα Κερ από το 2016.

Η πολυτελής κατοικία αξίζει 12 εκατ. δολάρια, (ή 12,6 εκατ. δολάρια σημερινού συναλλάγματος), κάτι που αντιστοιχεί στο 0,57% των κερδών του που ανέρχονται σε 2.2 δισ. δολαρία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζει σε ένα σπίτι που αντιστοιχεί στο 0,01% της περιουσίας του, που ανέρχεται στα 62.9 δισ. δολάρια. Ο CEO και συνιδρυτής του Facebook πλήρωσε 7 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι στην περιοχή Palo Alto το 2011, (που αντιστοιχεί σε 7.8 εκατ. δολάρια σήμερα).

Εν τω μεταξύ, στο Beverly Hills είναι

Το σπίτι της χρυσής τενίστριας Σερένα Γουίλιαμς βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς και η αξία του, το 2017 που το αγόρασε ήταν 6.7 εκατ. δολάρια (ή 6.9 εκατ. δολάρια σε σημερινό συνάλλαγμα).

Μπορεί να ακούγεται κάπως ακριβό, αλλά αυτό το ποσό αντιστοιχεί μόνο στο 3,8% της εταιρείας της, η οποία ανέρχεται σε 180 εκατ. δολάρια.

Ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ ζει σε μια σχετικά μικρή κατοικία στην Ομάχα της Νεμπράσκα, που αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων (ή 274.357 δολαρίων σε σημερινό συνάλλαγμα).

Αυτό είναι το 0,0003% της καθαρής αξίας της περιουσίας του, που αγγίζει τα 82.1 δισ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zappos, Τόνι Χισιέι, ζει σε ένα πάρκο ρυμουλκούμενων στο Λας Βέγκας που ονομάζεται «Llamapolis» που δημιούργησε το 2014 ως μέρος των προσπαθειών του να αναζωογονήσει την πόλη.

Το Llamapolis, το οποίο εμπνεύστηκε από το φεστιβάλ Burning Man, φιλοξενεί 30 ρυμουλκούμενα Airstream και μικροσκοπικά σπίτια.

Το κόστος των ρυμουλκούμενων Airstream κυμαίνεται από 25.900 δολάρια έως 139.900 δολάρια. Η πιο ακριβή επιλογή αγγίζει τα 148.750 δολάρια και είναι μόλις το 0,02% της καθαρής αξίας αξίας 840 εκατομμυρίων δολαρίων του Χισιέι.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:01

Wall Street: Τεχνολογικές πιέσεις σε έντονο φόντο Μέσης Ανατολής

16:58

NielsenIQ: Η κατανάλωση οδηγεί την ανάπτυξη της αγοράς FMCG στην Ελλάδα - Άνοδος 5,4% το α' εξάμηνο 2026

16:43

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες θα μας πιστώσουν το σχέδιό μας για πολιτική αλλαγή - Ζητάμε την εμπιστοσύνη τους

16:43

Τραμπ: Θα ελέγχουμε τα Στενά του Ορμούζ και θα μας πληρώνουν για τη φύλαξή τους

16:38

Στο τελικό στάδιο τα αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο - Σε επανάκαμψη ο πληθυσμός αρπακτικών στη Δαδιά

16:37

Λαμία: 20 άτομα στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από σαλμονέλα

16:35

ΤτΕ: Οι αγορές «βλέπουν» δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ μέσα στο 2027

16:20

Γιατί οι αναγκαίοι νέοι ίδιοι πόροι της ΕΕ προκαλούν νέους πονοκεφάλους στις πρωτεύουσες

16:14

Οι κάρτες της Πειραιώς τώρα στο Samsung Wallet

16:01

Κέντρο Υγείας Ζωγράφου: Εγκαίνια ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ

16:00

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία το υποσύστημα μη μισθωτών στο νέο ΟΠΣ

15:51

Πανελλήνια έρευνα για τον Χρηματοοικονομικό Εγγραμματισμό

15:43

Ρωσία: Kατάσχεσε drones δυτικής κατασκευής που θα χτυπούσαν βαθιά στη χώρα

15:36

Χαλάρωση και περιπέτεια στον Νότο των Χανίων

15:31

ICAP CRIF: Αύξηση 21% στα έσοδα των ξενοδοχείων την τελευταία πενταετία

15:31

Εξοικονόμηση πόρων στο ΕΣΥ με συστήματα παραγωγής οξυγόνου - Το παράδειγμα των «Μεταξά» και «Βενιζέλειο»

15:29

Μακρόν: Γαλλία και Ευρώπη είναι έτοιμες να υπερασπισθούν «την ελευθερία και το δίκαιο, με το αίμα τους αν χρειασθεί

15:22

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά νοοτροπία πρόληψης μετά τη φονική πυρκαγιά

15:06

Κάλας: Η ΕE εξετάζει επόμενα βήματα για τη Μέση Ανατολή και την προστασία της ναυσιπλοΐας

14:49

Πάνω από τους μισούς Έλληνες συμμετείχαν σε τουλάχιστον ένα τυχερό παιχνίδι το 2025 - Έκθεση της ΕΕΕΠ

14:48

Κοντογεώργης: Ρεαλιστικές και κοστολογημένες οι πολιτικές της κυβέρνησης

14:40

Τα χρήματα φέρνουν τελικά την ευτυχία; Η απάντηση ψυχολόγου του Harvard

14:31

Καιρός: Μέχρι και στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη - Ενισχυμένοι οι άνεμοι

14:24

Μαρινάκης: «Από την εξωτερική πολιτική του κ. Τσίπρα η Ελλάδα έχει να θυμάται μία γραβάτα»

14:22

Λάιεν: Πρόταση για περιορισμό πρόσβασης των παιδιών στα social media μετά το καλοκαίρι

14:19

Ορκίστηκε βουλευτής ο Ιωάννης Αμανατίδης

14:16

Fraport: Αύξηση 4,7% της επιβατικής κίνησης τον Ιούνιο 2026

14:13

Tο ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στα έγγραφα του gov.gr wallet

14:09

Βρετανία και ΕΕ ανακοινώνουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις

14:05

Μητσοτάκης: «Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά θα αλλάξει τη Δυτική Αττική» - Έπεσαν οι υπογραφές


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider