Γιατί οι μεγιστάνες επενδύουν στο ουίσκι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί οι μεγιστάνες επενδύουν στο ουίσκι
Αυτή είναι η «επένδυση» που σημείωσε άνοδο 40% την προηγούμενη χρονιά.

Οι σπάνιες ή/και περιορισμένες φιάλες ουίσκι φαίνεται πως είναι η επένδυση που οι μεγιστάνες του πλανήτη προτιμούν.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Knight Frank - η οποία δημοσίευσε πρόσφατα την γνωστή «Wealth Report», μια έκθεση που επικεντρώνεται στις επιθυμίες και τις ανάγκες των πολυεκατομμυριούχων - το «σπάνιο» ουίσκι ως επένδυση σημείωσε άνοδο περίπου 40% την προηγούμενη χρονιά και πάνω από 580% την τελευταία δεκαετία.

Για να το καθορίσει αυτό, η εταιρεία Knight Frank εντόπισε 100 φιάλες από τις πιο επιθυμητές σπάνιες μάρκες σκωτσέζικου ουίσκι και τις τιμές δημοπρασίας τους στο Ηνωμένο Βασιλείο σε αυτό.

«Η προηγούμενη χρονιά φαίνεται ήταν καθοριστική για τα σπάνια ουίσκι μονής ποικιλίας» σύμφωνα με την έκθεση της Knight Frank.

Για του λόγου το αληθές μάλιστα, μπορεί κανείς να θυμηθεί πως μια φιάλη ουίσκι μάρκας Macallan έδωσε τον τόνο στις αρχές Οκτωβρίου, αφού πωλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια, ενώ μόλις ένα μήνα αργότερα, μια άλλη φιάλη της ίδιας μάρκας άγγιξε τα 1,5 εκατ. δολάρια.

Η τάση φαίνεται να έχει τους πιο φανατικούς οπαδούς στην Ασία, καθώς όπως αναφέρει η έκθεση εκεί το ουίσκι αντιμετωπίζεται ως «ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και ένα δείγμα καλού γούστου και κομψότητας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider