Ειδήσεις | Διεθνή
08-03-2019 | 13:05

Αυτές είναι οι 10 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο

Από το 2004, το Forbes συντάσσει κάθε χρόνο μια λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση από το 2006, με μια σύντομη εξαίρεση το 2010, όπου είχε προσωρινά αντικατασταθεί από την τότε Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα!

Δημοσιογράφοι του Forbes βασίζονται στην προβολή και τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει η κάθε γυναίκα από τις «υποψήφιες» για τη λίστα και αποφασίζουν σε ποια θέση της κατάταξης, με τις πιο ισχυρές γυναίκες, θα βρεθούν.

Δείτε τη λίστα: 

 

 

Ηλικία: 64

Τομέας: Πολιτική

Χώρα: Γερμανία

Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871.

Ηλικία: 62

Τομέας: Πολιτική

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο

Είναι Βρετανίδα πολιτικός. Ως ηγετική προσωπικότητα του Συντηρητικού Κόμματος, διαδέχτηκε στις 13 Ιουλίου 2016 τον Ντέιβιντ Κάμερον στη θέση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ηλικία: 63

Τομέας: Οικονομία

Χώρα: Γαλλία

Η Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ είναι Γαλλίδα δικηγόρος και πολιτικός, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ από τις 5 Ιουλίου του 2011.

Ηλικία: 57

Τομέας: Αυτοκίνητο

Χώρα: ΗΠΑ

Την 1η Ιανουαρίου η ισχυρή κυρία της αυτοκινητοβιομηχανίας ανέλαβε τα ηνία της General Motors ως η πρώτη διευθύνουσα σύμβουλος στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας διεθνώς.

Ηλικία: 57

Τομέας: Οικονομικά και επενδύσεις

Χώρα: ΗΠΑ

Η 54χρονη Αμερικανίδα επιχειρηματίας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fidelity International, μια εταιρεία που κληρονόμησε από τον πατέρα της.

Ηλικία: 54

Τομέας: Φιλανθρωπία / ΜΚΟ

Χώρα: ΗΠΑ

Η σπουδαία κυρία της φιλανθρωπίας μοιράζεται με τον σύζυγό της μία περιουσία άνω των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει γίνει ένας από τους πιο παραγωγικούς φιλάνθρωπους στον κόσμο ως συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates.

Ηλικία: 50

Τομέας: Τεχνολογία

Χώρα: ΗΠΑ

Η επικεφαλής του διαφημιστικού τμήματος της Google «μεταπήδησε» στο Youtube και αγωνίζεται για τον περιορισμό των διακρίσεων.

Ηλικία: 58

Τομέας: Οικονομικά και επενδύσεις

Χώρα: Ισπανία

Είναι γνωστή και ως η «ισχυρότερη τραπεζίτης της Ευρωζώνης». Η «κυρία Santander», επικεφαλής της ισπανικής Banco Santander, λάνσαρε πρόσφατα το πρόγραμμα Santander X για τη στήριξη της πανεπιστημιακής επιχειρηματικότητας.

Ηλικία: 65

Τομέας: Βιομηχανία

Χώρα: ΗΠΑ

Η Χιούσον ανέλαβε την κορυφαία θέση στην εταιρεία Lockheed Martin, μετά την αιφνίδια παραίτηση του μέχρι τότε διευθύνοντος συμβούλου. Υπό την ηγεσία της η τιμή του μετοχικού κεφαλαίου έφτασε της εταιρείας έφτασε το υψηλότερο επίπεδο.

Ηλικία: 61

Τομέας: Τεχνολογία

Χώρα: ΗΠΑ

Η «σιδηρά κυρία» του επιχειρηματικού κόσμου, Βιρτζίνια (Τζίνι) Ρομέτι είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM και κατάφερε να σπάσει το άβατο της τεχνολογίας και να γίνει έτσι ο ένατος CEO στην ιστορία της εταιρείας και η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.