Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο-Στην κορυφή ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο-Στην κορυφή ο Τζεφ Μπέζος

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις διαμορφώθηκε η κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος κρατάει τα σκήπτρα παραμένοντας ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποχώρησε τρεις θέσεις μένοντας στην 8η θέση.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994 από το γκαράζ του στο Σιάτλ. Παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος και κατέχει ποσοστό συμμετοχής 16%.

Το 2018, η Amazon είχε έσοδα ύψους 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 10 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρού κέρδους, από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η περιουσία του αγγίζει τα 131 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς με τη σύζυγό του Μελίντα, διευθύνουν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο.

Το ίδρυμα λειτουργεί για να σώσει ζωές και να βελτιώσει την παγκόσμια υγεία.

Παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, της εταιρείας λογισμικού που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν το 1975.

Η περιουσία του αγγίζει τα 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γνωστός ως «Oracle of Omaha», ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.

Ο Μπάφετ διαχειρίζεται την Berkshire Hathaway, η οποία κατέχει περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της ασφαλιστικής εταιρίας Geico, της κατασκευαστικής μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.

Η περιουσία του αγγίζει τα 82,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένας από τους κορυφαίους γευσιγνώστες του κόσμου.

Ο Μπέρναρντ Όρνολτ επιβλέπει μια αυτοκρατορία από 70 brands, μεταξύ των οποίων η Louis Vuitton και η Sephora.

Η περιουσία του αγγίζει τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, ο Κάρλος Σλιμ ελέγχει την America Movil,  τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική.

Ο Σλιμ αγόρασε το 1990 το μερίδιο της Telmex, της μοναδικής τηλεφωνικής εταιρείας του Μεξικού. Η Telmex αποτελεί πλέον μέρος της America Movil.

Η περιουσία του αγγίζει τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμάντσιο Όρτεγα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη και ο πλουσιότερος όσο αναφορά το λιανικό εμπόριο.

Διαθέτει περίπου το 60% της Inditex, η οποία είναι εισηγμένη στη Μαδρίτη, και η οποία διαθέτει 8 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Massimo Dutti και Pull & Bear και των 7.500 καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λάρι Έλισον ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Oracle το 1977 για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για βάσεις δεδομένων διαχείρισης πελατειακών σχέσεων.

Το 2016 στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Oracle στο cloud computing, απέκτησε το cloud-software firm Netsuite για 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφού αντιμετώπισε ένα ακόμα έτος κριτικής για «fake news» και κακοποιήσεις στο Facebook, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δήλωσε ότι προτεραιότητά του για το 2019 είναι η αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.

Τον Απρίλιο του 2018, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, αφού αποκαλύφθηκε ότι το Facebook μοιράστηκε τα δεδομένα των χρηστών του με την συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica.

Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το Facebook στο Χάρβαρντ το 2004 σε ηλικία 19 ετών.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι συνιδρυτής του ομώνυμου μέσου μαζικής ενημέρωσης, το  οποίο ιδρύθηκε το 1981.

Πλέον κατέχει το 88% της επιχείρησης, η οποία έχει έσοδα περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

Η περιουσία του αγγίζει τα 55,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λάρι Πέιτζ βρίσκεται στο τιμόνι της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης Calico, του έξυπνου τμήματος για οικιακές συσκευές Nest και σε πολλά άλλα. 

Η περιουσία του αγγίζει τα 50,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Με έως 20 μήνες φυλάκιση για απάτη κινδυνεύει Ιταλίδα ινφλουένσερ

23:45

Σκόπια: Επίθεση δέχθηκε ηγέτης της βουλγαρικής μειονότητας - Αντιδράσεις από Σόφια

23:35

Ισραήλ: Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα

23:20

Ο Ερντογάν πρότεινε εκ νέου την Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας

23:08

Κερδοφόρο «3x3» η Wall Street - Άνοδος πάνω από 660 μονάδες για Dow Jones

22:53

Στο στόχαστρο του FBI έξι Δημοκρατικοί - Καλούσαν για ανυπακοή στις εντολές της κυβέρνησης Τραμπ

22:34

Πτώση για το πετρέλαιο - «Βαρίδι» η πιθανή συμφωνία για το Ουκρανικό

22:18

Κεφαλογιάννης: Η κλιματική κρίση μετατρέπει όλη την Ευρώπη σε ενιαία ζώνη υψηλού κινδύνου

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2 εκατ. ευρώ

21:50

Βρετανία: Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Λονδίνο

21:35

Κλήρωση Eurojackpot 25/11/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:28

Λάιεν: Θα αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία μέχρι να δεχτεί «μια αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη»

21:16

Νέοι κανόνες για τα διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει από σήμερα

21:04

Κέρδη για τον χρυσό - Ενισχύονται οι προσδοκίες για τα επιτόκια

20:56

Μητσοτάκης: Να δημιουργήσουμε ένα υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

20:49

Βραζιλία: Προβάδισμα Λούλα έναντι των πιθανών αντιπάλων του στις εκλογές του 2026

20:40

ΕΛΑΣ: Πάνω από 19.000 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2025 - 47 συλλήψεις ημερησίως κατά μ.o.

20:34

Η Σουηδία ενισχύει την αντιαεροπορική της άμυνα

20:21

Ζελένσκι: Το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει προς τα εμπρός με το ειρηνευτικό σχέδιο

20:06

Μακρόν στη «Συμμαχία των Προθύμων»: Υπάρχει μια ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

19:55

Yπ. Παιδείας: Ενεργοποιείται η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση ατομικών σχολικών θυρίδων στα δημοτικά

19:49

Στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης

19:35

Βρυξέλλες για Ελλάδα: Ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, πιθανά βαρίδια λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΤΑΔ

19:22

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο η Fed

19:21

Στάρμερ: Βρετανία και ΕΕ θα προχωρήσουν στο θέμα των παγωμένων ρωσικών assets

19:08

Ακρίτας: Από 26 Νοεμβρίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές

19:02

Συνομιλίες στην Αίγυπτο για τη β' φάση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

18:54

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι μονόδρομος να βάλουμε τάξη στα πράγματα

18:50

Στο Μουσείο της Ακρόπολης για εκδήλωση του υπ. Τουρισμού αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

18:47

Στάρμερ: Η Βρετανία θα στείλει περισσότερους πυραύλους για την άμυνα της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider