Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο-Στην κορυφή ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο-Στην κορυφή ο Τζεφ Μπέζος

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις διαμορφώθηκε η κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος κρατάει τα σκήπτρα παραμένοντας ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποχώρησε τρεις θέσεις μένοντας στην 8η θέση.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994 από το γκαράζ του στο Σιάτλ. Παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος και κατέχει ποσοστό συμμετοχής 16%.

Το 2018, η Amazon είχε έσοδα ύψους 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 10 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρού κέρδους, από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η περιουσία του αγγίζει τα 131 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς με τη σύζυγό του Μελίντα, διευθύνουν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο.

Το ίδρυμα λειτουργεί για να σώσει ζωές και να βελτιώσει την παγκόσμια υγεία.

Παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, της εταιρείας λογισμικού που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν το 1975.

Η περιουσία του αγγίζει τα 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γνωστός ως «Oracle of Omaha», ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.

Ο Μπάφετ διαχειρίζεται την Berkshire Hathaway, η οποία κατέχει περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της ασφαλιστικής εταιρίας Geico, της κατασκευαστικής μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.

Η περιουσία του αγγίζει τα 82,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένας από τους κορυφαίους γευσιγνώστες του κόσμου.

Ο Μπέρναρντ Όρνολτ επιβλέπει μια αυτοκρατορία από 70 brands, μεταξύ των οποίων η Louis Vuitton και η Sephora.

Η περιουσία του αγγίζει τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, ο Κάρλος Σλιμ ελέγχει την America Movil,  τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική.

Ο Σλιμ αγόρασε το 1990 το μερίδιο της Telmex, της μοναδικής τηλεφωνικής εταιρείας του Μεξικού. Η Telmex αποτελεί πλέον μέρος της America Movil.

Η περιουσία του αγγίζει τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμάντσιο Όρτεγα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη και ο πλουσιότερος όσο αναφορά το λιανικό εμπόριο.

Διαθέτει περίπου το 60% της Inditex, η οποία είναι εισηγμένη στη Μαδρίτη, και η οποία διαθέτει 8 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Massimo Dutti και Pull & Bear και των 7.500 καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λάρι Έλισον ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Oracle το 1977 για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για βάσεις δεδομένων διαχείρισης πελατειακών σχέσεων.

Το 2016 στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Oracle στο cloud computing, απέκτησε το cloud-software firm Netsuite για 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφού αντιμετώπισε ένα ακόμα έτος κριτικής για «fake news» και κακοποιήσεις στο Facebook, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δήλωσε ότι προτεραιότητά του για το 2019 είναι η αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.

Τον Απρίλιο του 2018, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, αφού αποκαλύφθηκε ότι το Facebook μοιράστηκε τα δεδομένα των χρηστών του με την συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica.

Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το Facebook στο Χάρβαρντ το 2004 σε ηλικία 19 ετών.

Η περιουσία του αγγίζει τα 62,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι συνιδρυτής του ομώνυμου μέσου μαζικής ενημέρωσης, το  οποίο ιδρύθηκε το 1981.

Πλέον κατέχει το 88% της επιχείρησης, η οποία έχει έσοδα περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

Η περιουσία του αγγίζει τα 55,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λάρι Πέιτζ βρίσκεται στο τιμόνι της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης Calico, του έξυπνου τμήματος για οικιακές συσκευές Nest και σε πολλά άλλα. 

Η περιουσία του αγγίζει τα 50,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Τουρκία: Συνάντηση του επικεφαλής της ΜΙΤ με αντιπροσωπεία της Χαμάς

23:40

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»

23:20

ΟΗΕ: Παρατείνει για έναν χρόνο την εντολή της ειρηνευτικής δύναμης στη ΛΔ Κονγκό

23:00

Ο Ρούμπιο ζητεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν

22:40

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε εγκύους και βρέφη

22:20

Ο Τραμπ ονόμασε αξιωματικό των πεζοναυτών επικεφαλής της SOUTHCOM

22:00

Ρούμπιο: Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις για την ανάπτυξη 7.500 ανδρών από διάφορες χώρες στην Αϊτή

21:40

Πακιστάν: Σε κάθειρξη 17 ετών καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν

21:20

Ουκρανία: Έπληξε εξέδρα πετρελαίου και πολεμικό πλοίο της Ρωσίας στην Κασπία

21:00

Προειδοποίηση Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να είναι καταστροφική

20:42

Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

20:39

Έφτασε στο Μαϊάμι ο απεσταλμένος της Ρωσίας Ντμίτριεφ για τη συνάντηση με Γουίτκοφ και Κούσνερ

20:25

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα

20:10

Ουκρανία: Πυρκαγιά στον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό φυτικών ελαίων της Οδησσού

19:45

Σε εφαρμογή ο αποκλεισμός Τραμπ: Δεύτερη κατάσχεση δεξαμενόπλοιου στα ανοικτά της Βενεζουέλας

19:30

Τριπλός «πονοκέφαλος» στο Βερολίνο

19:11

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

18:45

Καλαφάτης: Τα επόμενα χρόνια η Βόρεια Ελλάδα θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό ενεργειακό τοπίο

18:20

NBC News: Ο Νετανιάχου σχεδιάζει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανά νέα πλήγματα εναντίον του Ιράν

17:59

Παπασταύρου: «Νευρώνας» η Βόρεια Ελλάδα στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική

17:46

ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα

17:22

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν νέα μορφή συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου

16:52

DW: Χωρίς προϋπολογισμό και πάλι η Γαλλία

16:35

Παιχνίδι στο κινητό «εκπαιδεύει» πολίτες στην προστασία του περιβάλλοντος και «τροφοδοτεί» το AI

16:16

Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκατ. για το μεταφορικό ισοδύναμο - Κικίλιας: Στηρίζουμε τη νησιωτικότητα

16:00

Αέριο: Ενισχύεται ο Κάθετος Διάδρομος – Μεγαλύτερη ευελιξία για την «αρτηρία» Ελλάδας-Ουκρανίας

15:46

Τούρκος ΥΠΑΜ: Δεν μας απειλούν οι συμφωνίες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ - Να μην έχουν προσδοκίες

15:26

Μαρινάκης: Σεβαστό κάθε λογικό αίτημα των αγροτών, αλλά και αυτό των πολιτών να μην ταλαιπωρούνται

15:09

Τρεις λόγοι για τους οποίους λαχταράς γλυκά το πρωί

14:51

Μιχαηλίδου: Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider