Διεθνή
07-01-2019 | 10:23

Τα 10 κοκτέιλ που έσπασαν ταμεία το 2018

Μοιράσου το
Τα 10 κοκτέιλ που έσπασαν ταμεία το 2018

Αν και ο κόσμος των κοκτέιλ συνεχώς εμπλουτίζεται υπάρχουν μερικές συνταγές που παραδοσιακά κερδίζουν την προτίμηση του κοινού. 

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τη λίστα του περιοδικού Drinks International με τα κοκτέιλ με τις περισσότερες πωλήσεις  στον κόσμο. Αν και οι μπάρμεν συχνά προσθέτουν τις δικές τους πινελιές οι παραδοσιακές συνταγές επικρατούν. 

Το περιοδικό ζήτησε από επαγγελματίες που δουλεύουν σε 127 μπαρ σε 38 χώρες του κόσμου να κατατάξουν τα κοκτέιλ που ζητούνται πιο συχνά και έφτιαξε μια γενική λίστα. 

Δείτε τα 10 κοκτέιλ που παραμένουν σταθερά πρώτα στην προτίμηση του κόσμου. Θα αναγνωρίσετε πολλά απ’ αυτά: 
 

Πρωταθλητής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται το Old Fashioned. Φτιάνχεται με μπέρμπον, angostura bitters και ζάχαρη. 

Βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας εδώ και πέντε χρόνια. Ένα μέρος τζιν, ένα μέρος ροζ βερμούτ και ένα μέρος Campari. Γαρνίρεται με μια φλούδα λεμόνι. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Whisky Sour. Φτιάχνεται με ουίσκι, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και προαιρετικά με λίγο ασπράδι αυγού. 

Το Daiquiri είναι σταθερά το πιο δημοφιλές κοκτέιλ με βάση το ρούμι. Η κλασσική συνταγή αποτελείται από άσπρο ρούμι, σιρόπι και χυμό λάιμ, όμως κυκλοφορούν δεκάδες εκδοχές. 

Το Manhattan είναι ένα ακόμη κλασσικό κοκτέιλ που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. Οι περισσότεροι το φτιάχνουν με γλυκό κόκκινο βερμούτ, καναδικό ουίσκι, angostura και το σερβίρουνε με κεράσι μαρασκίνο. 

Το Dry Martini είναι άλλη μια παγκόσμια σταθερά. Φτιάχνεται με ένα μέρος βερμούτ και έξι μέρη τζιν. 

Κάποτε ήταν περίεργο να το ζητήσει κάποιος. Πλέον το Espresso Martini αποτελεί αγαπημένη συνήθεια πολλών. Φτιάχνεται με βότκα, εσπρέσο, λικέρ καφέ και σιρόπι. 

Η Μαργαρίτα είναι το πιο κλασσικό κοκτέιλ με τεκίλα. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει τεκίλα, λικέρ πορτοκάλι και χυμό λάιμ. Βασικό χαρακτηριστικό το αλάτι στο χείλος του ποτηριού. 

Το Aperol Spritz κάνει δυναμική επανεμφάνιση από τη δεκαετία των 50s. Φτιάχνεται με Aperol, prosecco και μια δόση σόδας σε ποτήρι με πάγο. Σερβίρετε με μια φέτα πορτοκάλι. 

Το Moscow Mule αποτελεί διαχρονική επιλογή. Φτιάχνεται από βότκα, τζιντζερόμπυρα και χυμό λάιμ. Γαρνίρεται με λάιμ και φύλλα μέντας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.