Κομισιόν: Τελεσίγραφο για εξηγήσεις στη Volkswagen

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Τελεσίγραφο για εξηγήσεις στη Volkswagen

Δέκα ημέρες έχει στη διάθεσή της η Volkswagen για παράσχει διευκρινήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις αποκαλύψεις για παραποίηση των ρύπων στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού.

Με επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα στον διευθύνοντα σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Arias Cañete ζητά διευκρινίσεις σχετικά με ποια μοντέλα και πόσα ακριβώς μοντέλα εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Στις 5 Νοεμβρίου η VW παραδέχτηκε ότι εντοπίστηκαν «παρατυπίες» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 800.00 οχήματα, μετά το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα για την παραποίηση των ρύπων προς το πιο «πράσινο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κάθε χρόνο η Επιτροπή δημοσιεύει έναν κατάλογο με τις «επιδόσεις» όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην εκπομπή καυσαερίων και οι κατασκευαστές που ξεπερνούν το όριο αντιμετωπίζουν πρόστιμα.

Η Κομισιόν αποφάσισε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση της φετινής έκθεσης «προκειμένου να λάβει υπόψη της τις τελευταίες εξελίξεις». «Δίνουμε μια ευκαιρία στη Volkswagen να αναπροσαρμόσει τα στοιχεία που μας έχει ήδη στείλει. Θέλουμε πρώτα να ακούσουμε τι έχουν να πουν και κατόπιν θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας» είπε η εκπρόσωπος του Cañete.

Στην επιστολή του ο Επίτροπος ζητά από τη Volkswagen να διευκρινίσει ποια μοντέλα και πόσα ακριβώς αυτοκίνητα αφορά η νέα υπόθεση με τις εκπομπές CO2.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή και θα απαντήσει μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider