Hewlett-Packard: Προχωρά σε περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hewlett-Packard: Προχωρά σε περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας
Στην περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η Hewlett-Packard, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στην περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett-Packard ( HP), τα επόμενα τρία χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αργά χθες ένα εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας από τις συνολικά 55.000 που διαθέτει η επιχείρηση προκειμένου να γίνει πιο ψηφιακή και να στραφεί περισσότερο στις υπηρεσίες.

Η περικοπή 7.000 με 9.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα γίνει σε μια περίοδο τριών ετών και θα είναι συνδυασμός αποχωρήσεων και εθελούσιας πρόωρης συνταξιοδότησης, όπως ανέφερε η διοίκηση της HP σε ανακοίνωση.

Αυτό το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που αναμένεται να κοστίσει περίπου 1 δισ. δολάρια, παρουσιάστηκε από τον Ενρίκε Λόρες, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο που θα αναλάβει τα ηνία την 1η Νοεμβρίου. Στόχος του είναι να δημιουργήσει το απαραίτητο περιθώριο για την HP να προσαρμοστεί στις νέες καταναλωτικές συνήθειες των πελατών της, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μελάνια, που εδώ και καιρό αποτελεί το χρυσωρυχείο της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider