Οι δισεκατομμυριούχοι του Bitcoin - Ο ιδρυτής της Binance στην 1η θέση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι δισεκατομμυριούχοι του Bitcoin - Ο ιδρυτής της Binance στην 1η θέση
Ο πληθυσμός των εκατομμυριούχων κατόχων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο αυξήθηκε κατά 95% τον περασμένο χρόνο.

Ο πληθυσμός των εκατομμυριούχων κατόχων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο αυξήθηκε κατά 95% τον περασμένο χρόνο, καθώς τα ETFs του bitcoin και άλλα crypto assets αυξήθηκαν, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Όπως αναφέρει το CNBC, τώρα υπάρχουν 172.300 άτομα σε όλο τον κόσμο που κατέχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων, από 88.200 πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση των New World Wealth και Henley & Partners. Ο αριθμός των καθαρών εκατομμυριούχων bitcoin υπερδιπλασιάστηκε, σε 85.400.

Παράλληλα, σε αυτούς υπάρχουν 325 άτομα των οποίων τα κρυπτονομίσματα ξεπερνούν σε αξία τα 100 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με την έκθεση άλλοι 28 έχουν στην κατοχή τους crypto που φτάνουν ή και ξεπερνούν σε αξία το ένα δισ. δολάρια.

Η άνοδος αντανακλά την ταχεία ανάπτυξη των ETF του bitcoin, τα οποία έχουν πλέον περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία τους τον Ιανουάριο και έχουν προκαλέσει ακόμα και τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών.

Η τιμή του bitcoin έχει εκτιναχθεί κατά 45% φέτος σε περίπου 64.000 δολάρια. Καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν αυξηθεί σε αξία, το «ταβάνι» της συνολικής παρουσίας κεφαλαίων σε crypto έχει αυξηθεί στα 2,3 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την Henley & Partners, από 1,2 τρισ. δολάρια το περασμένο καλοκαίρι.

Από τους έξι νέους δισεκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων που δημιουργήθηκαν τον περασμένο χρόνο, οι πέντε μπορούν να αποδώσουν τον νέο πλούτο τους στο bitcoin, «υπογραμμίζοντας την κυρίαρχη θέση του όσον αφορά την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών που αγοράζουν μεγάλες συμμετοχές», σύμφωνα με τον Andrew Amoils, επικεφαλής της έρευνας για το New World Wealth.

Σύμφωνα με το Forbes, ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων - για τρίτη συνεχόμενη χρονιά - είναι ο Τσανπένγκ Ζάο, ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου crypto της Binance, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 33 δισ. δολάρια. Ο Ζάο ομολόγησε την ενοχή του για τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο.

Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Μπάιαν Άρμστρονγκ, ο συνιδρυτής της Coinbase, με «κρυπτοπεριουσία» περίπου 11 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Ακολουθεί ο Giancarlo Devasini, ο οικονομικός διευθυντής της Tether και ο Michael Saylor, ο συνιδρυτής της MicroStrategy, σύμφωνα με τη λίστα.

Αν και πολλά περιουσιακά στοιχεία crypto εξακολουθούν να είναι κάτω από τα υψηλά τους του 2021, η πρόσφατη άνοδος του bitcoin ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος της τριετούς ύφεση και την σταδιακή επιστροφή στα υψηλά επίπεδα. Τα περιουσιακά στοιχεία crypto έφθασαν στο ανώτατο όριο όταν αποτιμήθηκαν σε 3 τρισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2021.

Παράλληλα, η αυξανόμενη αποδοχή των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων μεταξύ μεγάλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων όπως η BlackRock, η Fidelity και η Morgan Stanley, θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τη δημιουργία πλούτου μεταξύ των μεγάλων κατόχων κρυπτονομισμάτων.

Τα crypto όχι μόνο θα δημιουργήσουν περισσότερους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, αλλά θα αλλάξουν επίσης το μέρος που ζουν και εργάζονται οι πλούσιοι. Σύμφωνα με την Henley & Partners, πολλοί από τους κατόχους πλούτου από crypto προσπαθούν να μετακινηθούν σε χώρες και περιοχές φιλικές ως προς την φορολογία και γενικότερα φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα.

«Έχουμε δει μια σημαντική άνοδο στους πελάτες μας που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές διαμονής και υπηκοότητας», δήλωσε ο Dominic Volek, επικεφαλής ιδιωτών πελατών της Henley & Partners.

Με βάση το ρυθμιστικό πλαίσιο, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται πρώτη ως πιο φιλική για τους κατόχους κρυπτονομισμάτων, λόγω του «υποστηρικτικού τραπεζικού συστήματος, των σημαντικών επενδύσεων, των περιεκτικών κανονισμών όπως ο νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών, και της ευθυγράμμισης με τα παγκόσμια πρότυπα», σύμφωνα με τη Henley.

Το Χονγκ Κονγκ κατατάσσεται δεύτερο, ακολουθούμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση, το 15% του πληθυσμού κατέχει κρυπτονομίσματα. «Αυτό υποστηρίζεται από ισχυρή υποδομή, με υψηλή πυκνότητα ΑΤΜ crypto, τράπεζες φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα και αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων που δέχονται κρυπτονομίσματα», αναφέρεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PDD Holdings: Απώλειες 28,57% σε μια μέρα για τη μετοχή της μητρικής του Temu

UBS: Οι μειώσεις των επιτοκίων βοηθούν στο soft landing των ΗΠΑ

Xpeng: Σχεδιάζει παραγωγή EV στην Ευρώπη για να παρακάμψει τους δασμούς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider