Μπάνκμαν- Φριντ: Δεν εξαπάτησα κανέναν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάνκμαν- Φριντ: Δεν εξαπάτησα κανέναν
Δεν ήμουν απολύτως σίγουρος τι συνέβαινε, ανέφερε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για απάτη ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

«Δεν εξαπάτησα κανέναν»... Αυτό δήλωσε από το ειδώλιο του κατηγορουμένου ο Σαμ Μπάνκμαν- Φριντ κατά τη διάρκεια της απολογία του, στη δίκη του όπου κατηγορείται για απάτη, στην υπόθεση της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX που είχε ιδρύσει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπάνκμαν- Φριντ βρέθηκε απολογούμενος επί πέντε ώρες και σε αυτό το διάστημα προσπάθησε να περάσει την εικόνα ενός ανεξάρτητου Διευθύνοντα Σύμβουλου, ο οποίος δεν είχε μεγάλη γνώση του τι συνέβαινε.

«Μακάρι να είχα καλύτερη κατανόηση από ό,τι είχα», ανέφερε προς το δικαστήριο. «Δεν ήμουν απολύτως σίγουρος τι συνέβαινε». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «πολλοί άνθρωποι πληγώθηκαν» και ότι έκανε κάποια λάθη.

Ο Μπάνκμαν- Φριντ αντιμετωπίζει δεκαετίες φυλάκισης με την κατηγορία ότι διεύθυνε τη μεταφορά χρημάτων πελατών του FTX στην Alameda Research, ένα συνδεδεμένο hedge fund για ριψοκίνδυνες επενδύσεις, πολιτικές δωρεές και ακριβά ακίνητα προτού και οι δύο εταιρείες κηρύξουν πτώχευση πέρυσι.

Ο έκπτωτος «γκουρού» των crypto, ο οποίος απέκτησε παγκόσμια φήμη στο FTX, κατηγορείται για ενορχήστρωση μιας από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών. Στην κατάθεσή του, ο Μπάνκμαν- Φριντ ουσιαστικά επανέλαβε ότι όλα ήταν ένα λάθος. Όπως μάλιστα αναφέρει το Bloomberg, αναγκάστηκε να ανέβει στο ειδώλιο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του καθώς σχεδόν όλοι- πρώην φίλοι και συνεργάτες του- έχουν στραφεί εναντίον του. Η κατάθεση του αποτέλεσε την κορύφωση της δίκης του που ξεκίνησε πριν από έναν περίπου μήνα στις δικαστικές αίθουσες του Μανχάταν.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Έτοιμοι για περαιτέρω δράση εναντίον συνδεδεμένων με το Ιράν οργανώσεων

Γάζα: Ολονύκτιο ισραηλινό σφυροκόπημα - Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χαμάς

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης του μακελειού στο Μέιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider