Bitcoin: «Έπιασε» τα 30.000 δολάρια - Αισιοδοξία από την επικείμενη έγκριση του spot bitcoin ETF

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: «Έπιασε» τα 30.000 δολάρια - Αισιοδοξία από την επικείμενη έγκριση του spot bitcoin ETF
Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το bitcoin επωφελήθηκε επίσης από την αναζήτηση μεγαλύτερης επενδυτικής ασφάλειας.

Σύντομη επάνοδο άνω των 30.000 δολαρίων πραγματοποίησε το bitcoin την Παρασκευή με την αγορά να γεμίζει αισιοδοξία από την επικείμενη έγκριση της SEC στη δημιουργία ενός spot bitcoin ETF.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος αυξάνεται κατά 3,4% την Παρασκευή διαπραγματευόμενο επί του παρόντος στα 29.709,69 δολάρια, καθοδόν για εβδομαδιαίο κέρδος 11%, το καλύτερο από τις 23 Ιουνίου, όταν πρόσθεσε 17%. Νωρίτερα, σκαρφάλωσε έως και 30.193,87 δολάρια.

Αλλά και το δεύτερο τη τάξει ether πρόσθεσε 3% στα 1.616,17 δολάρια την ημέρα και σημείωσε άνοδο 4,3% για την εβδομάδα, κινούμενο σε ρυθμό για την καλύτερη εβδομάδα από τις 29 Σεπτεμβρίου, όταν κέρδισε 4,4%. Την Παρασκευή, το ether έφτασε στο υψηλό των 1.630,03 δολαρίων.

Τα κέρδη έρχονται παρά το ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε για λίγο το 5% για πρώτη φορά σε 16 χρόνια. Οι υψηλότερες αποδόσεις έχουν ιστορικά αρνητική επίδραση στο bitcoin, αλλά το ψηφιακό asset επωφελείται από τον βασικό καταλύτη που παρακολουθούν οι επενδυτές όλο το χρόνο: την έγκριση του πρώτου spot ETF bitcoin στις ΗΠΑ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η JPMorgan ανέφερε πως η SEC είναι πιθανό να εγκρίνει το ETF τους επόμενους μήνες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το bitcoin επωφελήθηκε επίσης από την αναζήτηση μεγαλύτερης επενδυτικής ασφάλειας.

«Οι φόβοι για κλιμάκωση στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η νευρικότητα για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ και η συνολική ένταση στην αγορά ωθούν το bitcoin και τον χρυσό υψηλότερα», δήλωσε η Noelle Acheson, οικονομολόγος και συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου «Crypto is Macro Now». «Επιπλέον, η δημόσια υποστήριξη για αυτήν την αφήγηση από διάσημους επενδυτές όπως ο Larry Fink και ο Paul Tudor Jones δεν βλάπτει».

Στην υπόλοιπη αγορά, τα altcoin ανέβηκαν αφού η SEC το βράδυ της Πέμπτης απέσυρε τις κατηγορίες κατά δύο στελεχών της Ripple Labs ότι η εταιρεία παραβίασε τον νόμο περί κινητών αξιών των ΗΠΑ.

Το XRP της Ripple σημειώνει άλμα 5,8%, το Litecoin πρόσθεσε κερδίζει από 3%, τα ανταγωνιστικά στο Εthereum, Solana και Polygon αυξάνονται κατά 7% και 4%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή - Ολοταχώς προς τα 95 δολάρια

ΤτΕ: Ενισχυμένο το πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών Αυγούστου - «Καλά νέα» από τουρισμό και αγαθά

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 625 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 25/10

gazzetta
gazzetta reader insider insider