Bankman-Fried (FTX): «Αλόγιστες δαπάνες 1,13 δισ. δολαρίων σε celebrities και χορηγίες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bankman-Fried (FTX): «Αλόγιστες δαπάνες 1,13 δισ. δολαρίων σε celebrities και χορηγίες»
Σε αποκαλύψεις για τον Sam Bankman-Fried προχώρησε ο πρώην διευθυντής μηχανικής της FTX.

Σε αποκαλύψεις για τον Sam Bankman-Fried προχώρησε ο πρώην διευθυντής μηχανικής της FTX τη Δευτέρα, αναφέροντας πως ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου crypto, ξόδεψε τεράστια χρηματικά ποσά για επενδύσεις σε ακίνητα μέχρι δωρεές σε πολιτικές εκστρατείες και οικονομική υποστήριξη διάφορων celebrities.

Eιδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, ο Nishad Singh ισχυρίστηκε πως πήγαινε συχνά στον Bankman-Fried για να εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τις δαπάνες της εταιρείας, ενώ «ντρέπονταν» για τις υπερβολικές σπατάλες χρημάτων που ήταν αποκλειστικά για το θεαθήναι.

Ο τρόπος με τον οποίο ο 31χρονος Bankman-Fried ξόδευε τα κεφάλαια της FTX είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της υπόθεσης, καθώς αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάρρευση των ανταλλακτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος που επιφέρουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο Singh ήταν μαζί με τον Bankman-Fried στα τέλη του 2021 στο πολυτελές ακίνητο της FTX στις Μπαχάμες. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι ο θαυμασμός και ο σεβασμός του για τον Bankman-Fried «διαβρώθηκαν με την πάροδο του χρόνου», ενώ στα μέσα του 2022, ανακάλυψε πρώτη φορά την τρύπα στον ισολογισμό και τα τεράστια χρηματικά ποσά που είχε ξοδέψει ο 31χρονος σε ακίνητα, επενδύσεις startup, στοιχήματα και πολιτικές δωρεές.

Το 2021 είχε επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε επιχειρήσεις ενώ παράλληλα ξόδεψε 205 εκατομμύρια δολάρια για διαφήμιση και προμόσιον στο Μαϊάμι και 150 εκατομμύρια δολάρια στο Major League Baseball. Παράλληλα, πλήρωσε 28,5 εκατομμύρια δολάρια στον μπασκετμπολίστα Στεφ Κάρι, 50 εκατομμύρια δολάρια στον θρύλο του μπέιζμπολ Τομ Μπρέιντι, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, o «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων κατηγορείται πως υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές, αλλά και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου, Alameda Research, με αποτέλεσμα να γίνουν «καπνός» πάνω από 1,8 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε πανίσχυρος δισεκατομμυριούχος άντλησε πάνω από 1,8 δισ. δολάρια από επενδυτές και απέκρυψε την έκταση των σχέσεων ανάμεσα στην FTX και την Alameda Research, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει.

Στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν γίνει καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού, διακοπές ρεύματος ακόμα και σκουλήκια στο φαγητό των κρατουμένων για τις φυλακές του Μπρούκλιν. Μάλιστα, στα τέλη του 2019, μια πυρκαγιά διέκοψε τον φωτισμό και την θέρμανση για μέρες ενώ η θερμοκρασία έπεσε σχεδόν στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εmail: Πόσες ώρες ξοδεύουμε την εβδομάδα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Alpha Finance: Έτος ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες - Ελκυστικά σημεία εισόδου - Νέες τιμές στόχοι

Σε τροχιά για τα 28.000 δολάρια το Bitcoin - «Αέρας» ανόδου στα cryptos

gazzetta
gazzetta reader insider insider