Binance: Αποσύρει το αίτημα για άδεια λειτουργίας στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Αποσύρει το αίτημα για άδεια λειτουργίας στη Γερμανία
Έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας στην Κύπρο, έχει αποσυρθεί από την αγορά της Ολλανδίας για παρόμοιους λόγους και έχει «παγώσει» τη λειτουργία της στο Βέλγιο.

Η Binance ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αποσύρει το αίτημα της για επίσημη λειτουργία ως ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στη Γερμανία.

«Η Binance επιβεβαιώνει ότι έχει αποσύρει προληπτικά την αίτησή της BaFin. Η κατάσταση, τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στη ρύθμιση, έχει αλλάξει σημαντικά. Η Binance εξακολουθεί να σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για την κατάλληλη αδειοδότηση στη Γερμανία, αλλά είναι σημαντικό η υποβολή μας να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια αυτές τις αλλαγές» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωση.

Όπως μετέδωσε το coindesk.com, η κίνηση έρχεται αφότου τον Ιούνιο οι ρυθμιστικές αρχές χρηματαγοράς της Γερμανίας απέρριψαν το αίτημα της Binance για την έγκριση άδειας λειτουργίας κρυπτονομισμάτων στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σημειώνεται πως η Binance έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας στην Κύπρο, έχει αποσυρθεί από την αγορά της Ολλανδίας για παρόμοιους λόγους και έχει «παγώσει» τη λειτουργία της στο Βέλγιο.

Τον Ιούνιο ο επικεφαλής της εταιρείας, Τσανπένγκ Ζάο, δήλωσε πως η Γαλλία παραμένει το επίκεντρο της Binance στην Ευρώπη, παρά την έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι γαλλικές αρχές στην εταιρεία με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος. Ο Ζάο είχε σημειώνει πως ρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2024 θα επιτρέπει στα ανταλλακτήρια crypyo να λειτουργούν με μια ενιαία άδεια σε όλη την ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coca Cola: Καθαρά κέρδη 2,55 δισ. δολάρια το β' τρίμηνο - Αναβάθμισε το outlook για το 2023

Banco Santander: Τα επιτόκια εκτόξευσαν τα κέρδη τριμήνου στην ισπανική αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider