Binance: Πιθανές χιλιάδες απολύσεις καθώς το ανταλλακτήριο crypto ερευνάται από την αμερικανική Δικαιοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Πιθανές χιλιάδες απολύσεις καθώς το ανταλλακτήριο crypto ερευνάται από την αμερικανική Δικαιοσύνη
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων από την πλευρά του, δεν το αρνήθηκε αλλά χαρακτήρισε τον αριθμό των ως και 3.000 απολύσεων όχι σωστό.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Binance είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει στη περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι πιθανό να τελειώσει σε διακανονισμό, σύμφωνα με υπάλληλο του ανταλλακτηρίου που είναι γνωρίζει τα σχέδια της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι περικοπές θα εξαλείψουν 1.500 έως 3.000 του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Binance και θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Η Wall Street Journal ανέφερε προηγουμένως ότι 1.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη απολυθεί και αυτές οι απολύσεις αποτελούν μέρος του συνολικού προγραμματισμένου. Αυτό το άτομο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένο να μιλήσει στον Τύπο για εσωτερικά θέματα της εταιρείας.

Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης πιθανότατα θα αναδιαμορφώσει την εταιρεία ριζικά, είπε ο υπάλληλος στο CNBC. Εάν η Binance επιλέξει να διευθετήσει τους... λογαριασμούς τους με το υπ. Δικαιοσύνης, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληρωμή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Reuters ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εξετάζουν τις παραβιάσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ισχυρισμοί που θα δυσκόλευαν τη Binance ή τον ιδρυτή Changpeng Zhao να συνεχίσουν να λαμβάνουν άδειες λειτουργίας.

Εκπρόσωπος της Binance δεν απέκλεισε την πιθανότητα απολύσεων, όμως αμφισβήτησε ότι οι περικοπές θα επηρέαζαν 3.000 υπαλλήλους, λέγοντας ότι ο τόσο υψηλός αριθμός «απλώς δεν είναι σωστός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider