Coinbase: Κριτική στις ΗΠΑ για τα crypto, εύσημα στα ΗΑΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coinbase: Κριτική στις ΗΠΑ για τα crypto, εύσημα στα ΗΑΕ
Τα Εμιράτα βρίσκονται σε καλή θέση για τον παραπάνω σκοπό και ότι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.

Ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο θέμα των κρυπτονομισμάτων και εύσημα για τη θέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με τα crypto έδωσε ο επικεφαλής της Coinbase, Μπράιν Άρμστρονγκ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων ανέφερε πως «εξετάζουμε μια έδρα για να εγκαταστήσουμε ένα διεθνή κόμβο συναλλαγών, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια μεγάλη σειρά κρατών ανά τον κόσμο». Ο ίδιος είπε πως τα Εμιράτα βρίσκονται σε καλή θέση για τον παραπάνω σκοπό και ότι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.

Ο Άρμστρονγκ έχει μιλήσει ανοιχτά σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας στο σημερινό καθεστώς ελέγχων των crypto στις ΗΠΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Coinbase από την αμερικανική αγορά.

Στη συνέντευξη του είπε ότι τα ΗΑΕ βρίσκονται πιο μπροστά από τις ΗΠΑ. «Θα έλεγα πως η προσέγγιση των ΗΑΕ είναι περισσότερο προχωρημένη από τις ΗΠΑ» τόνισε.

Το Bloomberg σημειώνει ότι η Coinbase αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στις αγορές και ένα δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία απέλυσε το 20% του προσωπικού της τον Ιανουάριο και αντιμετωπίζει απειλές από τη επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για ορισμένες από τις λειτουργίες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Binance: «Ανοιγοκλείνει» τις αναλήψεις bitcoin λόγω υψηλού όγκου - Αυξάνει την προμήθεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider