Κρυπτονομίσματα: Η Coinbase απολύει το 20% των υπαλλήλων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Η Coinbase απολύει το 20% των υπαλλήλων της
Η κατάρρευση της FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ και οι επιπτώσεις της «έχουν δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα» στην αγορά των crypto.

Σε μαζικές απολύσεις του προσωπικού της προχωρά η Coinbase, εν μέσω της αναταραχής που δοκιμάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα την αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά και από την κατάρρευση της FTX.com.

Σύμφωνα με το CNBC, οι περικοπές θα αφορούν 950 θέσεις εργασίας. H Coinbase, που μέτραγε 4.700 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2022, απέλυσε το 18% του προσωπικού της τον Ιούνιο, επικαλούμενη λόγους απομείωσης του λειτουργικού της κόστους.

Η Coinbase ανέφερε πως οι απολύσεις των 950 υπαλλήλων θα της αποφέρουν εξοικονόμηση μεταξύ των 149 εκατ. και των 163 εκατ. δολαρίων για τη χρήση του α' τριμήνου του οικονομικού έτους. Με τις περικοπές και άλλες κινήσεις αναδιάρθρωσης, οι λειτουργικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 25% για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται στο τέλος του Μαρτίου.

Ο CEO της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, ανέφερε πως η κατάρρευση της FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ και οι επιπτώσεις της «έχουν δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα» στην αγορά των crypto.

«Μπορεί να μην έχουμε τα έχουμε δει όλα (γύρω από αυτή την υπόθεση). Θα υπάρξει ένταση των ρυθμιστικών ελέγχων σε αρκετές επιχειρήσεις ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι ακολουθούν τους κανόνες. Μακροπρόθεσμα αυτό είναι κάλο πράγμα. Αλλά βραχυπρόθεσμα, υπάρχει ακόμα μεγάλος φόβος στην αγορά» πρόσθεσε ο Άρμστρονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon κλείνει 3 αποθήκες στη Βρετανία - Επηρεάζονται 1.200 υπάλληλοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider