Binance: Καταθέσεις 1,6 δισ. δολαρίων «έκαναν φτερά» μετά από τη μήνυση της CFTC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Καταθέσεις 1,6 δισ. δολαρίων «έκαναν φτερά» μετά από τη μήνυση της CFTC
Με 852 εκατ. δολάρια να «κάνουν φτερά» το τελευταίο 24ωρο.

Σημαντικές εκροές χρημάτων από τους πελάτες της Binance κατέγραψε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της η Επιτροπή Εμπορευμάτων Futures και Συναλλαγών των ΗΠΑ.

Το κέντρο ερευνών blockchain Nansen αναφέρει πως από την Δευτέρα έως την Τετάρτη η Binance έχει καταγράψει συνολικές εκροές καταθέσεων ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, με 852 εκατ. δολάρια να «κάνουν φτερά» το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται πως ο μέσος όρος εκροών χρημάτων από την Binabce για τις τελευταίες 2 εβδομάδας ανέρχεται στα 385 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η αγωγή της CFTC κατά της Binace έγινε για ενδεχόμενη παραπλάνηση επενδυτών δημιουργεί ήδη αναστάτωση στον κλάδο, καθώς πιθανά «παραπτώματα» θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα των αμερικανικών εταιρειών trading που σχετίζονταν με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο «μικροσκόπιο» τίθενται οι συμφωνίες με τρεις εταιρείες.

Βάσει της αγωγής της CFTC, η Binance και ο συνιδρυτής της Τσανπένγκ Ζάο φέρεται να πραγματοποίησαν «υπολογισμένες» κινήσεις για την προσέλκυση Αμερικανών επενδυτών, παραβιάζοντας τους ομοσπονδιακούς νόμους, χωρίς να ενημερώνουν τις Αρχές σχετικώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αγωγή κατά της Binance «απειλεί» αμερικανικές εταιρείες και «τρομάζει» τις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider