Ράλι για το bitcoin και την αγορά των crypto - Επιστροφή των επενδυτών στα risk assets

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι για το bitcoin και την αγορά των crypto - Επιστροφή των επενδυτών στα risk assets
Η τιμή του bitcoin κερδίζει 6% τις τελευταίες 24 ώρες στα 28.500 δολάρια, επίπεδο που αγγίζει για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022.

Σε άνοδο βρίσκεται την Τετάρτη το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ανακάμπτοντας από το selloff αυτής της εβδομάδας εν μέσω ρυθμιστικών πιέσεων στον κολοσσό του κλάδου Binance.

Η τιμή του bitcoin κερδίζει 6% τις τελευταίες 24 ώρες στα 28.500 δολάρια, επίπεδο που αγγίζει για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022, όταν η κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων επιταχύνθηκε με μια σειρά καταρρεύσεων σε ολόκληρο τον κλάδο.

«Η όρεξη των επενδυτών για λίγο περισσότερο ρίσκο επιστρέφει», δήλωσε στο Marketwatch η Susannah Streeter, αναλύτρια στην Hargreaves Lansdown. «Υπάρχουν αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Fed μπορεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται πως είμαστε κοντά στην κορύφωση των επιτοκίων, ιδιαίτερα καθώς ο τραπεζικός δανεισμός αναμένεται να περιοριστεί, προκαλώντας επιβράδυνση στην οικονομία».

Πράγματι, το bitcoin ξεπέρασε τις επιδόσεις του Dow Jones και του S&P 500 τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική. Μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων τον περασμένο χρόνο έπληξε τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία που είναι πιο ευαίσθητα στον κίνδυνο, όπως μετοχές και κρυπτονομίσματα, αλλά οι επενδυτές ελπίζουν τώρα πως έχουν ήδη παρέλθει τα χειρότερα αυτής της εκστρατείας για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν είναι καθόλου σαφές, αλλά οι επενδυτές είναι πιθανό να συνεχίσουν να παίρνουν στοιχεία από τη μακροοικονομική εικόνα βραχυπρόθεσμα.

Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια ευκαιρία για το bitcoin να φτάσει στο ψυχολογικά βασικό επίπεδο των 30.000 δολαρίων - μια ζώνη που οι τιμές δεν έχουν δει από τότε που η bear market έγινε πιο «άγρια» το περασμένο καλοκαίρι. Και υπάρχει δρόμος για ακόμη υψηλότερα επίπεδα τιμών.

«Το bitcoin επιβεβαίωσε ένα ‘σπάσιμο’ πάνω από την προηγούμενη αντίσταση στα περίπου 25.200 δολάρια σε μια θετική μεσοπρόθεσμη εξέλιξη, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει μια βάση», δήλωσε η Katie Stockton, διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία τεχνικής έρευνας Fairlead Strategies, αναφέροντας λεπτομερώς ότι το bitcoin αντιμετωπίζει τώρα ισχυρή υποστήριξη γύρω από το επίπεδο των 25.000 δολαρίων.

«Η δευτερεύουσα αντίσταση είναι κοντά στα 35.900 δολάρια», συμπλήρωσε η Stockton. «Η μακροπρόθεσμη δυναμική έχει γυρίσει την κατάσταση υπέρ του bitcoin, το οποίο θεωρείται ο ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων».

Πέρα από το bitcoin, ο ether - το δεύτερο μεγαλύτερο crypto - ενισχύεται 5% στα 1.825 δολάρια. Μικρότερα κρυπτονομίσματα ή altcoin έχουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, με το Cardano να σημειώνει άνοδο 11% και το Polygon να σημειώνει 8%. Πάνω κάτω τα ίδια και για τα memecoins, με το dogecoin να σημειώνει άλμα 6% και το Shiba Inu 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adidas: Αποσύρει την ένσταση της για το λογότυπο του Black Lives Matters με τις τρεις γραμμές

Στο «καλάθι της Βαρβακείου» και όχι στο «καλάθι του Πάσχα» θα μπουν αρνί και κατσίκι

UBS: «Σημαντικό ρίσκο» από την εξαγορά της Credit Suisse - Προέχει η σταθεροποίηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider