Υπόθεση FTX: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μπάνκμαν-Φριντ για δωροδοκία 40 εκατ. δολαρίων στην Κίνα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση FTX: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μπάνκμαν-Φριντ για δωροδοκία 40 εκατ. δολαρίων στην Κίνα 
Στο πλαίσιο της δίωξης κατά του συνιδρυτή του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη νέες κατηγορίες εις βάρος του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, στο πλαίσιο της δίωξης κατά του συνιδρυτή του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, με τις νέες κατηγορίες να αφορούν την παραβίαση του νόμου κατά των δωροδοκιών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Reuters, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δικαστηρίου του Μανχάταν κατηγορούν τον Μπάνκμαν-Φριντ για το ότι διέταξε τη μεταφορά τουλάχιστον 40 εκατ. δολαρίων προς όφελος αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εισαγγελείς ζητούν από τον δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση να προσθέσει τις νέες κατηγορίες στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο 31χρονος.

Ο ίδιος ο Μπάνκμαν-Φριντ έχει δηλώσει μη ένοχος στις 8 προηγούμενες κατηγορίες που του έχουν απαγγείλει οι αρχές για την κατάρρευση της FTX.

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν πως ο 31χρονος έκλεψε δισ. δολάρια για να «κλείσει» χρηματοδοτικά κενά στην Alameda Research, το hedge fund με ειδίκευση στα κρυπτονομίσματα που είχε ιδρύσει ο Μπάνκμαν-Φριντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Προς μείωση των μπόνους σε ορισμένα στελέχη της η Meta

ΗΠΑ: Απώλειες κερδών και «συγκράτηση» εσόδων για την Walgreens

gazzetta
gazzetta reader insider insider